Çamur havuzunda şifa arıyorlar

Bingöl'ün Ilıcalar beldesinde bir tesis bünyesinde hizmet veren kil ve termal su ile hazırlanan çamur havuzuna yoğun talep gösteriliyor.

Çamur havuzunda şifa arıyorlar
Çamur havuzunda şifa arıyorlar
GİRİŞ 19.12.2014 12:37 GÜNCELLEME 19.12.2014 12:37

Kent merkezine 20 kilometre uzaklıkta Kös Kaplıcası mevkisinde bir tesiste Elazığ'dan getirilen kil ile hazırlanan havuz, başta romatizma olmak üzere egzama ve sedef gibi rahatsızları bulunan vatandaşlarca tercih ediliyor.

Şifa bulmak amacıyla kaplıcaya giden vatandaşlar termal havuzdan sonra çamur banyosu yapıyor.

Tesisin halkla ilişkiler müdürü Hüseyin Sami Yüzer, yoğun talep üzerine kaplıca havuzunun yanına çamur havuzu da ilave ettiklerini söyledi.

"Çamurun hiçbir yan etkisi yok"

Yüzer, havuzda kullandıkları kilin Elazığ'dan getirildiğini ifade ederek, havuza doldurdukları kili sıcak kaplıca suyu ile yoğurarak termal çamur haline getirdiklerini belirtti.

Havuza giren yerli ve yabancı turistlerden bazılarının başını da çamura soktuğuna işaret eden Yüzer, şöyle dedi:

"İnsanların çamur havuzundan şifa aldığını, sivilcelere, eklem ağrılarına, romatizma ve vücuttaki yaralara iyi geldiğini gördük. Çamuru yüzüne sürerek maske olarak kullanan müşterilerimiz de var. Müşterilerimiz arınmış bir cilt ile havuzdan çıktıklarını hissettiklerini belirtiyor. Çamurun hiçbir yan etkisi yok. Herkes çok memnun. Müşteriler termal havuzdan sonra termal havuza giriyor. Böylece vücut kendini yenilemiş oluyor.

Yüzer, çamur banyosunun günde bir kez 3-5 seans uygulandığına dikkati çekerek, en yaygın kullananların romatizması bulunanlar olduğunu dile getirdi.

"Çamur bağışıklık ve sinir sistemini de güçlendiriyor. Ciltte akneleri temizliyor, siyah noktaları gideriyor. Sedef ve egzama gibi hastalıkları iyileştirdiği de kanıtlanmıştır" diyen Yüzer, müşterilerin kas sorunlarına ve strese de iyi geldiğini ifade ettiğini kaydetti.

"Çamur rahatsızlıklarıma iyi geldi"

Çamur havuzunda şifa arayanlardan Zeki Koşan, bel fıtığı olduğunu, birçok tedavi yöntemi denemesine rağmen ağrılarının geçmediğini anlatarak, tavsiye üzerine çamur havuzuna girdikten sonra ağrılarının sona erdiğini belirtti.

Nihat Göztaşı ise sürekli kaplıcaya geldiğini ifade ederek, çamur havuzundan da istifade ettiklerini söyledi.

Termal su ile hazırlanan çamurun, romatizma ve eklem ağrılarına da iyi geldiğini aktaran Göztaşı, "Sağlıklı yaşamak için her hafta kaplıcaya geliyoruz. Çamur rahatsızlıklarıma iyi geldi. Çamur banyosu strese de iyi geliyor. Herkese bu şifadan faydalanmasını tavsiye ederim" diye konuştu.

Ömer Dilim de oğlunu ziyaret etmek Gaziantep'ten Bingöl'e geldiğini kaydederek, tavsiye üzerine çamur banyosu yaptığını ve memnun kaldığı için herkese tavsiye ettiğini ifade etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü! 'Hazırız' mesajı!
CHP'deki "para sayma" soruşturmasında yeni gelişme! Şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı