YSK, AK Parti'nin başvurusunu reddetti

Ak Parti'nin Yurt dışındaki vatandaşların oy kullanımını rahatlatmak için yaptığı başvuru YSK tarafından reddedildi.

YSK, AK Parti'nin başvurusunu reddetti
YSK, AK Parti'nin başvurusunu reddetti
GİRİŞ 31.07.2014 17:16 GÜNCELLEME 31.07.2014 17:16
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop'un, yurt dışında özellikle Almanya ve Avusturya gibi Türk vatandaşlarının yoğun yaşadığı ülkelerdeki seçmenlerin oylarını seçimin ilk veya son günü en yakın sandığa giderek kullanabilmelerine imkan sağlanması için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvurduğu ortaya çıktı. Bugün acilen toplanan YSK AK Parti'nin başvurusunu reddetti.

Özellikle Almanya ve Avusturya hükümetlerinin takındığı tavır nedeniyle "randevu" sistemini devreye sokan YSK'nın, Şentop'un bu başvurusunu görüşmek üzere saat 15.00'te toplanacağı öğrenildi.

YSK'nın açıkladığı seçim takvimine göre, yurt dışındaki vatandaşlar randevu aldıkları günde, randevu almayanlar sistemin kendileri için belirlediği günde oylarını kullanabilecek. Randevu alıp da oyunu kullanamayanlar ise 10 Ağustos'a kadar gümrük kapılarında oy verebilecek. Yurt dışı seçmen kütüğünde kayıtlı 2 milyon 798 bin 709 kişi bulunmasına rağmen randevu alanların sayısının 248 bin 287'de kalması Ak Parti'yi harekete geçirdi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, yurt dışı temsilciliklerde kurulan sandıklarda seçimin ilk günü veya son günü seçmenlerin sandık başına giderek oylarını kullanabilmelerine imkan sağlanması için YSK'ya başvurdu. YSK'nın, Şentop'un bu başvurusunu görüşmek üzerebugün saat 15.00'te toplanacağı öğrenildi. Benzer bir başvurunun daha önce de YSK'ya yapıldığı ancak özellikle Almanya ve Avusturya hükümetlerinin Türk vatandaşlarıyla ilgili takındığı tutum nedeniyle oluşan hassasiyetleri gözeterek, randevulu sistemin devreye sokulduğu gerekçesiyle bu yöndeki itirazların reddedildiği bildirildi.

YORUMLAR 1
  • cengizhan 9 yıl önce Şikayet Et
    aynı başvuruyu. chp yapsaydı kabul ederdı adamlar yurt dışındakı vatandasların kıme oy verecegını bılıyor.aslında ak partı bunu duşunmelıydı ysk nın zorluk çıkaracagı bellıydı.paralelcıler iş başında
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul'dan 11 kat daha büyük! Tarih verdiler: Şeytan lakaplı kuyruklu yıldız yaklaşıyor!
Alçakça anlaşmayı duyurdu!