İlk kez açıkladığı Said Nursi belgesi

Başbakan Erdoğan Afyon'da yaptığı konuşmada Said-i Nursi ile ilgili belgeyi ilk kez açıkladı.

GİRİŞ 23.02.2014 15:04 GÜNCELLEME 23.02.2014 17:13
Bu Habere 68 Yorum Yapılmış

CHP'nin Said-i Nursi'ye hapse mağkum ettiğini, kitaplarını yasakladığını söyleyen Erdoğan, paralel örgütün bugün CHP ile kol kola oluduğunu söyledi. 

ZALİMLER İÇİN YAŞASIN CEHENNEM

Erdoğan, "1940'ta cezaevine bir mağdur getirdiler. Emirdağ'a hapsederek hürriyetini engellediler. İşi kitap yazmak, öğrenci yetiştirmek olan Said-i Nursi olana zulmettiler. Rusya'dan kaçarak vatanına geldi. Zalimler için yaşasın cehemmen dedi. Hapiste yatmak uğruna ülkesini terk etmedi, ülkesini satmadı. İşte bu CHP 1940'larda Saidi Nursi'nin kitaplarını yasaklayan, hapislere mahkum eden partidir. İşte belgesi. CHP'nin genel müdürü, bu belge senin belgelerine benzemez. 15 Temmuz 1949 tarihli Bakanlar Kurulu kararı bu. Said Nurisi tarafından yazılan Gençlik Rehberi kitabının dağıtımının yasak edilmesi, elde edileceklerin de toplanması, 'Bakanlar Kurulumuzun 15 Temmuz 1949 tarihli toplantısında kararlaştırılmıştır'. İmza, Cumhurbaşkanı İsmet İnönü" dedi. 

PARALEL ÖRGÜT İLE CHP KOL KOLA 

CHP ile paralel örgütün kol kola olduğunu söyleyen Erdoğan, "İşte bu CHP ile güya Saidi Nursi'nin izinden gittiğini idida eden bu paralel örgüt, şu anda kol kola yürüyorlar. Saidi Nursi'nin kemikleri sızlıyor" diye konuştu. 

İşte Erdoğan'ın ilk kez açıkladığı belge;

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 68
  • Metin Allahverdi 10 yıl önce Şikayet Et
    ORHAN ACAR kardeşe ve benzeri düşünceye sahip kardeşlerime.. -7-. "Risalet-ün Nur sair te'lifat gibi ulûm ve fünundan (ilim ve fenlerden) ve başka kitablardan alınmamış. Kur'andan başka me'hazı (kaynağı) yok, Kur'andan başka üstadı yok, Kur'andan başka mercii yoktur. Te'lif olduğu vakit hiçbir kitab müellifinin yanında bulunmuyordu. Doğrudan doğruya Kur'anın feyzinden mülhemdir (1. Şua) Elde Kur'ân gibi bir mu'cize-i bâkî varken, başka bürhan aramak aklıma zâid görünür. Elde Kur'ân gibi bir bürhan-ı hakikat varken, münkirleri ilzam için gönlüme sıklet mi gelir? (25.SÖZ) ve bunlar gibi yüzlerce delil gösterebilirim.. çarpıtılarak sadeleştirilerek (sahteleştirilerek) gösterilen kaynaklardan Allaha sığının, ve Allah korkusuyla yazın inşallah..
    Cevapla
  • Metin Allahverdi 10 yıl önce Şikayet Et
    ORHAN ACAR kardeşe ve benzeri düşünceye sahip kardeşlerime.. -6-. Risale-i Nur zahiren benim eserim olmak haysiyetiyle sena etmiyorum. Belki yalnız Kur'anın bir tefsiri ve Kur'andan mülhem bir tercüman-ı hakikîsi ve imanın hüccetleri (delilleri) ve dellâlı olmak haysiyetiyle meziyetlerini beyan ediyorum.. (8.şua)
    Cevapla
  • Metin Allahverdi 10 yıl önce Şikayet Et
    ORHAN ACAR kardeşe ve benzeri düşünceye sahip kardeşlerime.. -5-. 4) Risale-i Nur sair te'lifat gibi ulûm ve fünundan ve başka kitablardan alınmamış. Kur'andan başka me'hazı yok, Kur'andan başka üstadı yok, Kur'andan başka mercii yoktur. Te'lif olduğu vakit hiçbir kitab müellifinin yanında bulunmuyordu. Doğrudan doğruya Kur'anın feyzinden mülhemdir ve sema-i Kur'anîden ve âyâtının nücumundan, yıldızlarından iniyor, nüzul ediyor...(Kuran seması ve ayetlerinin yıldızları diyor, sahte sadeleştirmeye dikkat) (Şualar 711)
    Cevapla
  • Metin Allahverdi 10 yıl önce Şikayet Et
    ORHAN ACAR kardeşe ve benzeri düşünceye sahip kardeşlerime.. -4-. 3) İşte Risale-i Nur da; bu asırda Kur'anın feyziyle vücud bulan, beşerin tekâmülâtına uygun olarak Kur'anın gösterdiği mu'cizeli hakikatların, bu tekâmül ile saha-yı fiile konulduğunu bildiren ve asrın idrakine hitab eden gayet kudsî bir tefsirdir. Kur'an baştanbaşa tevhid-i İlahîyi ilân ediyor. Risale-i Nur da, iman-ı billahı gösteren ve hakaik-i imaniyeyi ders veren âyetleri tefsir ediyor.. (Konferans 139)
    Cevapla
  • Metin Allahverdi 10 yıl önce Şikayet Et
    ORHAN ACAR kardeşe ve benzeri düşünceye sahip kardeşlerime.. -3-. üÇÜNCÜ İFTİRA: Risale-i Nur -haşa- Kuranın geldiği yerden gelmiş ve Kuranın tamamlayıcısı olması -haşa- iftirası.. bunu isterseniz Risale-i Nurdan kaynak göstererek çürütelim.. 1) Evvelâ: Hem o zât, hem sizler biliniz ki: Ben, Risale-i Nur'un hizmetkârıyım ve o dükkânın bir dellâlıyım. Risale-i Nur, ise Arş-ı A'zam'la bağlı olan Kur'an-ı Azîmüşşan ile bağlanmış bir hakikî tefsiridir. Benim şahsımdaki kusurat, ona sirayet etmez… (Hizmet Rehberi - 25) 2) Yalnız Kur'anın feyzinden gelen ve i'caz-ı manevîsinin lemaatı olan ve hakikatlarının tefsiri bulunan ve tılsımlarını açan Risale-i Nur'un... (Hizmet Rehberi - 125) devamı gelecek..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anne ve bebeğine önce otomobil, sonra kamyonet çarptı! Mardin'de feci kaza
Meteoroloji'den 35 ile son dakika uyarısı: Dikkatli ve tedbirli olun!