Erdoğan: İnlerine girdik hepsi kaçıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uşak'taki toplu açılış töreninde halka hitap etti. Erdoğan, Paralel Yapı'nın kaçtığını söyledi.

GİRİŞ 27.05.2015 15:30 GÜNCELLEME 27.05.2015 17:25
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Paralel Yapı ve Pensilvanya'ya yine sert sözler yönelten Erdoğan, hatırlatmada bulundu. Erdoğan, "Cumhurbaşkanı olmadan önce bir sözüm vardı. İnlerine gireceğiz demiştik. İnlerine girdikçe abileri mabileri yurtdışına kaçıyor. Siz kaçacaksınız biz kovalayacağız. Asla taviz vermeyeceğiz. 780 bin kilometrekarelik vatan topraklarında birileri operasyon düşünüyor. Boşuna heveslenmeyin, bizi karşınızda bulursunuz, silahlı kuvvetlerimizi, tüm emniyet teşkilatımızı karşınızda bulursunuz, hepsinden öte milletimizi karşınızda bulursunuz" diye konuştu.

27 Mayıs'ın yıldönümünü nedeniyle Menderes'i yaşadıklarını anlatan Erdoğan, "Uşak bugün bir başka güze. Uşak her zaman davamıza sahip çıktı. Bundan tam 55 yıl önce demokrasi tarihimiz adına millet adına utanç verici bir durum yaşandı. Bugün 27 Mayıs 2015. 27 Mayıs 1960 darbesi kara bir gün olarak tarihimize yazıldı. 27 Mayıs 1960 günü bir matem günüdür. Ege'nin yiğit adamı Menderes "Yeter" diyerek aldığı iktidar ile millete çok hizmet verdi. Türkçe ezan garabetine onun döneminde son verildi. İmam Hatipler onun döneminde açıldı. Bu milleti özünden koparmak yabancılaştırma adımlarına bu dönemde son verildi. Milletin desteğiyle iktidara gelen Adnan Menderes'e darbe yaptılar yetmedi dar ağacına gönderdi" dedi.

CHP YILLARCA HEZMEDEMEDİ

Yalnızca milletin huzurunda eğileceklerini söyleyen Erdoğan, "Burada açık söylüyorum. CHP 1950 seçimlerinin sonucunu yıllarca hazmedemedi. Yassıada tutanaklarına bakarsanız Menderes'in asılmasını isteyen kişinin İnönü olduğunu görüyoruz. Biz yalnız Allah'ın huzurunda eğiliriz. Başka eğilmek yok. Ne zaman bu milletin evlatları iktidara geldiyse sonları darbe oldu. Menderes'in akıbeti siyasetçilerin üzerinde demokrasinin kılıcı gibi dursun istiyorlardı" ifadelerini kullandı.

İBRETE ALEM OLSUN DİYE ASILDILAR

Erdoğan, "Menderes ve iki arkadaşını darağacına gönderenler, bunu tek bir gaye için yaptılar. Menderes'in akıbetinin, bundan sonra gelecek siyasetçilere örnek olmasını istiyorlardı. Adnan Menderes, Hasan Polatkan, Fatin Rüştü Zorlu, suçlu oldukları için değil, ibretialem olsun diye asıldılar. Bir daha hiçbir siyasetçi vesayet odakları ile mücadeleye giremesin, milletle devleti barıştırmanın gayreti içerisinde olmasın diye bunu yaptılar" diye konuştu.

NEYİ ÜRKÜTECEĞİNİZİ SANIYORSUNUZ?

Bazılarının ellerindeki medya ile tehdit ettiğini söyleyen Erdoğan, "Elinizdeki yazılı ve görsel medya ile siz neyi ürküteceğinizi sanıyorsunuz? 40 yıllık siyasi hayatımızı boyunca tehditlere maruz kaldık. Paralel bir savcı çıkmış. Bunlar Menderes'i geçti sonları da geçecek diyor" şeklinde konuştu.

