Tatvan'da öğretmene saldırıya büyük tepki

Bitlis'in Tatvan ilçesinde beden eğitimi öğretmeni Murat Doğan, ders sırasında okul bahçesine giren 3 kişiyi uyardığı için dövüldü. Öğretmen Doğan'a yapılan saldırı ilçedeki sendikalar tarafından kınandı.

Tatvan'da öğretmene saldırıya büyük tepki
Tatvan'da öğretmene saldırıya büyük tepki
GİRİŞ 03.10.2013 16:21 GÜNCELLEME 03.10.2013 16:21

Olay, dün saat 15.00 sıralarında Kültür Mahallesi'ndeki İstasyon İlkokulu'nun bahçesinde meydana geldi. Okulun beden eğitimi öğretmeni Murat Doğan, öğrencileriyle ders yaptığı sırada bahçeye giren 3 kişiyi uyardı. Uyarı üzerine 3 kişi öğretmene saldırdı. Okulun diğer öğretmenlerinin gelmesi üzerine saldırganlar kaçtı. Öğretmen Doğan, arkadaşları tarafından Tatvan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Doğan'ın burada ayakta tedavisi yapılırken, polis 3 kişiyi yakalamak için çalışma başlattı.

NEFRETLE KINIYORUZ

Öğretmen Doğan'a yapılan saldırı üzerine Tatvan Eğitim-Sen, Eğitim Bir Sen, Kurdi-Der, Özgür Eğitim Sen ile KESK Bileşenleri temsilcileri yaptıkları basın açıklamasıyla saldırıya tepki gösterdi. Okul önünde basın açıklamasını okuyan Tatvan Eğitim-Sen Şube Başkanı Yüksel Ozan, yapılan fiziki saldırıyı nefretle kınadıklarını belirterek şöyle dedi:

"Okullarımızın etrafında her an öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize zarar verecek kişiler, her türden bağımlılık yapan maddeleri, her türden uyuşturucu maddeleri kullanan ve satan kişiler bulunmaktadır. Okullarımızda ve okul çevrelerinde gerekli emniyet tedbirlerinin alınmasını istiyoruz. Meslektaşımıza yapılan saldırıyı her birimiz, şahsımıza yapılmış olarak görüyoruz ve nefretle kınıyoruz. Bu nedenle bugünlük kalem bırakma eyleminde bulunuyoruz. Bundan sonra bu tür hoş olmayan olayların yaşanmamasını diliyoruz."

Veliler de saldırıya tepkilerini dile getirerek okul ve çevresinde gerekli önlemlerin alınmasını istedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika... İstiklal'deki bombalı saldırı davasında karar verildi
DEM Parti Batman il binasında skandal görüntüler! Terör köşesi oluşturmuşlar