Dünya bu robotu konuşuyor! Bunu da yaptılar

Robot teknolojileri alanında dünyanın önde gelen şirketi Boston Dynamics şimdi de kapıları açabilen dört ayaklı bir robot geliştirdi.

GİRİŞ 14.02.2018 06:12 GÜNCELLEME 14.02.2018 06:13
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Ters takla atan insansı robotu Atlas’la büyük ses getiren Amerikan mühendislik ve robot tasarım şirketi Boston Dynamics, yayınladığı son videoda SpotMini adlı en küçük robotunun ekip halinde hareket ederek kapalı bir kapıyı açmasını gösteriyor.

25 kiloluk SpotMini’lerden biri kapının kapalı olduğunu fark edince kapı açmaya uygun bir ‘el’i bulunan ‘arkadaşı’nı yardıma çağırıyor. Askeri alanda da çalışmaları olduğu bilinen Boston Dynamics’in temelleri 1992’de Amerika’nın prestijli üniversitesi MIT’de atıldı. 2013’te internet devi Google tarafından satın alınan şirket geçen yıl ise Japon devi SoftBank’in oldu.  

 

 

YORUMLAR 6
  • nooooo 6 yıl önce Şikayet Et
    emperyalism aşıkları gavur ne yaparsa beğenir zaten
    Cevapla
  • kayra-keskin 6 yıl önce Şikayet Et
    çok yakında bir ordu bile kurarlar , biz Türk milleti olarak daha mükemmelini yapmamız gerekiyor.
    Cevapla
  • Cehalet 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunu küçümseyen küçük beyinler. Emperyalist bu beğenmediğiniz yaratığı geliştirip gırtlağını oturunca anlarsınız. Bizim daha iyisini yapmamız lazım. Şaka zamanı değil.
    Cevapla
  • Fxneo 6 yıl önce Şikayet Et
    Yine cahil yorumlar.... Evet çığır bu, askeri alanda gelişecek kapalı kapı ardı kalmayacak her yeri istila edebilecek ordu kurulabilir. Müslüman alemi ilimden uzak durup bu gavurların eline bıraktıkca ne deccalin fitnesini farkeder ne de dabbe yi. Bellide dabbe yapay zeka ile gelen bi hayvandır? Sonuçta bu robotların ham maddesi yer altından....... Bekleye durun mümin kardeşlerim, dalga geçip ti ye alın. Aynen böyle devam edin de orta Asya da zulüm bitmesin... Yazık size ya
    Cevapla
  • nooooo 6 yıl önce Şikayet Et
    aman ne büyük icat. çığır açacak hayatımızda
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti'den 'Mehmet Şimşek' açıklaması: 'Desteğimiz tamdır'
‘Sorun afet mi kafa mı?’ Ankara’yı sel götürdü Mansur Yavaş suskunluğa büründü