İŞİ GÜCÜ BIRAKMIŞ BİZİMLE UĞRAŞIYOR

Birilerinin gözlerini milletin üzerine diktiğini belirten, "New York Times işi gücü bırakmış bizimle uğraşıyor. NATO'yu göreve çağırıyor. Bunların hepsi de gözleri milletin iradesine, yani sizlere dikmiş durumda ama bunlar Türk milletinin, bu milletin o asil duruşunu bilmiyorlar. O kirli ittifaklara benim milletimin nasıl ders vereceğini anlayamıyorlar. Bu uğurda şarlatanlıklarına her gün yenilerini ekliyor ve üstelik bunu da köşelerinden bizzat duyuruyorlar. Bunlar, ücretli şarlatanlar, vesayetin tetikçileri. Milletin evlatlarının iktidarda olmasına, sizlerin söz sahibi olmasına tahammül edemiyorlar" dedi.

HAYKIRIN Kİ PENSİLVANYA'DAN DUYULSUN

Pensilvanya'ya mesaj gönderen Erdoğan, "Şimdi haykırmaya var mısınız? Öyle bir haykıralım ki 15 bin kilometreden duyulsun. Pensilvanya'dan, Kandil'den, Brüksel'den duyulsun. Yeni Türkiye'nin inşasına hazır mıyız? 7 Haziran'da sandıkları patlatıyor muyuz?" dedi.

ÖLÜR MÜSÜN-ÖLDÜRÜR MÜSÜN?

HDP'nin Diyanet'e ilişkin açıklamaların sert dille eleştiren Erdoğan, "Ölürmüsün-öldürürmüsün? Diyanet'i kapatacağız diyorlar. Kendine gel kendine. Millet buna izin verir mi?" dedi.

Erdoğan son olarak şunları söyledi: "Diyanet İşleri Başkanının altındaki arabaya taktılar. 320 bin liralık araba, bu onlar için kaynakmış. Ya bu makama o az bile. Ve kendisine, 'Şu anda Cumhurbaşkanlığı makamımdaki kullanmakta olduğum zırhlı Mercedeslerden bir tanesini size tahsis edeceğim' dedim ve tahsis ettim. Başbakanımızla da görüşeceğim ayrıca, Vatikan'da Papa'ya uçak tahsis ediyorlar, böyle tarifeli uçaklarla seyahat etmiyor. Şimdi bizim de havuzumuz var, Sayın Başbakana da bunun teklifini yapacağım. Biz de havuzumuzdan Diyanet İşleri Başkanımızın, tarifeli uçaklarla yurt dışına gitmesini istemeyeceğiz. O da o havuzdaki uçaklardan birisiyle gidecek."

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 40
  • zafer 8 yıl önce Şikayet Et
    inşallah dediğin gibidir,pkk içinde silah bırakılacak,açılım etkili olacak,akil adamlar işi çözecek deniyordu ama,pkk silah bırakmadı,akil adamlardan Kadir İnanır da HDP ye,yani bir nevi PKK ya katıldı.
    Cevapla
  • harbi 8 yıl önce Şikayet Et
    adamın hasısın
    Cevapla
  • angel 8 yıl önce Şikayet Et
    Göründüğü gibi olan ,gücünü milletten alan RECEP TAYYİP ERDOĞAN......
    Cevapla
  • dadas 8 yıl önce Şikayet Et
    Bir mih bir nal kurtarir,bir nal bir at kurtarir,bir at bir komutani kurtarir,bir komutan bir orduyu kurtarir,bir komutan bir ülkeyi kurtarir,BiR YiGiT ÜMMET-i MUHAMMED-I KURTARIR.RECEP TAYYIP ERDOGAN, SENI DOGURAN TENZiLE ANADAN ALLAH RAZI OLSUN.MEKANI CENNET OLSUN .AMiN
    Cevapla
  • duygu 8 yıl önce Şikayet Et
    chp istersen her ay ver çift maaaş sana vermiyecegiz eskiden kazanmıssın türkçe okutmussun ezani yuhhhhhhhhh akp den vazgeçmeyiz yürü tayyib erdogan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail Refah'ta saldırı başlattı
Bölücülüğü savunan adayla ilgili çarpıcı sözler: Esenyurt’u özerkleştirecek mi nedir?