Apple efsane tasarımcısı Jonathan Ive'nin ismi resmi siteden silindi

Apple'ın ünlü tasarımcısı Jonathan Ive'nin şireketten ayrılığı resmiyet kazandı. iMac G3, iPod ve iPhone modelleri için geliştirdiği projeler ile gün yüzüne çıkan Ive'nin ismi Apple'ın resmi sitesinde yer alan "üst düzey liderlik" sayfasından kaldırıldı.

Apple efsane tasarımcısı Jonathan Ive'nin ismi resmi siteden silindi
Apple efsane tasarımcısı Jonathan Ive'nin ismi resmi siteden silindi
GİRİŞ 30.11.2019 15:49 GÜNCELLEME 30.11.2019 15:50

Apple'ın meşhur tasarımcısı Jonathan Ive, Apple'dan ayrılacağını bu yıl içerisinde duyurmuştu. Apple bu kararı resmi sitesinde yer alan "üst düzey liderlik" sayfasından kaldırarak resmiyete kavuşturdu.

 

 

APPLE ÜRÜNLERİNİN NEREDEYSE TAMAMINDA BÜYÜK ETKİSİ VAR!

ABD'li teknoloji devi Apple'ın ünlü tasarımcılarından Jonathan Ive, firmanın ürünlerinin büyük bir bölümünde tasarım tarafında büyük etkisi bulunuyor. Özellikle iMac G3, iPod ve iPhone modellerinde yaptığı çalışmalar ile ismini duyuran Ive, MacBook Air, Apple Watch modelleri ile ününü pekiştirmeyi başarmıştı. 

 

 

Fakat, Apple yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre firma Ive'siz sorun yaşamayacak. Zira bireylerden çok şirket içindeki kültüre önem veren firmada bir tek tasarımcı bulunmuyor. Firma Jonathan Ive'nin açığını kapatabileceğini ifade ediyor. 

Apple'da resmi olarak ayrılan Jonathan Ive, LoveFrom'u adında kendi şirketini kurup kendi tasarım projelerini geliştirecek gibi görünüyor. Söz konusu gidişata bakılırsa da ilk müşterilerinden birinin Apple olacağı iddia ediliyor.

Ive'nin ayrılmasının ardından ise tasarım bölümünün başına Evans Hankey ve Alan Dye geçecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı