Bu pazar seçim olsa partilerin oy oranları ANKET

GENAR, 16 il ve 46 ilçede 2274 kişi ile yüzyüze görüşülerek yaptığı Ağustos ayı anketinin sonuçlarını açıkladı. Ankette, katılımcılara "Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusu da soruldu. Sonuç...

Bu pazar seçim olsa partilerin oy oranları ANKET
Bu pazar seçim olsa partilerin oy oranları ANKET
GİRİŞ 12.08.2010 12:46 GÜNCELLEME 11.09.2017 16:27
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

Kamuoyu araştırma şirketi GENAR, Ağustos ayı ile ilgili yaptığı Siyasi Gündem Araştırması'nın sonuçlarını açıkladı.

GENAR, 31 Temuz-08 Ağustos günlerinde 16 il ve 46 ilçede 2274 kişi ile yüzyüze görüşülerek yürütülen ve GENAR’ın kendi özkaynaklarıyla yaptığı araştırma kamuoyunun nabzı ile ilgili verileri ortaya koydu.

Kamuoyu araştırmasında, katılımcılara "Bu pazar bir milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusu da soruldu. Sonuç şu şekilde çıktı:

ARAŞTIRMADAN ELDE EDİLEN SONUCU GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Ankette elde edilen bulgulara göre "Referandum sonuçlarının, ilk siyasi seçime kendi karakterini yansıtacağı, bu tespitten yola çıkarak, referandumun anayasa değişikliğinden daha öte anlamlar taşıdığı" kanaatine de varıldı.

1.1.ARAŞTIRMANIN ADI

TÜRKİYE GENELİ SİYASİ GÜNDEM ARAŞTIRMASI

2.ARAŞTIRMANIN AMACI

Türkiye Geneli Siyasi Gündem Araştırması’nın temel amacı, halkın 12 Eylül’de sergileyeceği tutumu belirlemektir. Araştırmada seçmenin referandum kararı sorgulanırken, siyasi tercihlere de yer verilmiştir.

1.3.ARAŞTIRMANIN TARİHİ

Bu araştırmanın saha çalışması, 31 Temmuz – 8 Ağustos 2010 tarihleri arasında yapılmıştır.

1.4.ARAŞTIRMA NASIL YAPILDI?

1.4.1.ARAŞTIRMANIN ÖRNEKLEMİ

Araştırmada Çok Aşamalı Tabaklı Tesadüfi Örneklem türü kullanılmıştır.

1.4.2. ARAŞTIRMANIN YÖNTEMİ

Bu araştırmada katitatif araştırma yönteminin yüz yüze ankte tekniği kullanılmıştır. Görüşülen bireylerin yüzde 45'i ile sokakta, yüzde 30,5'i ile evde, yüzde 24.5'i ile de iş yerinde görüşülmüştür.

1.4.3 ARAŞTIRMANIN YAPILDIĞI YER

Türkiye genelinde 16 ilde ve bu illere bağlı 46 ilçede yapılmıştır.

  Sayı   Sayı
İstanbul 681 Konya 89
Ankara 271 Manisa 86
İzmir 240 Samsun 72
Bursa 165 Gaziantep 69
Antalya 114 Trabzon 64
Diyarbakır 114 Kayseri 57
Mersin 94 Malatya 35
Adana 90 Erzurum 33
KAYNAK: HABER 7
YORUMLAR 63
  • Enes YGT 13 yıl önce Şikayet Et
    bailamosq. Beyler bu adam işi saptırıyor. Ben dedim ki: "kim neyi savunuyorsa, savunduğu partinin ürettiklerini, memlekete kazandırdıklarını söylesin." Gelmiş burda edebiyat yapıyor. Teknoloji, AKP hükümeti başa geçtikten sonra zaten ilerledi. Borçlar kapandı. Ve daha bir sürü şey. Yani aydın toplum olmadan da bunlar olabiliyormuş. Ben eğitime karşı değilim. Ama Chpnin de bir ... yapacağına KESİNLİKLE İNANMIYORUM. Yapabilseydi yapardı. İşsizlikle ilgili yorum yapanları destekliyorum.
    Cevapla
  • milletin ferdi 13 yıl önce Şikayet Et
    Genç demokrat, demokrat olup olmadığını bilmiyorum. Ama oldukça gençsin herhalde. Ak Parti öncesi ve sonrası Türkiyesinin içerde ekonomisini, demokrasisini, sosyal imkânlarını, dışarda da imajının ve itibarının nasıl değiştirğini değerlendiremediğin belli oluyor. İnsan burnunun ucunu göremez ya, sudaki balık suyu anlayamaz ya sen ve senin gibilerin böyle bir sendromu var sanırım. Bazı şeyler dışardan daha iyi görünür derler. Bu açıdan Almanya ve Romanyadaki arkadaşlarımızın değerlendirmelerine kulak ver! Gördüklerini, yaşadıklarını, tecrübelerini söylüyorlar
    Cevapla
  • lf84 13 yıl önce Şikayet Et
    anketlerde chp yalancı bir şekilde yüksek görünüyor. çok ilginç değil mi mitinglerine kims gitmiyor. daha bu günkü haberde gördüm meydan bomboş. 800 diyor ama sanki o kadar bile yk. bana kalırsa chp eski seviyesinde. kılıçdaroğlu kendi eliyle kendi balonunu patlatıp duruyor. Her gün yeni bir saçmalık üretiyor. Zaten siyesin sevisini de çok düşürdü. Bazen dinliyorum da sanki slogan atma meraklısı bir genç konuşuyor gibi. NE lidrlik, ne siyaset, ne de başka birşey. SADECE ATIP TUTUYOR VE ALAKASIZ ŞEYLER SÖYLÜYOR.
    Cevapla
  • şükrü ğüvenç 13 yıl önce Şikayet Et
    tek başına. evet akp tek başına chp hdp mhp ve daha sayamadığım bir çok kuruma karşı koyuyor inşalah başarılıda olacak tüm partiler ve kurumlar aslında 12 eylül anayasasına karşı sorsanız evet derler değişime gelince ne oluyorda karşı çıkılıyor hepsini anladım ama mhp yi anlamadım hdp le aynı safta yanlarında ise chp birileri bu kafa karıştırıcı durumu açıklasa mhp ve hdp ne gibi bir ortak çıkarları varki beraber olabiliyorlar
    Cevapla
  • ali şavara 13 yıl önce Şikayet Et
    mhp+chp+dtp. bü üçlünün alacagı oy oranı % 65 gerisi palavra.gelecek seçim koalisyon hükümetine gebe.koalisyon hükümeti şimdiden hayırlı olsun.AKP de boş değil süpriz yapabilir %32 filan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
23 Nisan kutlamasındaki Dilan Polat rezaletine soruşturma
DEM Parti Batman il binasında skandal görüntüler! Terör köşesi oluşturmuşlar