Başbakanın kabul etmediği doğum günü jesti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan doğum günü sebebiyle kendisine verilmek istenen pahalı hediyeyi kabul etmedi.

Başbakanın kabul etmediği doğum günü jesti
Başbakanın kabul etmediği doğum günü jesti
GİRİŞ 27.02.2013 09:16 GÜNCELLEME 27.02.2013 16:38
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Başbakan Erdoğan, doğum günü hediyesi olarak Artvin'deki baraja isminin verilmesini kabul etmedi..

59 yaşına basan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısında, çok sevdiği "Bana her şey seni hatırlatıyor" şarkısıyla karşılandı. Kısa bir süre partililerin tebriklerini kabul eden Erdoğan, daha sonra konuşmasına geçti.

RECEP TAYYİP ERDOĞAN BARAJI OLARAK AÇIKLANMIŞTI

Ayrıca Çoruh Nehri üzerine yapılacak 270 metre yüksekliği ile Türkiye'nin birinci, dünyanın ise en yüksek 3. barajı olan Yusufeli Barajı'nın temel atma töreni vardı, ama Başbakan yoğun gündemi ve akşam da Viyana seyahati nedeniyle törene katılamadı. Bir süre önce temel atma günü Başbakanın doğum gününe denk gelen barajın adının Yusufeli Recep Tayyip Erdoğan Barajı olacağı Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından açıklanmıştı. Başbakan'a doğum günü hediyesi olacaktı. Ancak Başbakan Erdoğan, bu isim değişikliğini kabul etmedi ve barajın adının Yusufeli Barajı olarak kalmasını istedi. Konuşmasında da kendisi bu ismi kullandı.

7 YILLIK SÜREYİ 5.5 YILA İNDİRDİ

Başbakan Erdoğan, canlı bağlantı yapılan temel atma töreni sırasında 486 milyon liraya mal olacağı açıklanan barajın yapımını üstlenen Kolin İnşaat, Cengiz İnşaat ve Limak İnşaat konsorsiyumundan Limak'ın sahibi Nihat Özdemir'le de bir pazarlık yaptı. "7 yıllık yapım süresini size yakıştıramıyorum" diyen Erdoğan, esprilerle dolu ve izleyenlerin de tebessümle karşıladığı bu pazarlık sonucunda süreyi 5.5 yıla indirdi ve Özdemir'den de "Emriniz olur sayın Başbakanım" cevabını aldı.

Başbakan, baraj ismine adının verilmesi olarak planlanan doğum günü hediyesini reddederken, AK Parti grubunun verdiği hediyeyi teşekkür ederek kabul etti. Kabul ettiği hediye ise, 1783 yılına ait, Türkçe çevirisi ile birlikte el yazması 3 Hilye-i Şerif cildiydi.

YORUMLAR 11
  • OTTOMAN EMPİRE 11 yıl önce Şikayet Et
    hasan gültene..... tarihi sadece ders kitaplarından okuduğun yazdığın yorumun her harfinden belli.... padişahların hiç birisi vatan haini değilidir. bizzati atatürke bu emri padişah vermiştir. bandırma vapuru da senin hayallerindeki gibi kırık dökük değildir. ben samsundayım gel gezdireyim seni. atatürk o vapurla yola çıktığında vapur daha bi kaç yaşındaydı... üstelik atatürkün rütbesi de yükseltildiki gttiği yerdeki komutanlar atatürke bağlansınlar diye.... tarihini tarafsız öğren... ders kitabını okuyup çıkıp konusma... (lütfen yayınlayınız)
    Cevapla
  • nur dülger 11 yıl önce Şikayet Et
    erdoğanın cesareti. erdoğan kefeni giyip çıktı bu yola. dünya onun kadar cesur bir lider görmemiştir.şu darbeci generalleri içeri tıkmak bir padişaha başkaldırmaktan bin kat cesaret ister.çünkü padişah mertti tutar idam ederdi ama bunların hilesi desisesi şerri.bunların karşısında cesur olmak padişaha diklenmekle kıyas bile edilemez. hele dış düşmanlar o kadar suikast girişimi.. başbakanım dünya senin gibi bir lideri görmedi A LLAH seni korusun diye gece gündüz dua ediyoruz .ismini kalbimize yazdık.
    Cevapla
  • hasangulten 11 yıl önce Şikayet Et
    KREM SHANTİ ADLI YORUMA. Krem skola ,Atatürk ün ismi pek çok yere verildi demişsin... Atatürk belki ismi verilen yerler için cebinden para vermedi ama Atatürk bu vatan için canını vermekten çekinmezdi. bu vatanı kurtarmak için yurdu işgal edenlere ve onlara boyun eğen padişaha başkaldırdı,boyun eğmedi,ve o zamanlar padişaha başkaldıranlar için İDAM vardı. vatanı kurtarma çalışmaları için canını ortaya koymaktan hiç çekinmedi,hurdaya çıkmış bir gemiyle bozuk bir havada Samsun a gitmeyi göze aldı,cephede ölümden Allah ın yardımıyla bir kurşunun saatine gelmesiyle kurtuldu,vatanı kurtarmak için ölümlerden döndü ve BAŞARDI da.ingilizi,yunanı,italyanı yurdumuzdan kovdu. Atatürk olmasaydı ne başbakan Tayyip ,nede yapılacak o baraj olurdu,şimdi yunanın,italyanın,ingilizin boyunduruğu altında bir ülkeydik.topraklarımızdada yunan,ingiliz,italyan isimleri verilmişti.
    Cevapla
  • muharrem yıldız 11 yıl önce Şikayet Et
    RİZELİ DİYORKİ. Nevar bunda başbakanum koyun benum adumı bak kızarmıyım. Hayatını verdın bu ülkeye çökmu adının barajda anılması. Nice hizmeti olmadan isimleri caddelere verilen ler yokmu hakkım zehir olsun onlara. Yolun açık olsun başbakanum.
    Cevapla
  • @gumushanem29 11 yıl önce Şikayet Et
    Önemli olan. Yaşarken değil öldükten sonra adının verilmesidir.Veya iktidardan indikten sonra vermektir.Başbakan'ın adı zaten stadlara, üniversitelere, okullara verilmiştir.Verilmesi de gerekir.Ama şimdi değil.İktidardan indikten sonra.Sonuçta ülkeye hizmet etmiş bir şahsiyettir ve TÜRKİYE CUMHURİYETİ BAŞBAKANI olarak anılacaktır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bodrum'da ormanı yakan sanığın cezası belli oldu
Uzmanlar inceledi! İşte yeni müfredat gerçekleri