Şefkat Tepe çileden çıkardı

Şefkat Tepe dizisinde 'Peygamber rüyası'nın sahnelendiği Şubat ayında diziyi 3 günde 2 bin 954 kişi RTÜK'e şikayet ederken, raporlar Ocak ayında da Samanyolu TV'de en çok bildirimin Şefkat Tepe dizisine yapıldığını gözler önüne serdi.

Şefkat Tepe çileden çıkardı
Şefkat Tepe çileden çıkardı
GİRİŞ 05.03.2014 08:57 GÜNCELLEME 05.03.2014 11:00
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Diziyle ilgili olarak Ocak ayında RTÜK'e toplam 94 bildirimde bulunuldu. Bununla birlikte ATV Ana Haber Bülteni'nde Kanadalı şarkıcı Justin Bieber için 'Atarlı Ergen' denmesi hayranlarının yoğun tepkisine neden oldu. Söz konusu haber yüzünden, Ocak ayı içerisinde 'kişilik haklarını ihlal ve iftira-hakaret' sebebiyle RTÜK'e en fazla şikayet edilen kanal ATV oldu.

İLK SIRA ANA HABER BÜLTENLERİNDE

RTÜK İletişim Merkezine, 444 1 178 çağrı merkezi ve elektronik posta yoluyla Aralık ayında 5 bin 93 bildirim yapılırken, Ocak ayında bu rakam yüzde 169 oranında artış göstererek 14 bin 485'e yükseldi. Aralık ayında en fazla bildirim alan dramatik diziler Ocak ayında ikinci sıraya gerilerken ilk sırayı bir önceki aya göre yaklaşık 18 kat artarak 6 bin 579 bildirimle ana haber bültenleri aldı. Dramatik diziler ikinci sıraya gerilese bile bir önceki aya göre yüzde 83'lük artış göstererek 3 bin 7 bildirim alırken onu bin 302 bildirimle direnç yarışmaları ve bin 176 bildirimle reklam kuşakları izledi.

KİŞİLİK HAKLARINA İHLAL

Bildirimlerin yüzde 30'unda yayınlanan programın kişilik haklarını ihlal ettiği, iftira ve hakaret içerdiği belirtilirken, yüzde 12,7'sinde programın genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırı olduğu, yüzde 8,5'inde programın yayından kaldırılması gerektiği, yüzde 8,2'sinde reklamın niteliğinin uygun olmadığı belirtildi.

EVRİM TEORİSİ'NE TEPKİ

Reklamlarda en fazla bildirim yüzde 14 ile evrim teorisi temasını kulllanan enerji içeceği reklamına geldi. İkinci bildirim ise yüzde 11 ile doğum temalı skecin toplumun ahlaki yapısına uygun olmamas gerekçesiyle bir kredi kartı reklamına yapıldı.

'Atarlı ergen' birinci sırada

Ocak ayı içerisinde en fazla ATV' ye yapıldı. ATV' ye gelen bildirimler bir önceki aya göre 9 kat artarak 6 bin 768'e yükseldi. Bu bildirimlerin yüzde 96'sında (6 bin 232) 25 Ocak 2014 tarihinde ATV Ana Haber Bülteni'nde Kanadalı şarkıcı Justin Bieber'a ilişkin haberin 'Atarlı Ergen' başlığıyla verilmesi şikayet edildi. Justin Bieber hayranı izleyiciler 'Atarlı Ergen' başlığıyla sunulan habere yoğun tepki göstererek RTÜK'ü şikayet yağmuruna tuttu.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 2
  • Barbaros Gülcan 10 yıl önce Şikayet Et
    Biberciler şikayet etmiş.. Neymiş Atarlı Ergen Demişler. La o züppe ergen bile değil yav :))) Benim çocukluğum zamanında Elvis Presley hastaları vardı. ( Ben hayran demem, sahneye donunu fırlatan insan hayran değil hastadır ).Sonrasında Türkiye'de Emrah çılgınlığı yaşadık. Şimdide biber çocuk hastalığı. :)) Ya Rabbi sen gençlerimizin kalbine hidayet ver.
    Cevapla
  • GONYALI 10 yıl önce Şikayet Et
    ŞİKAYETE NE HACET. kapatın televizyonları tamam nerden haber alacagız diyenlere trt haber veye birtane daha haber kanalı vesselam
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü
İnanılmaz olay! Evsiz kişi bir yıl boyunca dolabından yiyecekleri böyle çaldı...