Bayram Hoca'nın dosyası 5 yıldır rafta

Bayram Hoca cinayeti dosyası, 5 sene Fatih Cumhuriyet Başsavcılığı'nda bekledi. 1 yıldır da Beşiktaş Adliyesi'nde bekliyor. 3 savcı değişmesine rağmen katilin telefon kayıtları bile incelenmedi.

Bayram Hoca'nın dosyası 5 yıldır rafta
Bayram Hoca'nın dosyası 5 yıldır rafta
GİRİŞ 05.03.2012 16:03 GÜNCELLEME 05.03.2012 16:03
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz sene Beşiktaş’ta bulunan İstanbul Adliyesi’nde görev yapan Özel Yetkili Cumhuriyet savcılarına devredilen Bayram Ali Öztürk Hocaefendi cinayetinin çözümü noktasında somut hiçbir adımın atılmadığı öğrenildi.

Soruşturma kapsamında; Ergenekon, Balyoz ve Poyrazköy iddianamelerinde yer alan ve İsmailağa cemaatine sızmakla suçlanan sanıkların ifadelerinin dahi alınmadığı bildirildi.

Akit’e konuşan Bayram Ali Öztürk Hocaefendi’nin oğlu Mahmut Öztürk, Fatih Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 5 yıldır yürütülen dosyanın Beşiktaş Adliyesi’ne 2011 yılının Şubat ayında gitmesine rağmen hiçbir ilerleme sağlanmadığını söyledi.

“3 İDDİANAMEDE İSMAİLAĞA HEDEF ALINMIŞ”

Öztürk, Birinci Ergenekon iddianamesinde sanıkların İsmailağa cemaatine sızmaya çalıştığı, Balyoz Darbe Planı davasının delil klasörlerinde sanıkların İsmailağa cemaatine sızmak için askerî personel belirlediği, Amirallere Suikast ve Kafes Eylem Planı dâvâlarıyla birleşen Poyrazköy dâvâsının delil klasörlerinde “Cami cinayetlerinde tecrübeli” bilgi notu çıktığını, Balyoz Darbe Planı’nda hedef alınan camiler arasında İsmailağa’nın bulunduğunu hatırlattı.

BABAMIN DOSYASI DA AYNI SAVCILAR TARAFINDAN İNCELENMEKTE

Öztürk, “Ergenekon, Balyoz ve Poyrazköy iddianamelerinde İsmailağa’nın hedef alındığı açıkça görülüyor. Söz konusu iddianameler, Beşiktaş’ta bulunan savcılar tarafından yazılmıştır. Babamın dosyası da aynı savcılar tarafından incelenmektedir. İddianamelerde yer alan olayların hiçbirin araştırması yapılmadı” dedi.

SADECE EROL ÖLMEZ’İN İFADESİ ALINDI

Soruşturma kapsamında; Ergenekon sanığı Erol Ölmez’in; Bayram Ali Öztürk cinayetine yönelik Akit’e yaptığı açıklamaların ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’nde ifadesi alınmıştı.

Balyoz Darbe Planı’nın delil klasörlerinde, İsmailağa cemaatine sızmakla görevlendirilen askeri personelin isimlerinin bulunduğu belge yer alıyor.

Birinci Ergenekon iddianamesinde, Ergenekon sanıkları Erol Ölmez ve Kahraman Şahin in telefon görüşmeleri yer alıyor. Ölmez, Çarşamba’daki İsmailağa cemaatine sızmaya çalıştığını anlatırken, “Soktunuz bizi, nöbete devam” diyor.

ÖLMEZ KONUŞTU, DOSYA BEŞİKTAŞ ADLİYESİ’NE GÖNDERİLDİ

Ergenekon sanığı Erol Ölmez, 10-11 Şubat 2011 tarihinde Akit’e yaptığı açıklamalarda; Balat’ta bulunan Patrikhane’nin Çarşamba’daki İsmailağa cemaatinden rahatsız olduğunu, cemaatin yok edilmesi için Ergenekon’a müracaat ettiğini, Bayram Ali Öztürk ve Hızır Ali Muratoğlu’nun bu talep doğrultusunda öldürüldüğünü söyledi.

Soruşturmaya bakan Fatih Cumhuriyet Başsavcıvekili Mustafa Alıcıoğlu, söz konusu röportajın ardından İsmailağa Camii’nin yakınında bulunan esnafın tanık sıfatıyla ifadesini aldı ve tanıkların ifadesinin ardından dosyayı Beşiktaş’ta bulunan özel yetkili Cumhuriyet savcılarına devretti.

Fatih Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2006 yılından 2011 yılına kadar 2006/20.669 sayılı dosya numarasıyla yürütülen soruşturmanın, Ergenekon sanığı Erol Ölmez’in, gazetemize yaptığı açıklamaların ardından 2011/4112 sayılı dosya numarasıyla ayrılmasına karar verildi.

