Katil anneden hakime hakaret

Konya'da 3 yaşındaki oğlu Fırat Perker'i işkence ile öldürdüğü iddiasıyla mahkemeye çıkartılan 33 yaşındaki Fadimana Tekin, kendisine söz vermemesi üzerine hakime hakaret etti.

Katil anneden hakime hakaret
Katil anneden hakime hakaret
GİRİŞ 27.05.2013 15:28 GÜNCELLEME 27.05.2013 15:28

Konya'da 3 yaşındaki oğlu Fırat Perker'i işkence ile öldürdüğü iddiasıyla 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanan ve eşinden boşandığı tespit edilen anne 33 yaşındaki Fadimana Tekin, bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi üzerinden hakim karşısına çıktı. Tutanaklar yazdırılırken Mahkeme Başkanı Ali İmran Altın'ın kendisine söz vermemesi üzerine hakaret eden sanık Tekin, mahkeme başkanı ve heyete hakaretten dava açılması için Cumhuriyet Savcılığına sevk edildi.

3 yaşındaki Fırat Perker, 31 Mayıs 2011 tarihinde ailesi tarafından çağrılan ambulansla kaldırıldığı Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan tüm müdahaleye rağmen beyin kanaması sonucu yaşamını yitirdi. Çocuğun vücudunda yanık izleri olması, ölümü ve ailesinin durumundan şüphelenen doktorlar, polise haber verdi. Polis de Fırat Perker'in annesi Fadimana Tekin ve sevgilisi Koray Kara'yı gözaltına aldı.

'HALIYA İŞEYİNCE SİNİRLENDİM'

3 çocuğunun boşandığı ilk 2 eşinden, o dönem 6 aylık olan diğer oğlunun ise sevgilisi Koray Kara'dan olduğunu belirten Fadimana Tekin, polisteki ifadesinde "Çocuk halıya işeyince sinirlendim. Nacağın sapıyla kafasına vurdum. Bayılınca da Koray'ı çağırdım. O da oğlumu ayıltmak için havaya kaldırıp yere attı. Fırat ayılmayınca da Koray onu ambulansa hastaneye götürdü" dedi. Fadimana Tekin ve Koray Kara, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

SEGBİS İLE DURUŞMAYA KATILDI

'Canavarca hisle ve eziyet çektirerek kasten öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezası ile yargılanan anne Fadimana Tekin ile sevgilisi 24 yaşındaki Koray Kara'nın davasına Konya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Tutuksuz yargılanan Koray Kara duruşmaya katılmazken, Adana Karataş Kadın Cezaevi'nde tutuklu bulunan Fadimana Tekin ise 'SEGBİS' (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) üzerinden bağlantı ile duruşmaya katıldı.

MAHKEME BAŞKANINA HAKARET

Duruşmada sanık Fadimana Tekin'in şuur tetkiki için Adli Tıp Kurumu 4'üncü İhtisas Kurulu'ndan istenilen raporun gelmediği belirtildi. Kendisine söz verilen sanık Tekin tahliyesini talep etti. Mahkeme Başkanı Ali İmran Altın, duruşma tutanaklarını yazdırırken, ses ve görüntü sistemi üzerinden duruşmaya katılan sanık Fadimana Tekin yeniden söz istedi. Başkanın 'sözümü kesme' diye tepkisi üzerine konuşmasını sürdüren Tekin "Allah belanı versin. Allah seni bildiği gibi yapsın" diyerek hakaret etti.

Bunun üzerine mahkeme başkanı infaz koruma memurlarından sanığın SEGBİS odasından çıkarılmasını istedi. Mahkeme, Tekin'in tutukluluk halinin devamına ve mahkemeye hakaret suçundan dava açılması için Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edilmesine karar verdi. Duruşma 15 Temmuz tarihine ertelendi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hazar Denizi'nde güvenliği sağlamak için Türkiye ile temasa geçtiler!
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...