Elon Musk'tan çılgın proje! Daha önce yapılmamıştı

Elon Musk, Tesla Roadster otomobilini Mars’ın yörüngesine gönderip sonsuza kadar uzayda döndürmeyi planlıyor.

Elon Musk'tan çılgın proje! Daha önce yapılmamıştı
Elon Musk'tan çılgın proje! Daha önce yapılmamıştı
GİRİŞ 02.12.2017 17:02 GÜNCELLEME 02.12.2017 17:02
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Şovmen iş adamlığı konusunda Steve Jobs’ın tahtını elinden almaya kararlı görünen Elon Musk, şimdi hem SpaceX’in, hem Mars’a insan gönderme planlarının hem de yeni Tesla otomobillerinin reklamını yapacak bir fırsat yakaladı.

Kısa süre önce, Tesla’nın elektrikli kamyonunu tanıtırken sahneye sürpriz bir şekilde iki kapılı spor bir elektrikli otomobil çıkaran Musk, bu modelin dünya çapında reklamını yapmak ve imajını güçlendirmek için bir Tesla Roadster otomobilini Mars’ın yörüngesine gönderip sonsuza kadar uzayda döndürmeyi planlıyor.
 
Tech Inside'da yer alan habere göre, Musk SpaceX şirketinin Mars’ta koloni kurma planlarının başlangıcı olarak, özel olarak üretilmiş bir Heavy Falcon roketini deneme amacıyla Mars’a yollayacak. Bu deneme sürüşü sırasında, Mars’a giderken roketin yaşayacağı sorunlar gözlenecek. İlk deneme sürüşü sonunda edinilen deneyimle muhtemelen birkaç deneme sürüşü daha yapılacak ve birkaç sene içinde Mars’a sorunsuz şekilde dev roketler ve ağır yükler göndermek güvenli hale gelmiş olacak. Böylece çok pahalı olan koloni materyalleri, özel inşaat robotları ve sonunda da insan kolonistleri Mars’a göndermek mümkün olacak.
 
En büyük hedefi insanoğlunu Mars‘a götürmek olan şirket, Heavy üzerinde üç adet Dünya’ya geri iniş yapabilecek roket kullanıyor. Bu kombinasyon uzay yolculuklar için daha yüksek güç anlamına gelirken, ocak ayındaki kalkışın Cape Canaveral üssünde yapılacağı söyleniyor. Efsane Apollo 11‘in kalkış noktasında havalanacak roket, herkes için büyük önem arz ediyor.

YORUMLAR 10
  • vatansever 6 yıl önce Şikayet Et
    o arabayi oraya gondermek icin harcanak parayi afrikadaki yoksul insanlarin karnini doyursa olmaz mi yada orada yapilacak bir fabrika ile bir suru kisi calisip para kazanabilir
    Cevapla
  • mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    adami tebrik edecegimize kotu manada elestiriyoruz. basarili adama basarili diyebilmeliyiz ! adam uretiyor. nokta
    Cevapla
  • vay be arkadaş 6 yıl önce Şikayet Et
    sonsuza kadar diye bir şey yok ,evrene bakarsanız her gün bir yıldız patlıyor yada sönüyor bu da etrafındaki gezegenleri ya içe çökerek kendine çekiyor yada sönünce donduruyor bu yüzden sonsuza dek diye kavram yanlış...amerikanın herşeyi yalan bunu unutmayın
    Cevapla
  • Selami Uçar 6 yıl önce Şikayet Et
    Adam hayallerinin peşinde. Hayali olmayan üretemez. Bizde de böyle idealist insanlar çıkar. Siyasetten uzak bir şekildr.
    Cevapla
  • anca konuşuruz 6 yıl önce Şikayet Et
    türk işadamlarına sesleniyorum lütfen siyasetten uzak durup projelere yoğunlaşalım elin gavuru böyle yapıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstiklal'deki bombalı saldırı davasında karar verildi
CHP'nin Saadet'e gönderdiği vekil dönüyor! Saadet Partisi grubu düşebilir