Yıldıray Oğur'dan Kılıç'a can alıcı sorular

'Bana da fişlemelerle ilgili liste geldi çöpe attım' diyen Haşim Kılıç'ın sözleri tartışılmaya devam ediyor.

Yıldıray Oğur'dan Kılıç'a can alıcı sorular
Yıldıray Oğur'dan Kılıç'a can alıcı sorular
GİRİŞ 03.09.2014 13:56 GÜNCELLEME 03.09.2014 13:58
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Yeni adli yıl açılışında konuşan Anayasa Başkanı Haşim Kılıç "Bana da fişleme usulü bir liste geldi ve ben o listeyi kaldırdım attım." ifadelerini kullanmıştı.

Eleştirilerin hedefi olan bu sözler çok tartışıldı. Türkiye gazetesi yazarı Yıldıray Oğur ise bugünkü köşesinde AYM Başkanı Kılıç'a bu sözleriyle ilgili kritik sorular yöneltti.

Cemaatin Anayasa Mahkemesi'nin kadrolarında etkinliğinin aişkar olduğunu yazan Oğur, bir ay sonra emekliye ayrılacak olan Kılıç'ın AYM'yi kendi deyimiyle 'Gülenistler'e teslim edeceğini iddia etti.

KILIÇ BİR GİRİŞİMDE BULUNDU MU?

Raportör Doç. Dr. Emir Kaya'nın kamuoyuna yazdığı mektup sonrası işte çıkardı' diyen Yıldıray Oğur  yazısında 'Haklı olarak imzasız ihbar mektuplarına, fişlemelere karşı çalışanlarını koruyan Haşim Kılıç, raportörünün isim, rakam, olay vererek anlattığı bu ciddi iddialarıyla ilgili ne yaptı? Herhangi bir idari soruşturma açtı mı? İnceleme yaptırdı mı? Hayır, raportörü işten çıkardı ' şeklinde yazdı.

AİHM'E GİDEN STAJYERLER TESADÜF MÜ?

'Anayasa Mahkemesi’nin genel sekreteri, genel sekreter yardımcıları, bütün başraportörleri aynı cemaatin üyesi mi? Neden sadece onlar AİHM’ye staja gönderildiler? Bu tuhaf bir durum değil mi? diye yazan Oğur, Kılıç'a şu soruları yöneltti;

Peki Haşim Kılıç’ın aylardır etrafta dolaşan şu sorulara en yüksek mahkemenin başkanı olarak mugalata, hukuk devleti demagojisi dışında bir cevabı var mı?

Gerçekten de Anayasa Mahkemesi’nin genel sekreteri, genel sekreter yardımcıları, bütün başraportörleri aynı cemaatin üyesi mi? Neden sadece onlar AİHM’ye staja gönderildiler? Bu tuhaf bir durum değil mi?

Mahkemenin bireysel başvuru hakkına bakan mekanizmasındaki idari kadrosunun hepsinin cemaatten olduğu doğru mu? Bu bir rastlantı mı? Fethullah Gülen aleyhine bir bireysel başvuruda bu sistemin adalet sağlayacağını garanti ediyor musunuz?

Her pazartesi saat 09.00’da mahkemede cemaatin AYM istişaresi yaptığı iddiası doğru mu? ABD Yüksek Mahkemesi’nde Mormonların ya da AİHM’de Opus Dei tarikatı üyelerinin benzer toplantıları var mıdır?

Başvurular hakkında uzman olmayan üyelerin birbirinden habersiz gibi benzer raporlar yazan başraportörler ve raportörler tarafından yönlendirildiği doğru mu?

Aksi bir örnek olan Balyoz kararında raportörlerin direnmesine rağmen kamuoyu beklentileri yüzünden karar verildiği iddiaları için ne diyorsunuz?

TWİTTER KARARI VE CHP'Lİ VEKİL İDDİASI

Twitter kararında CHP’li vekilin başvurusunun bir gün sonra incelemeye alınması, üyelerin okumadan kararın verilmesinin arkasında herhangi gibi siyasi motivasyon, mesaj verme kaygısı, organizasyon var mıdır?

HSYK’nın cemaatçi bilinen üyelerinin yakın akrabalarının mahkemede başraportör, raportör, üst düzey idari memur olarak görev yapması rastlantı mıdır, bu iki kurum arasındaki tuhaf paralellik rutin midir?

