'Türkiye artık dışa bağımlı değil'

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye’nin demiryolu üretiminde dışa bağımlılığının sona erdiğini ifade etti.

'Türkiye artık dışa bağımlı değil'
'Türkiye artık dışa bağımlı değil'
GİRİŞ 26.04.2016 16:26 GÜNCELLEME 27.04.2016 10:06
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Zonguldak-Karabük ve Irmak demiryolu hattının açılışı için Karabük’e gelen Bakan Binali Yıldırım, projenin detaylarını kamuoyu ile paylaştı.

Hayata geçen demiryolu projesinin Türkiye’nin AB’ye üye olmadan yaptığı ilk önemli proje olduğuna dikkat çeken Bakan Binali Yıldırım, "25 Ocak 2012 tarihinde temel atmıştık. Bugün de resmi açılışını birlikte yapacağız. Türkiye üye olmadan AB kaynaklarıyla kendi kaynaklarımızı birleştirerek gerçekleştirdiğimiz ilk önemli projedir. Toplam proje bedeli 220 milyon euro. Bunun 183 milyon eurosunu AB hibe olarak veriyor. Bir başka deyişle 700 trilyonluk bir projedir. Bunun 600 trilyona yakınını AB, 100 milyon civarındakini de kendi bütçemizden olmak üzere projeyi gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

“ATATÜRK’TEN SONRA EN BÜYÜK SEFERBERLİK”

AK Parti iktidarlarının demiryollarında başlattığı hamlesinin Atatürk’ten sonraki en büyük çalışma olduğunu ifade eden Bakan Binali Yıldırım, yapılan çalışmaların 50-40 yıllık ihmalin telafisi olduğuna dikkat çekti. Bakan Yıldırım, “12 bin kilometreye yakın demiryolu ağımızın yüzde 85’e yakın tamamen yeniledik. Öyle hatlar vardı ki 100 yıldır el atılmamış.  Burada taşınan yük kapasitesi yüzde 50 arttı. Oradan yükledik tren buraya gelinceye kadar beklemiyor. Makas bağlantı sistemleri sayesinde ilkel yöntemleri bıraktık” dedi.

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 4
  • Ihsan 7 yıl önce Şikayet Et
    Hani bağımlı değildik,bu ne şimdi.? Hem dışa bağımlı değiliz diyorsun, hem de AB hibesiyle yaptık diyorsun. Abi, bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu. Demekki hibe olmasa, yapamaıyacaktın. Daemekki , hala dışa bağımlısın.
    Cevapla
  • yücel 7 yıl önce Şikayet Et
    demiryolu şart bu ulkenin tam anlamıyla kalkınması ıcın .. dogu seferleri otobus mafyasından arındırılmalıdır ve memleketın butun naklıye lojıstık yolcu tasımaları demıryolu ıle yapılmaldır... otobus sadece turkıyede var be ..
    Cevapla
  • şems ve kamer 7 yıl önce Şikayet Et
    milyon ali desek yeri vardır.cumhuriyet tarihinin en başarılı bakanı..10 numara..ALLAH sağlık sıhhat versin.başarılar sn bakanım...yolun açık olsun..
    Cevapla
  • mmmmm 7 yıl önce Şikayet Et
    biraz da oğluna zaman ayıraydı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Anne ve bebeğine önce otomobil, sonra kamyonet çarptı! Mardin'de feci kaza
DEM Parti Batman il binasında skandal görüntüler! Terör köşesi oluşturmuşlar