En çok radyasyon yayan akıllı telefon modelleri! Apple ve Samsung listede!

Almanya Radyasyondan Korunma Ajansı'nın yaptığı araştırma neticesinde en yüksek SAR değerine sahip akıllı telefon listesini açıkladı. Yayınlanan listeye bakıldığında Apple'dan Samsung'a kimsenin aklına gelmeyecek popüler telefon modelleri dahi bulunuyor. İşte kullanıcılarına ölüm saçan o telefon modelleri...

En çok radyasyon yayan akıllı telefon modelleri! Apple ve Samsung listede!
En çok radyasyon yayan akıllı telefon modelleri! Apple ve Samsung listede!
GİRİŞ 28.08.2019 15:17 GÜNCELLEME 28.08.2019 15:23
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Hayatımızın bir parçası haline dönüşen akıllı telefonlar, yetenekleri ile günlük işlerimizin büyük bir bölümü kolayca halletmemize olanak sağlasa da, yapılan araştırmalar cebimizde saatli bomba taşıdığımızı gözler önüne seriyor.

 

 

Özellikleri, tasarımı, üst düzey yetenekleri ve fiyat seçeneklerine göre satın aldığımız telefonlar faydasının yanı sıra ciddi manada eletromanyetik alana maruz kalmamıza neden oluyor. Her telefon satın aldığımızda göz ardı ettiğimiz bu SAR (Specific Absorbtion Rate - Özgül soğurtma oranı) değeri kullanıcısına uzun vadede ciddi biyolojik hasarlara neden olabiliyor.

 

 

SAR DEĞERİNDE MARKA VE FİYATA YANILGISI!

Çoğu kullanıcı yeni akıllı telefon alırken aldığı cihazın SAR değerini göz ardı ediyor. Genel kanı olarak bilindik marka veya yüksek bedellerle alınan cihazların bu tür tehlikeleri barındırmayacağı düşünülüyor. Halbuki yapılan araştırmalar gösteriyor ki en yüksek SAR değerlerine sahip telefon modelleri arasında Apple'dan Samsung'a, Huawei'den Xiaomi'ye kadar firmaların en son model cihazları dahi yer alıyor.

PEKİ AKILLI TELEFONLARDA SAR DEĞERİ NE KADAR OLMALI

SAR değerinin miktarı hakkında henüz evrensel bir yönerge bulunmuyor. Lakin uzmanlar telefonların yaydığı SAR değerinin mümkün olan en alt seviye olması gerektiğini belirtiyor. Yine yapılan araştırmalar telefonun konuşma esnasında kilogram başı 1.6W'ın üzerinde SAR değeri oluşturması halinde cihazın yok edilmesi gerektiği savunuluyor. Bir cihazın güvenli sayılabilmesi için ise SAR değerinin 0.60W olması gerekiyor.

İşte aralarında dünyanın en büyük markalarının da bulunduğu SAR değeri yüksek akıllı telefonları listesi ve SAR değerleri;

YORUMLAR 5
  • yanlış 4 yıl önce Şikayet Et
    telefonlar radyasyon saçmaz. elektromanyetik dalgalar radyasyon değildir.,radyasyon olması için parçacık saçması gerekir.
    Cevapla
  • C.Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Aynen... Pahalı (Iphone gibi) Telefonlar daha çok Radyasyon yayıyor?.
    Cevapla
  • Abou 4 yıl önce Şikayet Et
    Radyasyon zaten yayılım demektir.Radyasyon yayan değil üreten denirse daha doğru olur
    Cevapla
  • kesin 4 yıl önce Şikayet Et
    Sen kesin filozof olmalısın
    Cevapla
  • Murat 4 yıl önce Şikayet Et
    Ucuz olsun gersi hava
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ne R. Madrid, ne M. City, ne B. Münih... Avrupa'nın zirvesinde tek Türk!
Hamas ateşkes anlaşması için "Türkiye ve Rusya'nın garantörlüğünü istiyor" iddiası