Bakan Çelik'ten Almanya'ya sert tepki

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Almanya'nın terör örgütü yandaşlarına miting izni vermesini eleştirerek, "Almanya'nın, terör örgütü yandaşları tarafından yapılan mitinge izin vermesi, demokrasi ve hukuk anlayışıyla bağdaşmaz." dedi.

Bakan Çelik'ten Almanya'ya sert tepki
Bakan Çelik'ten Almanya'ya sert tepki
GİRİŞ 26.05.2018 18:57 GÜNCELLEME 26.05.2018 19:02
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Çelik, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Almanya'nın terör örgütü yandaşları tarafından yapılan mitinge izin vermesi, demokrasi ve hukuk anlayışıyla bağdaşmaz. Alman makamlarının izniyle terör gösterisi yapılmıştır." ifadelerini kullandı.

Bu faaliyetlere izin verenlerin, kendi demokrasi ve hukuk anlayışlarını bu örgütlerin hizasına yazmakta olduğunun altını çizen Çelik, "Terör insanlık suçudur. Terör gösterisine izin verenler insanlığa karşı işlenen suçlarla mücadele ettiklerini iddia edemezler." değerlendirmesinde bulundu.

 

 

Çelik, PKK terör örgütünün himaye edilmesinin, Alman makamlarının izniyle gerçekleştiğine dikkati çekerek, "Alman makamları açıkça bir terör örgütünün Avrupa'nın ortasında faaliyet yapmasına izin vermektedir." vurgusu yaptı. 

Hukuk ve demokrasi anlayışı açısından mücadele edilmesi gereken terör faaliyetlerine, resmi makamlar eliyle izin verilmesinin artık hiçbir mazeretle izah edilemeyecek şekilde terörün himaye edilmesi anlamına geldiğini belirten Çelik, "Terör örgütleri arasında iyi ya da kötü gibi ayrım yapan demokrasilerin kendi meşruiyetlerini zayıflatmaktan başka iş yapmadıkları açıktır. Terörü himaye ederek kendi demokrasilerine, kendileri saldırmış oluyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR 2
  • Osmanlı 5 yıl önce Şikayet Et
    Etkili bulmuyorum sayın çeliği reis gibi hitap ederse sert tepki olur ama sadece lafta kalmamalı icraate olmalı
    Cevapla
  • Münihli 5 yıl önce Şikayet Et
    böyle tepki olmamis, sert tepki dedigin, bu soytarilari tehdit bicimde olmasi lazim, resmen tehdit edeceksin....... aciyoruz sinirlari deyin bakalim neler oluyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
MİT'ten nokta operasyon: Rojda Bilen etkisiz hale getirildi
CHP'deki "para sayma" soruşturmasında yeni gelişme! Şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı