Rusya'dan YPG yorumu: Bunu anlayamıyoruz!

Rusya Devlet Başkanı Putin’in Suriye Özel Temsilcisi Lavrentyev, ABD'nin Suriye'nin, terör örgütü YPG/PKK'nın işgalindeki kuzeydoğu kısmında süren askeri varlığını ve örgüte yardımlarını eleştirdi.

GİRİŞ 28.11.2018 21:29 GÜNCELLEME 29.11.2018 09:46
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Suriye Özel Temsilcisi Aleksandır Lavrentyev, Astana'da ilk günü sona eren 11. garantörler toplantısının sonunda basın mensuplarına açıklama yaptı.

 

 

ABD'NİN TERÖR ÖRGÜTÜ YPG'YE DESTEĞİNE TEPKİ: BUNU ANLAYAMIYORUZ

Suriye'nin kuzeydoğusundaki ABD askeri varlığını eleştiren Lavrentyev, şunları söyledi:

 

 

"Kürt silahlı birliklerine yardım etmek ve DEAŞ ile mücadele bahanesiyle ABD ve uluslararası koalisyona dahil ülkelerin o bölgede askeri varlık göstermesini anlayamıyoruz. Çünkü ABD, 1,5 yıl önce 'DEAŞ'a son vermemiz için 6 ay lazım' demişti. Bunu bir yıla uzattı. Şimdi 'DEAŞ'a son vermeden çıkmayız' diyorlar. Suriye-Irak sınırındaki küçük bölgede bin-bin 500 kadar (DEAŞ'lı) terörist kaldı. Bunu şu an (YPG/PKK'nın) 60 bin civarındaki Kürt askeri gücüyle kıyaslayabilirsiniz. ABD, Suriye'de varlığını sürdürebilmek için bunu kullanıyor."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 29
  • PUTİN'E MESAJ 5 yıl önce Şikayet Et
    SION’ların hedefi: PENTAGON yapımı Erbil merkezli 5 koridor korumasında SION DEVLETİ kurmak! 1.Erbil-Basra, 2.Erbil-Kızıldeniz, 3.Erbil-Akdeniz (YPG koridoru), 4.Erbil-Karadeniz (PKK Koridoru), 5.Erbil-Hazar (PJAK Koridoru). Koridorları haritada çizdiğinizde YPG bayrağındaki 5 köşeli sarı yıldız oluşur. 53. EYALETİN ŞERİFİ BARZANİ bu yıldızı ROZET olarak takıp, PENTAGON yapımı bu yıldızın, İskenderun-Erbil-Kızıldeniz arasında kurulacak Kudüs başkentli SION ülkesinin (Büyük İsrail) hizmetkarı olmaya aday. 5 koridor sayesinde Basra, Kızıldeniz, Akdeniz, Karadeniz, Hazar Denizindeki PENTAGON hakimiyeti ile İpekyolu, enerji, maden, uyuşturucu, insan trafiğinin kontrolü ve DÜNYA HAKİMİYETİ!
    Cevapla
  • gurbetci 5 yıl önce Şikayet Et
    Ingiliz Cherchill ne demis Türkleri hic bir Zaman yükselmelerine izin vermeyin ama tamamen fakirde birakmayin cünki Türk ozaman daha Güclü olur.
    Cevapla
  • paşam123 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam boş konuşuyor.Daha kendileri YPG yi terör örgütü kabul etmemişken sadece ABD yi eleştirmesi anlamsız. Çıkarlarımıza ters düşmekte demiyorda, yok efendim ABD DEAŞ ı bahane edip halen orada duruyor diyor...
    Cevapla
  • muharremus 5 yıl önce Şikayet Et
    ya bi git
    Cevapla
  • Çiçek 5 yıl önce Şikayet Et
    Yani ABD güç gösterisi yapıyor yani her yerde pis işlerinin yaptırabilecegini zannediyor dünya ABD oyuncağı degildir
    Cevapla
  • esas 5 yıl önce Şikayet Et
    Rusya Türkiye ortak operasyon yapsın. El-bab gibi düzler geçeriz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Özgür Özel'in 23 Nisan çocuğuna koltuk tembihi!
Meteoroloji'den 35 ile son dakika uyarısı: Dikkatli ve tedbirli olun!