Demirtaş'tan bölücü ve tehditkar cümleler

HDP eş başkanı Demokratik Toplum Kongresi'nde bölücü sözler söyleyip yine tehdit etti.

Demirtaş'tan bölücü ve tehditkar cümleler
Demirtaş'tan bölücü ve tehditkar cümleler
GİRİŞ 26.12.2015 13:26 GÜNCELLEME 26.12.2015 15:51
Bu Habere 198 Yorum Yapılmış

HDP eş başkanı Selahattin Demirtaş, Demokratik Toplum Kongresi'nin olağanüstü toplantısında özerklik açıklamasında bulunurken Başbakan Ahmet Davutoğlu'na "Madem güçlüsün al reisini de Cizre'ye git. Madem kurtarıyorsun bakalım bir Sur'a git de bak seni nasıl karşılayacaklar" dedi. Demirtaş'ın "Artık gelecek yüzyılda bir Kürdistan gerçeği olacak. Özerk bölgeleri de olacak belki devleti de olacak." sözleri dikkat çekti.

Demokratik Toplum Kongresi'nde Selahattin Demirtaş da bir konuşma gerçekleştirdi.

YİNE HADDİNİ AŞTI VE BÖLÜCÜLÜK YAPTI

Demirtaş'ın konuşmasından ilk başlıklar şöyle:

"Halkın iradesi silahtan daha güçlüdür. Bu kağıttan kaplanların ucuz kahramanlıklarının da sonu gelmiştir. Dün Başbakan'a çağrı yaptım, Genelkurmay Başkanı'nı niye gönderiyorsun, sen git. Sen niye Cizre'ye gitmiyorsun? Madem güçlüsün al reisini de Cizre'ye git. Madem kurtarıyorsun bakalım bir Sur'a git de bak seni nasıl karşılayacaklar. Yüzde 49 oy almışlar ama dayandıkları zemin silah zeminidir. Bizim artık bu bilinçle siyaseten çözüm gücü olan bu iradenin nasıl bir tutum içinde olduğunu tüm dünyaya ilan etmesi lazım. İki mevzuyu netleştireceğiz. Birincisi Kürt halkının siyasi statüsüyle ilgili, bu statüyle ilgili. İkincisi idari yönetim, bu da özerklikle ilgili. Bu ikisini birbirini boşa çıkarmayacak şekilde nasıl bir yönetim inşaa edebiliriz, bunu nasıl tabandan yukarı kurabiliriz, bu anlamda bu toplantı çok önemli olacaktır.

KÜRDİSTAN OLACAKMIŞ

Artık gelecek yüzyılda bir Kürdistan gerçeği olacak. Özerk bölgeleri de olacak belki devleti de olacak.

Kürtler artık kendi coğrafyasında siyasi bir irade olacaktır. Bedeli ağır olacak diyebilirler. Neyse bedeli biz de ödemeye hazırız.

Halkımız karar verecek, diktatörlük mü, özyönetim mi?"

YORUMLAR 198
  • tosun 8 yıl önce Şikayet Et
    Hain Dinsiz Parti. Yani.... HDP tam aramis bulmus ismini.
    Cevapla
  • Mazlum 8 yıl önce Şikayet Et
    İdam yasası gündeme gelmeli ABD deki gibi zehirli iğne
    Cevapla
  • Bırsalı 8 yıl önce Şikayet Et
    Burası Türkiye kardeş bilmem anlata bildim mi bak sen en iyisi sana maaş veren sana bakıp besleyen bu devlete pek baş kaldırmayı düşün me bence böyle kuru tehditlerle falanda vaktini boşa harcama karşına aldığın millet çokkkk eski bi tarih geçmişine sahip önce oku tarihi sonra köpeklik ettiklerin gibi Çanakkale Boğaz'ının Marmara'nın hatta ve hatta Akdeniz ve Karadeniz havzasının dibinde boğulmak zorunda kalma. Oğuz boyları senin gibi sümsüklerle uğraşma gereği bile duymaz bi hamlelik iş sonra ortada kalırsın sonra seni destekleyen o ağa babaların kurar sana darağacını selo
    Cevapla
  • Mardinli 8 yıl önce Şikayet Et
    Allahtan bu adamla yüzyüze gelmiyoruz bir kürd olarak senin ve senin gibilerinin batsın kürdistan hayaliniz!!! Akıttığınız kanda boğulursunuz inşallah edepsizler partisi hdp
    Cevapla
  • Sevdalı 8 yıl önce Şikayet Et
    BU güzel ayda Allahdan dilerim senin haddini bildirsin dmrtış.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü
Pistte korku dolu anlar! Dev uçak az kalsın çakılıyordu