İstanbul'a yakın gezilecek yerler içinde en güzel 5 mekan

İstanbul'a yakın gezilecek yerler listesi birbirinden farklı mekanlardan oluşuyor. Buralar hem doğa ile iç içe olabileceğiniz yerler hem de denizin tüm güzelliği ile huzur bulabileceğiniz adresler.

İstanbul'a yakın gezilecek yerler içinde en güzel 5 mekan
İstanbul'a yakın gezilecek yerler içinde en güzel 5 mekan
GİRİŞ 06.11.2021 14:57 GÜNCELLEME 06.11.2021 14:57 KAYNAK HABER7

İstanbul'a yakın gezilecek yerler listesi içerisinde herkesin görmek isteyebileceği yerler bulunuyor. Bu yerler sabah özel aracınızla ya da otobüsle çıkıp akşam geç saatlere kadar vakit geçirip, dönebileceğiniz harika adresler. Sadece deniz değil doğal mekanlar da, İstanbul'a yakın nereye gidilir sorusuna cevap olarak verilen yerler içinde bulunuyor. Arkadaşınızla ya da ailenizle kendinize bir günlük mola verebileceğiniz, dinlenerek işe enerjik başlayabileceğiniz yerler içerisinde Edirne, Bursa gibi İstanbul'a yakın şehirler bulunduğu gibi Şile, İğneada gibi hem denizin hem doğanın tadını çıkartabileceğiniz harika tatil yerleri de var.

 

 

İSTANBUL'A YAKIN GEZİLECEK YERLER LİSTESİ

1- ŞİLE 

 

 

İstanbul'a en yakın tatil yeri Şile özel araç ile en fazla bir saatte ulaşabileceğiniz konumda bulunuyor. Buraya İETT otobüs hatlarıyla da gitmek mümkün. Hafta sonu Şile yolunda uzun araç kuyruklarının oluştuğunu söyleyelim. Bu uzun kuyruklar doğa ile baş başa kalmak isteyen ve bunun için de Şile'nin en güzel gezilecek yerlerini tercih eden kişilerden oluşuyor. 

ŞİLE GEZİLECEK YERLER

Saklı Göl

Balıklı Göl

Ulupelit Köyü

Şile Feneri 

Şile Kalesi 

Ağlayan Kaya

2- CUMALIKIZIK

Birbirinden tarihi ve güzel evleri bulunan Cumalıkızık son zamanların en çok ziyaret edilen tatil yeri. Burada Uludağ'ın etekleri ile vadiler arasında kalan köylere 'kızık' deniyor. Birden fazla köy var ve bu köylerin kurulumu Osmanlı zamanına kadar uzanıyor. 1300' lü yıllardan beri bu köylerde yaşam var ve bu tarihi evler de bunu gözler önüne seriyor. Bir rivayete göre eskiden Cuma namazı kılmak üzere bu köyde toplanıldığı için buraya 'Cumalıkızık' deniyor. 

CUMALIKIZIK GEZİLECEK YERLER

Cumalıkızık Evleri 

Cin Aralığı 

Etnografya Müzesi 

Zekiye Hatun Çeşmesi 

Hamam

3- İĞNEADA

Karadeniz'in mavisi ve İğneada'nın yeşili en güzel burada, uyum içinde muazzam manzaralar gösteriyor. Birbirinden güzel gezilecek yerleri ile de İğneada hafta sonu günübirlik gidilecek yerler arasında neredeyse ilk sırada yer alıyor. İstanbul'da yaşayan herkes en az bir hafta sonunu burada geçirmek üzere yola çıkıyor. İğneada gezilecek yerleri ve huzurlu doğası ile herkesin gözde tatil yeri oluyor. 

İĞNEADA GEZİLECEK YERLER

İğneada Feneri 

Beğendik Köyü

Bulanık Dere Longozu

İğneada Liman Köy

Bulanık Meşe Ormanı 

Saka Gölü Longozu

İğneada Longozu

4- POLONEZKÖY GEZİLECEK YERLER

Küçük Polonya olarak bilinen Polonezköy İstanbul'dan günübirlik gidilecek tatil yerleri arasında yer alan doğası ile herkesi mutlu eden bir yerdir. Burası İstanbul içerisinde bulunduğu için günübirlik tatil için daha çok tercih edilir. Özel aracı bulunan ya da bulunmayan herkes gezi için Polonezköy'ü tercih edebilir. 

Zofia Rizi Anı Evi 

Hayvan Parkı

Czestochova Meryem Ana Kilisesi

Arıcılık Müzesi

Önerilen içerik: İstanbul’da şehrin gürültüsünden uzak 15 köy

5- Edirne

Daha çok mimari yerleri gezmek ve bu tarihi mekanlarda dinlenerek bir hafta sonu geçirmek isteyenlerin tercih ettiği yer Edirne oluyor. İstanbul'dan günübirlik gidilecek tatil yerleri içerisinde en çok tercih edilen yerlerden biri de Edirne'dir. Burası yaz ve kış ayrı güzellikleri ile uğrak yeri olmuştur. Yazın Erikli gibi güzel sahilleri tercih edilirken kışın ise Edirne ciğeri yemek isteyen ve tarihi mekanlarında huzurlu vakit geçirmek isteyen herkes buraya akın etmektedir. 

EDİRNE'DE GEZİLECEK YERLER

Selimiye Camii

Karaağaç

2. Beyazid Külliyesi 

Meriç Köprüsü 

Lozan Anıtı

Üç Şerefeli Camii

Hafta sonu tatilinizi yukarıda belirtilen beş yerden herhangi birini seçerek geçirebilirsiniz. Bir alternatif de müze gezmeyi severler için birbirinden değerli tarihi eserlerin bulunduğu müzeleri gezmek seçenek olabilir. İstanbul'da Bulunan Tarihi Müzeler' haberimizin detaylarında bu müzelere ait bütün bilgilere ulaşabilirsiniz. 

İSTANBUL'A YAKIN NEREYE GİDİLİR?

İstanbul'a yakın olan yerler içerisinde yukarıda sıraladığımız yerlerden  Polonezköy'ü tercih edebilirsiniz. Hafta sonu sadece günü birlik gidip gelmek için güzel bir adres olacaktır. Yol da uzun sürmeyeceği için sizi yormaz. Farklı bir lokasyon ise Şile olabilir. Buraya da yol uzun olmadığı için çok kolay ulaşım sağlayabilir ve doğa, deniz manzaraları ile bir gün geçirebilirsiniz. 

İSTANBUL'A YAKIN ŞEHİRLER

İstanbul'a yakın şehirler bir günlük tatil için büyük nimet sayılıyor. İstanbul kalabalığından sadece bir saat yolculuk yaparak uzaklaşabileceğiniz şehirler var. Bunların içerisinde ise en güzel gezi yerleri bulunan Edirne. Kırklareli de en güzel gezi noktaları ile İstanbul'a yakın şehirleri çerisinde sayılıyor. Kocaeli ve Sakarya bölgesi de güzel bir tatil için doğası tercih edilecek yer olabilir. Aynı zamanda biraz fazla yolculuk ederek Bursa'ya da ulaşabilir buranın da güzel gezi yerlerini ziyaret edebilirsiniz. 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL