3. Uluslararası Eczacılık Kongresi başladı

2014 ve 2015 yıllarında düzenlenen ve yoğun bir katılım sağlanan birinci ve ikinci İVEK Uluslararası İlaç ve Eczacılık Kongresi'nin üçüncüsü 26-29 Nisan 2017’de düzenlenecek.

3. Uluslararası Eczacılık Kongresi başladı
3. Uluslararası Eczacılık Kongresi başladı
GİRİŞ 26.04.2017 12:55 GÜNCELLEME 26.04.2017 13:33

İVEK çatısı altında “İlaç ve Eczacılıkta Küresel Bilgi Paylaşımı” sloganı ile ilki 2014, ikincisi 2015 yılında gerçekleştirilen, üçüncüsü ise 26-29 Nisan 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Uluslararası İlaç ve Eczacılık Kongresi ve Öğrenci Çalıştay’ı bugün başladı. 

Kongreye devletimizin ilgili kurumlarının temsilcileri, akademisyenler, geleceğimizin meslektaşları olan eczacılık fakültesi öğrencileri, serbest ve kamu eczacıları, meslek örgütlerimiz ve ilaç endüstrisinin temsilcilerinin yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.

Son 12 yılda büyük değişim ve gelişim gösteren ilaç sektörü Türkiye ekonomisi için en önemli aktörlerden biri haline gelmiş durumda. Konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"Ulusal ve uluslararası endüstri temsilcileri, tıbbi cihaz üreticileri, ihracatçıları ve ithalatçıları, eczacılar, meslek örgütleri, birlikler ve odalar, akademisyenler, üniversiteler, kamu kurumları sektörü oluşturan unsurlardır. Bu unsurların, sorunların çözülmesi için asgari müştereklerin tespiti, sağlıklı iletişimi, ülke çıkarları doğrultusunda ortak hareketleri, uluslararası pazara açılmaları, uzun vadeye yayılacak politikalar üretilmesi hiç şüphesiz sektörün etkin işleyişini sağlayacak ve ülkemizin yararına olacaktır. Bu durum Türk bilim insanları, sanayicileri, eczacıları ve uluslararası endüstri temsilcilerinin kamu kurumlarının yetkilileriyle bir araya gelmesi ile mümkün olacaktır"

GENÇ AKADEMİSYEN VE SEKTÖR TEMSİLCİLERİNE YOL GÖSTERECEK

Tüm bu unsurların bir araya gelerek bilgi alışverişinde bulunması, sorunları makul şekilde ortaya koyması, ülkenin ve sektörün ortak çıkarlarına yönelik politikaların oluşmasında rasyonel önerilerde bulunulması amacı ile gerçekleştirilen kongrede, üretilen bilginin ve pazar tecrübesinin paylaşılması, gelecek yılların politikalarını daha sağlam zemine taşıyarak genç akademisyen, eczacı ve endüstri temsilcilerine yol göstermesi bekleniyor. 

10 BİN KATILIMCI BEKLENİYOR

İlk adımı 2014 yılında atılarak 5 bini aşkın katılımcı, başta Orta Doğu, Balkanlar ve Avrasya bölgesinden olmak üzere birçok farklı ülkeden konuşmacı ve katılımcıların ilgisiyle başarıyla tamamlandı. 2015 yılında katılımcı ülke sayısının ve ulusal katılımın da artmasıyla 8 bin civarında paydaşla kongre ikincisi gerçekleştirilen kongrenin üçüncüsü. 26-29 Nisan 2017’de düzenlenecek. 3. İVEK Uluslararası İlaç ve Eczacılık Kongresi 10 bin katılımcı ve 250’nin üzerinde konuşmacı ile gerçekleştirilmesi bekleniyor. 

Bu yıl düzenlenecek kongre ile eş zamanlı olarak düzenlenecek İVEKBİO Biyoteknoloji Kongresiyle hükümet politikalarında da yer alan biyoteknolojik ilaçların ülkemizde üretilmesi için gereken koşulların tespiti ve kamu ile sektör işbirliği imkanlarının oluşturulması amaçlanıyor. Türkiye'de ilaç sektörüne yönelik ilk defa bu çapta gerçekleşen kongrenin önümüzdeki yıllarda uluslararası boyutunun artması bekleniyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Şov bitti, yüzüstü bıraktılar! Özel ve İmamoğlu'nun 1 Mayıs provokasyonu pes dedirtti
‘Sorun afet mi kafa mı?’ Ankara’yı sel götürdü Mansur Yavaş suskunluğa büründü