Kandil'e giden HDP Heyeti'nden açıklama

HDP: "KCK yetkilileri, Demokratik Çözüm ve Müzakere Taslağı'nın tam bir karar birliği ile kabul edildiğini ifade etmişlerdir"

Kandil'e giden HDP Heyeti'nden açıklama
Kandil'e giden HDP Heyeti'nden açıklama
GİRİŞ 10.12.2014 18:06 GÜNCELLEME 10.12.2014 18:33
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Kandil'e giden HDP Heyeti'nden yapılan açıklamada, "KCK yetkilileri, Demokratik Çözüm ve Müzakere Taslağı'nın tam bir karar birliği ile kabul edildiğini, bu taslak doğrultusunda nihai çözüme gitmek için örgüt olarak tüm görev ve sorumluluklarını yerine getirmeye hazır olduklarını ifade etmişlerdir" değerlendirmesi yapıldı.

Açıklamada, 29 Kasım 2014'te İmralı Adası'nda yapılan toplantıda, "Demokratik Çözüm ve Müzakere Taslağı"nın adaya giden heyete iletildiği ifade edildi.

Abdullah Öcalan'ın, bu toplantıda, "Demokratik Çözüm ve Müzakere Taslağı ile ilgili devlet, Hükümet ve KCK yetkilileriyle hızlı bir görüşme trafiğinin yapılması, alınan cevaplarla tekrar İmralı Adası'na gelinmesi" doğrultusunda görüşlerini aktardığı kaydedilen açıklamada, bu kapsamda heyetin geçen sürede 2 kez devlet ve Hükümet yetkilileriyle bir araya geldiği, görüşmelerde "devlet ve Hükümet nezdinde henüz istişarelerin devam ettiği, netleşmiş cevapların bu istişarelerden sonra verileceği" izlenimi edindiği belirtildi.

Heyetin, 9 Aralık 2014'te Kandil'de KCK yetkilileriyle 6 saat görüştüğü anlatılan açıklamada, bu görüşmede KCK'nın tüm karar mercilerinin temsiliyetinin sağlandığı aktarıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 20
  • s dağ 9 yıl önce Şikayet Et
    genel af ver herşey bıtsın yoksa garıban ölmeye devamı etsın
    Cevapla
  • Bilal Dogrucu 9 yıl önce Şikayet Et
    hükümet pkk ile el ele kol kola nasıl olsa kandil karar verir tabiki neden vermesin ne isteseler hüükümet anında yapıyor. gerçek paralel devlet doğuda coktan kuruldu
    Cevapla
  • ahmet demir 9 yıl önce Şikayet Et
    AKrabaDevletinin KpssTorpili Bence şuan ülkemizin başka bir şeyi değil bu torpili konuşmalı hepimiz hesabını sormalıyız birde bu pkk nın meşrulaşmasına izin vermemeliyiz.bunubda hesabini sormak hepimize vazifedir
    Cevapla
  • Kahvedeki adam 9 yıl önce Şikayet Et
    Bundan hayır çıkmaz. Bunun adı barış süreci falan değil. Vatandaş her şeyin farkında. Ortada sadece terör örgütünün dayatmaları ve tehditleri var. Bir de vatandaşın bilmediği hükümet tarafından da açıklanmayan ne vaatler var? Öcalana af, özerklik, teröristlere iş garantisi, en azılı katillerine daha yüksek makam vs vs mi var?
    Cevapla
  • mahmut 9 yıl önce Şikayet Et
    Geçen gün televizyonda izlediğim bir haberle iyice sarsıldım.Öcalan ın kardeşi adaya gidiyor.Bizim askerin bunlara bir kapı açışı vardı kii hala gözümün önünden gitmiyor.Sanarsın emireri..Utanıyorum artık düştüğümüz bu durumdan U-T-A-N-I-Y-O-R-U-M
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı son yolculuğuna uğurlanıyor
CHP'nin Saadet'e gönderdiği vekil dönüyor! Saadet Partisi grubu düşebilir