Yozgat Yerköy'de ödüllü oyuncu sevinci

Venedik Film Festivali’nde Sivas filmi ile 'En İyi Erkek Oyuncu' ödülünü alan 11 yaşındaki Doğan İzci sevincini ailesi ile birlikte yaşadı.

Yozgat Yerköy'de ödüllü oyuncu sevinci
Yozgat Yerköy'de ödüllü oyuncu sevinci
GİRİŞ 06.09.2014 18:42 GÜNCELLEME 06.09.2014 20:06

'Sivas' isimli filmin galası için Venedik’e giden 11 yaşındaki Doğan İzci, 'En İyi Erkek Oyuncu' ödülüyle döndü. 3 günlük vizesi dolduğu için ödül törenine katılamayan Doğan İzci, filmi ilk kez izlerken kendisini tanıyamadığını ve kırmızı halıda yürürken çok heyecanlandığını söyledi. İlk defa bir filmde rol alan minik oyuncu Doğan İzci, yurt dışına çıkman ve uçağa binmenin de kendisi için mutluluk verici olduğunu söyledi. Daha önce sadece okulda folklor oynadığını belirten İzci, şöyde dedi:

"Filmi ilk defa İtalya’da izledim. Çok değişik geldi. Kırmızı halıya çıktığımda çok heyecanlandım. Ama çok mutlu oldum. Çekimler sırasında daha kiloluydum ve boyum daha kısaydı. Afişteki fotoğrafı gördüğümde ve filmi izlediğimde çok şaşırdım."

Büyüyünce iyi bir oyuncu veya vali olmak istediğini söyleyen Doğan İzci, “Çok mutluyum, beklemediğim bir ödül aldım. Ben filmin galasına gitmiştim. Orada da doğum günümü kutladık, çok mutluyum. Vize kısa süreli olduğu için ben döndüm, ödülümü Kaan abi alacak, Salı günü getirecek" diye konuştu.

Oğlu ile gurur duyduğunu belirten daha önce gazete dağıtımı yapan, son dönemde inşaatlarda işçi olarak çalışan, 6 çocuk babası Nedim İzci, film çekilmeden önce oğlunun eve gelerek filmde oynayacağını söylediğini belirterek, şunları anlattı:

"Önce inanmadım. 1 gün sonra Kaan Müjdeci bey geldi. Oğlumu beğendiklerini ve filmde oynatmak istediklerini söyledi. Önce tereddüt ettim. Birkaç kişiye danıştım ve kabul ettim. Oğlumun oynadığı film çekilirken birkaç sahnesini de izledim. Ama ödül alacağını hiç düşünmemiştim."

Televizyondan oğlunun rol aldığı filmin Venedik Film Festivalinde ödül için yarıştığını duyduğunda çok sevindiğini dile getiren Baba Nedim İzci, "Oğlum festivalde ödül alınca gururlandım, çok sevindim. Hem ülkemizi, hem Yozgat’ı ve bizi en iyi şekilde temsil etmiş oldu. Sevinçliyiz. Kaan Müjdeci beye çok teşekkür ediyorum. Bu ödül onun sayesinde geldi" diye konuştu. 

Anne Yurdagül İzci de, çok sevinçli olduklarını söyleyerek,“Çok mutlu oldum, biz böyle bir ödülü hiç beklemiyorduk. İtalya’ya gideceği hiç aklımıza gelmezdi. Çok mutluyuz ve gururluyuz. Oğlumuzu beğenip filmde oynatan Kaan Müjdeci beye çok teşekkür ediyoruz" dedi. 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Anne ve bebeğine önce otomobil, sonra kamyonet çarptı! Mardin'de feci kaza
DEM Parti Batman il binasında skandal görüntüler! Terör köşesi oluşturmuşlar