Kadınlara şok öneri: Çare yoksa eşinizi vurun

Radikal önerileriyle dikkat çeken Şefkat-Der, Hayatta Kalma Kılavuzu'nu güncelledi.

Kadınlara şok öneri: Çare yoksa eşinizi vurun
Kadınlara şok öneri: Çare yoksa eşinizi vurun
GİRİŞ 26.02.2014 09:29 GÜNCELLEME 26.02.2014 14:51
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Kadınlara silah eğitimi vermesiyle gündeme gelen Şefkat-Der, öldürülme riski altındaki kadınlar için hazırladığı "Hayatta Kalma Kılavuzu-2014" ile de tartışma yarattı. Kılavuzda kadınların almaları gereken önlemler özetle şöyle sıralandı:

155, 156, 183'Ü ARAYIN
155 polise, 156 jandarmaya, Savcılığa, Aile Mahkemesi'ne, ŞÖNİM'e muhakkak ulaşın.

183'ü arayın.

Şiddet yönünden risk altındaysanız ve evinizi terk ettiyseniz asla ama asla ailenizin ya da adresi bilinen bir yakınınızın yanına sığınmayın.

ÖNCE CAN GÜVENLİĞİ
- Boşanma isteğinizi eşinize direkt söylemeyin, kendinizin ve varsa çocuklarınızın can güvenliğini aldıktan sonra, boşanma isteğinizi telefonla bildirin, davayı can güvenliğinizi sağladıktan sonra açın.

- Can güvenliğiniz sağlanıncaya kadar kesinlikle işe gitmeyin.

BİBER GAZI TAŞIYIN
- Biber gazı bulundurun.

- Meşru müdafaa için silah eğitimi alın, savunma sporlarına gidin.

- Peruk, silikon yüz, gözlük ve lens gibi değişiklerle kendinizi koruyun.

- Son görüşme teklifine gitmeyin. Israrcı olursa internet ortamında veya cep telefonuyla görüşün.

SON ÇARE: EŞİNİZİ VURUN
Kılavuzun son bölümünde "Son çare" başlığında çok tartışılacak bir öneri var: "Kesin öldürüleceğinizi anladıysanız, koruma amaçlı eşinizi yaralayın. Tüm bunlara rağmen kendinizi koruyamayacağınızı anladığınızda potansiyel katil sizi öldüreceğine siz onu etkisiz hale getirin."

YORUMLAR 3
  • bir bilen 10 yıl önce Şikayet Et
    yanlışlık bunun neresinde?. Başka çaren kalmamışsa canını korumak için karşındakini öldürmek sadece kadınların değil her insanın yapabileceği bir "nefsi müdafaa"dır.
    Cevapla
  • Irmak Aksu 10 yıl önce Şikayet Et
    Cani Mudafaa Hakki. Kadin ya da erkek,her insan Nefsi mudafaa hakkina sahiptir. Birisi size oldurmek kasdiyla saldirirsa, siz de var gucunuzle kendinizi mudafaa edersiniz. Saldiran kisi, kocanizmis, kardesinizmis , komsunuzmus ne farkeder ki, ,,. Bircok ulkede da kurslar var kadinlara nefsi mudafaa ogretiliyor. Onlara bu iste daha bilincli olmalari icin, soyle deniyor. "Birisi size saldirirsa, sanki cocugunuzu koruyormus gibi kendinizi mudafaa edin. iste o zaman basarili olursunuz." Kadin ,cocugunu korumak icin, karsisindakini oldurebilir ama kendisine saldirildigin da ne yapacagini bilmiyor ve bu yuzden de cogu zaman "oldurulen" oluyor.
    Cevapla
  • Şinasi ÖZTÜRK 10 yıl önce Şikayet Et
    Bence Yanlış (!). Bence; "Sizi öldüreceğini anladığınızda kendi el ve ayaklarınızı bağlayıp önünde kıbleye dönük yatın" demeliydi...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'nin depremzedeler üzerinden çirkin algı operasyonuna 13 maddede cevap
Anne ve bebeğine önce otomobil, sonra kamyonet çarptı! Mardin'de feci kaza