SAVCI SALİM DURAN’A DEVREDİLDİ

Bayram Ali Öztürk cinayeti soruşturması; 2011/431 sayılı dosya numarasıyla Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Süleyman Pehlivan’a devredildi. Cumhuriyet Savcısı Süleyman Pehlivan’ın Yargıtay üyeliğine seçilmesinin ardından soruşturma dosyası, Ergenekon soruşturmasına bakan Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Cihan Kansız’a devredildi. Soruşturmanın; Cihan Kansız’dan, Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Salim Duran’a devredildiği bildirildi.

Savcı Cihan Kansız, Erol Ölmez’in açıklamalarının ardından harekete geçmiş, Kansız’ın talimatıyla; Ergenekon Terör Örgütü davasında 22 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen Erol Ölmez’in “Birinci Dereceden Şüpheli” sıfatıyla ifadesi alınmıştı. Erol Ölmez, 2 Mayıs 2011 tarihinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörlü Mücadele Şubesi’nde 4 saat 10 dakika sorgulanmıştı.

4 YILDA 3 SAVCI DEĞİŞTİ, KATİLİN TELEFON KAYITLARI İNCELENMEDİ

Cinayet ile ilgili soruşturmayı yürüten savcılığa teknik takip kayıtlarının ve belgelerin eksik iletildiği ortaya çıkmıştı. 3 savcı değişen soruşturmada, Bayram Ali Öztürk’ü katleden Mustafa Erdal’ın, cinayet öncesi kimlerle konuştuğu ve kimlerden emir aldığına yönelik telefon kayıtları incelenmedi. Cinayetin işlendiği İsmailağa Camii’nin çevresindeki dükkan ve Çarşamba Karakolu’nun güvenlik kamera kayıtlarına el konulmadı. Katil Mustafa Erdal’ın eşinin dahi ifadesi alınmadı.

YENİ AKİT

YORUMLAR 9
  • Muzo ATA 12 yıl önce Şikayet Et
    DERİN İHANET VE CİNAYETLER. Bayram Ali Öztürk ve Hızır Ali Muratoğlu’nun katillerinin arkasında olan güçler mutlaka deşifre edilmeli hesbı sorulmalı. Çünkü bu cinayetler vicdanları derinden yaralayan ve aynı zamanda memleketin manevi imarını istemeyen derin ihanetlerdir. İlgili ve yetkililer bu şaibenin altında kalmamalı.
    Cevapla
  • Nihat Özbudun 12 yıl önce Şikayet Et
    Adım gibi eminim. Ergenekoncu devlet içinde yuvalanmış çetelerin işidir. emirleri de el'an o dosyaları bekleten iradeden almışlardır. Midem bulanıyor o kadar.
    Cevapla
  • Mehmet Bodur 12 yıl önce Şikayet Et
    HER YOL ERGENEKONA ÇIKAR. Demedi demeyin bir kaç sene sonra her şey belli olduğunda işlenen bir çok cinayetin aynı kişiler tarafından organize edildiğini göreceksiniz. Hrant ile Bayram Hoca'nın katilleri aynı kaynaktan...
    Cevapla
  • deniz kara 12 yıl önce Şikayet Et
    evet. arkadasın biri yorum yapmıs 'hepimiz muslumaniz ,hepimiz turküz demis'.arkadas hepimiz muslümaniz kısmı dogru ama hepimiz turk degiliz.bu sekilde bölücülük yapyamıyın.öldüren herkes hesap verecek .hrant'in katilleride ,bayram hocanin katilleride ,kürtleri asit kuyularına atan katillerde hesap verecek.ya verecekler yada orda verecekler.,süphesiz ki orada verecekler...
    Cevapla
  • salih nn 12 yıl önce Şikayet Et
    öldüren yakalanınca linç ettiler. olayı cok iyi hatırlıyorum bayram hocayı öldüren kişi cemmat arasından kacamadı yakaladılar daha ne oldu demeye kalmadan bi kac kişi galeyana getirip linç baslattı adamı orda öldürdüler bu basit bi olay degil linçi baslatanların parmagı olma olasılıgı var adamı susturma amacı tasıyabilir o gün agız birligi yapıp ifade verdiler yere düstü üstüne kacarken bastılar öldü diye bi dosya bu kadar basit kapanmamalıydı gündemden düsürmemek lazım bu konuyu cinayetin arkasındaki gercek kişiler bulunsun...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan talimatı verdi! TCG Anadolu'dan daha büyüğü tasarlanıyor
5 ayda yüzde 200 zamlandı: İstanbul 'kanatsız' kaldı!