HSYK üyesi Ahmet Hamsici'nin hükümete karşı yaptığı deklarasyonun aç bir Anayasa Mahkemesi başraportörü tarafından yazıldığı doğru mudur? Bu deklarasyon üzerine bir değerlendirme yazması için aynı raportöre görev verdiğiniz doğru mu?

Mahkeme’deki bir törende "Yasamayı da, yürütmeyi de, yargıyı da hizaya soktuk, sokacağız" dediğiniz doğru mu? Söylediyseniz bu sözleri güçler aykırılığı ilkesiyle nasıl bağdaştırıyorsunuz?

'CEMAATTEN İDDİASI' DOĞRU MU

En son yaptığınız konuşmayı cemaatten olduğu söylenen bir raportörün hazırladığı iddiaları gerçek midir?

Mahkeme raportörlerinin yüzde 60’ının aynı cemaatin mensubu olması, 15 cemaatçi raportör yardımcısının 5 yıl sonra raportör olup 40 yıl kurumda kalmayı garantileyeceği iddiaları dedikodu mudur, bu iddialar soruşturulmayı hak etmemekte midir?

Ülkenin en önemli mahkemesinin bir cemaat tarafından ele geçirilmesi, 40 yıllık kadrolarının şekillendirilmesi gibi iddialar “yırtıp attım”la üzerini kapatabileceğiniz iddialar mıdır? Bir hukuk devletinde böyle paralel kadrolaşmaya izin verilir mi? Bu her vatandaş için endişe verici değil midir?

KEMALİSTLERDEN GÜLENİSTLER'E Mİ?

Bir sene sonra emekli olacağınız Anayasa Mahkemesi’ni Kemalistlerden alıp Gülenistlere teslim etmek bir liberal demokrat bir hukuk adamı için övünç kaynağı mıdır?

Sorumlu olduğunuz 70 milyon vatandaşa bir açıklama borcunuz yok mu?

Ve son soru: Pleasantville filmini izlediniz mi?

YORUMLAR 9
  • hasan 9 yıl önce Şikayet Et
    AHMET FATİH KİMDEN KURTARDI NEYDEN KURTARDI 2007 DE SUÇ NEYDİ BIRAKIN BU DARBECİ AĞIZLARI MİLYONLAR OY VERİYOR TAHHAMÜL EDEMİYORSANIZ BIRAKIN GİDİN YA DA DEMOKRASİYE İNANINNNNNNNNNNN
    Cevapla
  • mustafa güler 9 yıl önce Şikayet Et
    BU YAPININ DAĞITILMASI ŞART OLMUŞTUR. Vatanına, Milletine ihanet edip,ABD,AB,İSRAİL ve VATİKAN için çalışan ve ajanlık yapan bu YAPIYA(F.G) mensup, kişiler tüm Kamu Kuruluşlarından temizlenmediği veya Hukuk içerisinde hakettikleri cezalar verilmedikçe;Ülkede huzur tesis edilemez.Bu Yapı'nın bunca pislikleri açığa çıktığı halde hala, adamlar Millete meydan okuyorlar.Hukuk içerisinde kalarak bu yaptıkları pisliklerin hesabı mutlaka sorulmalıdır.Bu Yapı Kamu Kuruluşlarında öyle tasfiye edilmeli ki, bir daha böyle yapılanmalara kalkışmaya cesaret edemesinler.
    Cevapla
  • mustafa öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    bozkurtoğulları. sayın başkan güzel sorular sorulmuş bırakıp gitmeden bunları tek tek cevaplarsanız bizde bişeyler öğrenmiş oluruz öyle çöpe atmakla olmaz bu işler işte bunlar için yani devletin beslediği işbirlikci hainler için 2015 seçimleri çok önemli anayasa değişmeli demokrasi gelmeli her masum insana selamlar
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Artık ikiyüzlüleri sevmeye başladım. Çünkü yaşadıkça yirmi yüzlü insanlar görmeye başladım. Mehmet Akif Ersoy!. Seni affetmek hayatımın en büyük hatasıydı. Nerden bilebilirdim ki. Katilini affedersen seni yine öldüreceğini. Necip Fazıl Kısakürek!
    Cevapla
  • Serdar Yavuz 9 yıl önce Şikayet Et
    evet, bizde cevap bekliyoruz.. Hukuk devleti olan bir ülkenin Anayasa Mahkemesi başkanı sanırım bu sorulara cevap verir. bizde merakla bekliyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü
İnanılmaz olay! Evsiz kişi bir yıl boyunca dolabından yiyecekleri böyle çaldı...