Köşk analizinde Bahçeli'yi kızdıracak yorum!

Çatı aday arayışına girişen muhalefet partilerini eleştiren Optimar Başkanı Daşdemir, Bahçeli'yi topa tuttu.

Köşk analizinde Bahçeli'yi kızdıracak yorum!
Köşk analizinde Bahçeli'yi kızdıracak yorum!
GİRİŞ 05.06.2014 14:37 GÜNCELLEME 05.06.2014 14:37
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Optimar Araştırma Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Daşdemir, çatı aday tartışmalarıyla ilgili olarak, "Abdullah Gül yeşil ışık yakmayınca ana muhalefet partileri ortada kaldı" dedi. Daşdemir, Bahçeli’nin Kılıçdaroğlu’ndan rol çaldığını da ekledi.

Optimar Araştırma Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Daşdemir, Ankara’da katıldığı bir programda cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin çatı aday çalışmalarını değerlendiren Daşdemir, "Bahçeli’nin bu çalışmayı yapması, kendisi ve partisi açısından olumlu bir gelişmedir. MHP bu çalışmasıyla, aslında ana muhalefet partisinden rol çalıyor. Bu çalışmayı Bahçeli’nin yapması değil ana muhalefet genel başkanının yapması gerekirdi. Siyaseten doğru bir hamle Bahçeli’nin yaptığı. Ancak sonuç almasına imkân dahi yok. Mansur Yavaş Ankara’da çok ciddi bir oy aldı. Mansur Yavaş’la tabanda başlayan MHP-CHP yakınlaşması, cumhurbaşkanlığı seçiminde devam edebilir. Deniz Baykal’ın verdiği mesajlar, bu yarışı girmeyeceğim şeklinde yorumlanıyor. İlhan Kesici’nin ise halkta yeteri kadar karşılığı olduğunu düşünmüyorum. Gelinen noktayı doğru okumak gerekirse, tartışılması gereken konu Başbakan Erdoğan’ın ilk turda mı, ikinci turda mı seçileceğidir" diye konuştu.

"ABDULLAH GÜL, YEŞİL IŞIK YAKMADI"

Türkiye’nin geçmişinde Cumhurbaşkanlığı sürecinde maksatlı olarak ortamın gerildiğine dikkat çeken Daşdemir, "Muhalefetin tek manevrası Abdullah Gül’ü ikna etmekti. Abdullah Gül de buna yeşil ışık yakmayınca muhalefet partileri ortada kaldı. Paralel örgütün 17 Aralık’ta başlattığı manipülasyon çalışmaları, gerginliğe sebep oldu. Siyasi kutuplaşma, tahammülsüzleştirmeyi beraberinde getiriyor. Ağustos seçimlerinin ardından gerilimin düşeceğine inanıyorum" dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • egeli ciftci 9 yıl önce Şikayet Et
    bahçeli ve kılıçdaroğlunun yerinde ben olsam. direk başbakanı aday gösderir secildiğindede biz aday gösderdik derdim.nası olsa aday bulamıcaksınız başbakanın karşısına bari böle yapıp halkta sempati oluşturun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü
Anne ve bebeğine önce otomobil, sonra kamyonet çarptı! Mardin'de feci kaza