CHP’yi Eskişehir korkusu sardı!

Çatı adaydan sonuç alamayan CHP’de seçime giderken Eskişehir’i kaybetme endişesi baş gösterdi. Kulislerde Cumhurbaşkanlığı adayı için adı geçen Yılmaz Büyükerşen’in istifası durumunda yerine AK Partili bir isim gelecek. Eskişehir’de belediye meclis üyelerinin 29’u AK Partili, 16’sı CHP’li ve 1’i de MHP’li.

CHP’yi Eskişehir korkusu sardı!
CHP’yi Eskişehir korkusu sardı!
GİRİŞ 27.04.2018 06:37 GÜNCELLEME 27.04.2018 06:38
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

24 Haziran’da muhalefeti çatı aday etrafında birleştirme iddiasıyla yola çıkan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin bölüneceği endişesiyle kendi adayını çıkarma kararı aldı. Çatı adaydan sonuç alamayan CHP, cumhurbaşkanlığı konusunda bu kez ‘Eskişehir’ nedeniyle kilitlendi.

Kılıçdaroğlu’nun aday olmayacağı netleşen CHP’de, adaylık sinyali veren Yalova Milletvekili Muharrem İnce, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, İstanbul Milletvekili Didem Engin’in dışında kulislerde İstanbul Milletvekili İlhan Kesici ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in ismi de konuşuluyor. Büyükerşen’in adı ön plana çıkarken, bu sefer de aday gösterilmesi halinde CHP’de Eskişehir’i AK Parti’ye kaptırma korkusu yaşanıyor. Eskişehir’de belediye CHP’de ancak, belediye meclisi çoğunluğu AK Parti’de. Büyükerşen aday olursa belediye başkanlığından istifa edeceği için yerine AK Parti’li belediye başkanı gelecek. Belediye Meclis üyelerinin 29’u AK Parti’li 16’sı CHP’li, 1’i de MHP’li.

 

 

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 11
  • Mehmet Akif 5 yıl önce Şikayet Et
    Biz de kurtulacağımız günü iple çekiyoruz, ancak Büyükerşen kazanamayacağı yere aday olmaz. Yani cumhurbaşkanlığına aday olmaz diye düşünüyorum, pabuç pahalı çünkü. Eskişehir'i de bir kaybederse bir daha kazanamazlar. Eskişehir'de de merkeze üstyapı estetiği, heykel dışında hiçbir şey yapmadı. Tramvaylar çok dar, kapasitesi günümüzü kurtarmıyor 10 yıl sonra ne olur bilinmez. Parklar desen her ilde olduğu gibi. Ulaşım, trafik, altyapı sorunu dağ gibi.
    Cevapla
  • Salih 5 yıl önce Şikayet Et
    Adam 82 yaşında bundan sonra ne yapabilir her gün doktora gider ancak
    Cevapla
  • Merhaba 5 yıl önce Şikayet Et
    Topunuz gelin Allah ın izni ile Reis i cumhur tekrar seçilecek
    Cevapla
  • Esesli yusuf 5 yıl önce Şikayet Et
    Reisin karşısına çıkmak eskisehirde seçim kazanmaya benzemez. Hadi aday olda görelim boyunun ölçüsünü
    Cevapla
  • HarunG 5 yıl önce Şikayet Et
    Kac ay surdurebilir boyle bir gorevi ? Zamaninda iyi isler yapmistir, dogrudurda, zaman yas su bu , bu faktorleri goze ali... yahu chp diyoruz mantik ariyoruz.. Teessuf ettim kendimede :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kamuda tasarruf dönemi! İlk etapta bin araç satılacak
Yazar Dursun Ali Taşçı son yolculuğuna uğurlanıyor