Sivas'ın yönetmenine bakandan tebrik

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Venedik Film Festivali'nde jüri özel ödülü alan "Sivas" filminin ekibini tebrik etti.

Sivas'ın yönetmenine bakandan tebrik
Sivas'ın yönetmenine bakandan tebrik
GİRİŞ 07.09.2014 00:28 GÜNCELLEME 07.09.2014 00:28

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Cannes'ın ardından uluslararası bir başarının da Venedik Film Festivali'nde geldiği belirtildi. İtalya'da bu yıl 71'incisi düzenlenen Venedik Film Festivali'nde Türk yönetmen Kaan Müjdeci'nin "Sivas" filminin, jüri özel ödülünü aldığı ifade edilerek filmin çocuk başrol oyuncusu Doğan İzci'nin de festivali takip eden uluslararası sinema yazarlarının belirlediği "Premio Bisato D'oro"da en iyi erkek oyuncu ödülüne layık görüldüğü hatırlatıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in ödül alan ekibi Twitter'dan attığı şu mesajlarla tebrik etti:

"Sinemamızın 100. yılında Türk sineması büyük başarılara imza atıyor. Cannes'ın ardından bir uluslararası ödül de Venedik'ten geldi. Bakanlığımızın desteklediği genç yönetmenlerden Kaan Müjdeci, Sivas filmi ile 71. Venedik Film Festivali'nde jüri özel ödülünü aldı. İlk uzun metrajlı filmi ile ödül alan Kaan Müjdeci ve ekibini yürekten tebrik ediyor, bu başarının tüm gençlere örnek olmasını diliyorum. Ayrıca İtalya basınından en iyi erkek oyuncu ödülünü alan 11 yaşındaki Doğan İzci'yi de kutluyorum. Sinemamız emin ellere, gençlere emanet."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD, Netanyahu'nun hain planını ifşa etti! Biden'ı çıldırtan skandal ateşkes şartı
Belçika'nın VRT televizyonu, Eurovision yayını sırasında İsrail’i protesto etti