Özel hastanelere kötü haber!

SGK, üyelerinin özel hastaneye gitmelerini kısıtlayabilecek. Sağlık hizmeti için devlet hastanelerinin yettiği bölgelerde, özel hastanelerden ya hizmet almayacak ya da yeni usuller belirleyebilecek.

Özel hastanelere kötü haber!
Özel hastanelere kötü haber!
GİRİŞ 31.07.2012 08:13 GÜNCELLEME 31.07.2012 11:50
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Özel hastanelerin neredeyse tamamının SGK ile anlaşmalı olması nedeniyle sektör temsilcileri, tebliğdeki değişikliğe olumlu bakmıyor.

Sağlık Uygulama Tebliği’nde (SUT) yapılan değişiklik, Resmi Gazete’de yayınlandı. Tebliğ değişikliğinde, “Kurum, sağlık hizmetinin sunulduğu il, sağlık hizmetinin niteliği itibarıyla hayati öneme sahip olup olmaması, sağlık hizmeti ihtiyacının resmi sağlık hizmeti sunucularında karşılanıp karşılanmaması, hizmetin niteliği gibi hususları dikkate alarak özel sağlık hizmeti sunucularına doğrudan müracaatlara ilişkin ayrıca usul ve esas belirleyebilir” denildi.

BAZI HASTANELER TAŞINABİLİR

Bir SGK yetkilisi, ileriye dönük planlar kapsamında bu maddenin eklendiğini belirterek, şunları söyledi: “Bazı özel hastaneler, reklam ve promosyonlarla hastaları topluyor. Bölgedeki devlet hastaneleri, bundan olumsuz etkileniyor. Nüfusa göre hastane ve eczane ihtiyaçlarının belirleneceği çalışma sürüyor. Bu kapsamda önümüzdeki dönemde bazı özel hastanelerin taşınması gündeme gelebilir. Tabii bu rakamlar, arz ve talebe göre belirlenecek. Ancak gitmek istemeyen hastanelerle SGK’nın yaptığı anlaşmalar farklı bir boyut kazanabilir.”

"MALİYETİMİZ DEVLETTEN AZ, ÜSTELİK VERGİ ÖDÜYORUZ"

Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD) Genel Sekreteri Cevat Şengül, özel hastanelerden herkesin eşit şekilde yararlanabilmesi gerektiğini ifade etti. Aksi bir durumun kamunun da yararına olmayacağının altını çizen Şengül, şunları söyledi:

"SGK, almış olduğu sağlık hizmeti için devlet hastanelerine daha fazla ödüyor. Bize devlet hastanelerindeki kadar yani SUT üzerinden ödeme yapılıyor. Aldığımız paranın yüzde 25-30’unu vergi olarak devlete geri veriyoruz. Bunun tam tersi yapılmalı. Yani özel sektörün SGK’lı hastalara bakma konusunda kapasitesi yeterliyse hasta devlete gönderilmemeli. SUT’ta bir değişiklik yapılacaksa, bu şekilde olmalı."

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 6
  • hilal71 11 yıl önce Şikayet Et
    cemal yılmaz kardeşim. bu sitede öyle 4/c den falan anlayan olmaz.bunlar haberin başlığını okurlar sonra klişe yorumları yazarlar.tabi haberin veriliş şekli de önemli.türkiyede daha önce yapılmış bir çalışma sonucuna göre haberin başlığı veya ilk 10 saniyedeki görüntü ya da açıklamayla insanların %95'i o haber hakkında kararını veriyormuş.gerisi boş
    Cevapla
  • recepcabuk 11 yıl önce Şikayet Et
    sgk ve dönüş. eski ssk hastaneleri dönemine yavaş yavaş geri dönüyoruz. başbakana duyrulur.
    Cevapla
  • mermus 11 yıl önce Şikayet Et
    özel hastanelere kötü haber!. daha beter olsunlar. devlet sağlık hizmetini sağlık çalışanlarından değil sermaye sahiplerinden satın aldı bu güne kadar . para babaları sağlık çalşanından 3 kuruşa aldığı hizmeti devlete 10 kuruşa sattı, peşpeşe hastane zincirleri kurdular. sağlık hizmeti ya tümü ile devletleştirilsin yada devlet sağlık sektöründen elini eteğini tümüyle çekip kimseyi kayırmadan herkese eşit mesafede dursun.
    Cevapla
  • cemal yılmaz 11 yıl önce Şikayet Et
    haberde bahsedilen 4c li hastalar. haberde bahsi geçen sut değişikliği yeşil kartlı hataların sevk ve başvurularını düzenleyen maddeye eklenmiştir. bilindiği üzere yeşil kartlılar özel hastanelere sevk olmadan başvuramuyor;bu madde ile eğer ilde yeterli kamu hastanesi yoksa,yada hayati öneme haiz tedavi gerekirse,sgk bu sevk usullerini değiştirebilir demektedir. yoksa yine işçisi memuru tüm vatandaşlar özel hastanele başvurabilecektir. eski ssk hastaneleri dönemi inşallah bir daha geri gelmeyecektir.
    Cevapla
  • mehmet 11 yıl önce Şikayet Et
    kamu hastaneleri harcamaları özelin mislinin misli!. nasıl derseniz? çok basit bir hasta düşünün üniversite hastanesine gitse muayene ücreti sgk 50 tl veriyor tıp merkezine 22 tl özel hastaneye 27 tl . bittimi? hayır! kamu hastanelirin dr maaşlarını, sıgorta prımlerini, elektrık, su, temizlik, diğer tüm personel maaşları ve sıgorta prımlerini . bina arsa gider ve kiralarını , bütün tıbbi tesisat giderlerini daha burada sayamayacağım onlarca kalem gideri kim veriyor ? devlet ! ya siz bunları özel hastanelere versenız 7 yıldızlı muamele görür hastalar! yapılacak nedir devlet hastanelerının de bir an önce özelleşmesidir ! kurtuluş burda ve denetım!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MSB duyurdu: Çok sayıda terörist öldürüldü
KAAN İtalya'da manşet oldu: Kralların kralı