Özel soğutma sistemli ekran kartı

Sappire'in özel soğutma sistemine sahip başarılı ekran kartı serisi Vapor-X'e dahil olan Radeon HD 5750, düşük sıcaklığı ve gösterdiği performans ile fiyat/performans sınıfına iddialı bir giriş yapıyor.

Özel soğutma sistemli ekran kartı
Özel soğutma sistemli ekran kartı
GİRİŞ 29.03.2010 17:45 GÜNCELLEME 29.03.2010 17:45

ATI ve NVIDIA gibi ekran kartı üreticilerinin referans tasarımlarının haricinde, ortak firmaların kendi tasarımı olan modelleri de görmeye alıştık.  

ATI'nin en büyük iş ortağı olan Sapphire, bu alanda en istikrarlı markalardan biri. Firmanın üç farklı özel tasarım serisi bulunuyor. Bunlar Atomic, Toxic ve Vapor-X.

Vapor-X serisinde özel soğutma sistemi bulunuyor

Bu üç seri de farklı hederflere sahip. Atomic ve Toxic serileri daha çok yüksek seviyede overclock yapılmış modeller olurken, Vapor-X serisi daha çok üstün soğutma çözümüne odaklanıyor. Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net, bu ilginç ekran kartını detaylı bir şekilde inceledi.

Özel soğutma: Vapor-X

Vapor-X serisi, Sapphire'in en eski serisi olmasa da firmanın üzerinde en çok durduğu ve en çok güvendiği serisi olma özelliğine sahip. CeBIT 2010 fuarında Sapphire standını ziyaret ettiğimizde, şirketin pazarlama departmanı ikinci başkanı Adrian Thompson da Vapor-X serisi üzerinde özellikle durmuştu.

ATI'nin en büyük iş ortağı olan Sapphire'in bu kadar üzerinde durduğu Vapor-X serisini bu kadar özel kılan şey ise bu kartların sahip olduğu özel soğutma sistemi. Sapphire bu serideki kartlarda Vapor Chamber Technology adını verdiği bir sistem kullanıyor.

Vapor-X adı seride bulunan Vapor Chamber Technology sisteminden geliyor

Bu gelişmiş soğutma sistemi sayesinde kartın üzerinde bulunan grafik işlemcinin ürettiği ısı daha etkili bir şekilde uzaklaştırılabiliyor. Böylece Vapor-X serisine dahil olan kartlar referans tasarımdan ve hatta benzer üreticilerin piyasaya çıkardığı özel soğutma sistemli modellerden daha iyi bir soğutma performansına sahip oluyor.

Soğutma ne işe yarar?

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'e silah sevkiyatı kararı ABD'yi karıştırdı: Biden görevden alınsın
ABD, Netanyahu'nun hain planını ifşa etti! Biden'ı çıldırtan skandal ateşkes şartı