Bunaltan sıcaklarda rahat uyumak için öneriler

Uzmanlar yaz aylarında rahat bir şekilde uyumayı sağlayacak önlemleri açıkladı.

Bunaltan sıcaklarda rahat uyumak için öneriler
Bunaltan sıcaklarda rahat uyumak için öneriler
GİRİŞ 29.07.2014 14:27 GÜNCELLEME 29.07.2014 15:52

Sıcak günlerde birçok kişinin uyuma konusunda sıkıntılar yaşadığını belirten uzmanlar uyku sorunu yaşayanlara yardım edecek önlemleri açıkladı. Uzmanlar sıcak aylarda vücut ısısını azaltmanın uykuyu kolaylaştıran yöntemlerden biri olduğunu belirtti.

Yetkililer bu dönemde ayakları serin tutmanın rahat bir uyku sağlayacağını ifade etti. Uzmanlar yatmadan önce ayakların soğuk bir suda bir süre bekletilmesi durumunda vücut sıcaklığının düşeceğini bu sayede vücudun serin kalacağını kaydetti.

Sıcak havalarda uyumanın en etkin yollarından biri de soğuk su ile duş almak ve yatağa havlunuz ile bir süre uzanmaktır. Bu sürede vücut sıcaklığınız uzun bir süre düşük kalacaktır ve bu da rahat uyumanıza yardımcı olacaktır. Uzmanlar rahat bir uyku geçirmede en etkili bir başka yöntemin ise yatak boyutları olduğunu belirtti. Uzmanlara göre rahat bir uyku uyumanız için yatak boyutunuzun en az 180×240 cm boyutlarında olmalı.

Yaz aylarında rahat bir uyku geçirmeniz için bir başka önemli etmen ise uyuyacağınız yer. Uzmanlar kişilerin uyumak için her zaman yatak odasını tercih etmesi gerektiğini ifade etti. Bu yüzden televizyon karşısında uyumak yerine karanlık, sessiz ve konforlu bir yer seçmelisiniz.

Uzmanlar son olarak geceleri yatak odalarındaki gece lambalarının açık bırakılmaması gerektiğini ifade etti. Yapılan açıklamalarda açık olan lambaların insanların uykusunu kaçırdığı ve beynin karanlık ortamda vücudu uykuya geçmesi için uyardığı belirtildi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan dev operasyon sinyali: Sınırımız komple garanti altına alınacak
Bahisçi trollün naylon şirketine İBB’den 1.5 milyonluk ihale! İşte belgesi