İbrahim Kalın Jeffrey'i kabul etti

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, ABD Dışişleri Bakanlığı Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey'i kabul etti.

İbrahim Kalın Jeffrey'i kabul etti
İbrahim Kalın Jeffrey'i kabul etti
GİRİŞ 07.12.2018 18:43 GÜNCELLEME 07.12.2018 19:31
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Görüşmede, Münbiç yol haritasının ivedilikle uygulanması konusunda mutabakata varıldı ve yıl sonuna kadar somut bir ilerleme sağlamanın önemi kaydedildi.

Münbiç yol haritasında izlenen iş birliğinin Fırat'ın doğusunda kalan diğer alanlarda da uygulanması için ortak çalışma yapılması da görüşmede ele alındı.

İstanbul'da geçen ay düzenlenen Suriye Dörtlü Zirvesi'ndeki başarının vurgulandığı görüşmede, "Suriye" konulu iş birliği toplantıların sıklığının arttırılmasının gerekliliği ifade edildi. Suriye'de siyasi sürecin hızlandırılması ve kalıcı çözüm için gerekli zeminin oluşturulması konusunda fikir birliği ortaya kondu.

Türkiye'nin PYD/YPG konusundaki net duruşu ifade edilerek, Türkiye sınırında hiçbir terör unsurunun varlığına müsaade edilmeyeceğinin kararlılıkla vurgulandığı görüşmede, Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunması konusundaki hassasiyet de yinelendi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • halk 5 yıl önce Şikayet Et
    Siyasette iyi ve güzel olaylara şahit oluyoruz yeterli Olmasa da ilerleme kaydettiğimiz gerçek. Bu ve bunun gibi düşük seviyeli insanlar ABD AB den gelir direk Cumhurbaşkanı Ve Başbakan karşılardı. Şükür şimdi Olması gerekenler oluyor. Karşılayan Başkanımız Yok. Kiminle Muhattap Olması gerekiyorsa Onunla Muhattap olum Sektirip Gidiyor.. :-)
    Cevapla
  • Bayedip 5 yıl önce Şikayet Et
    Domuzdan post ABD den dost olmaz. Onlarla birlikte asla yürünmez.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ankara'da sağanak 2. gününde! Vatandaşların çilesi kamerada
‘Sorun afet mi kafa mı?’ Ankara’yı sel götürdü Mansur Yavaş suskunluğa büründü