TRT, CHP'nin reklam filmini yayınlamayacak

TRT, CHP'nin 7 Haziran genel seçimleri kapsamında yürüttüğü seçim kampanyasında kullandığı reklam filmini yayınlamama kararı aldı.

TRT, CHP'nin reklam filmini yayınlamayacak
TRT, CHP'nin reklam filmini yayınlamayacak
GİRİŞ 11.04.2015 12:23 GÜNCELLEME 11.04.2015 16:53
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Kararı resmi bir yazıyla bildiren TRT yetkilileri, yayınlamama gerekçesi olarak 'filmde iktidar partisinin hedef alınması'nı gösterdi.

CHP tarafından, 7 Haziran'da yapılacak genel seçimler için hazırlanan "Milletçe Alkışlıyoruz" adlı reklam filmi televizyon kanallarında yayınlanmaya başlamıştı. Ancak CHP'nin bu reklam filmine devlet televizyonu TRT'den veto geldi. CHP'nin reklam filmini yayınlamama kararı alan kanal yetkilileri, bu kararı, bir yazı ile gerekçelendirerek partiye de bildirdi.

Kendilerine iletilen yazılı açıklamayı twitter üzerinden paylaşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu, "TRT, CHP'nin alkışlı reklam filmini yayımlamayacağını resmi yazıyla bildirdi. Gerekçesi siyasi mizah örneği: CHP filmi iktidarı eleştiriyor. Demokraside muhalefet iktidar partisini hedef almadan nasıl siyaset yapacak? Önerilere açığım" diyerek karara tepki gösterdi.

Yazılı açıklamada vetonun gerekçesi olarak, "Milletçe Alkışlıyoruz" anonsu ve buna bağlı görüntülerde sorun olmamakla birlikte, "Bu alkış; Hakka hukuka ve ekonomiye; özgürlüğe, barışa ve adalete; laikliğe, demokrasiye ve Cumhuriyete zulmeden malum zihniyeti protesto alkışıdır.. Türkiye'yi yaşanmaz bir ülke haline getirenlere meydan okumadır...." anonsları, "GELİN OY VERİN GİTSİNLER-CHP" anons ve ekran yazıları ile somut biçimde, doğrudan iktidar hedef alınmaktadır. İktidar olan siyasi parti de aynı seçimlerde yarışmaktadır" ifadelerinin yer aldı.

YORUMLAR 24
  • osmanlı 9 yıl önce Şikayet Et
    maliyetsiz ucuz bir reklam filmi chpyede bu yakışır..trt napsın objektif olmaya çalışıyor..nasıl olsa secimden sonra alkısımız gelecek ama akpye...
    Cevapla
  • Mehmet sarar 9 yıl önce Şikayet Et
    Seçimlerde devletin imkanlarını kullanmıyorlar ki iktidardakiler gibi, ne yapsınlar kendi imkanları bu kadar oluyor....TRT de yayınlanmaması bile AKP'nin devletin imkanlarını kullanarak seçim propagandası yaptığının ispatıdır....biri milletin parasıyla reklam yapıyor diğeri kendi partisinin imkanlarıyla tabiki ucuz olacak.....
    Cevapla
  • Abdullah 9 yıl önce Şikayet Et
    Parti adına yapılan bir reklamı millete mal etmek haksızlıktır.Esas bunun için bir dava açılmalı.
    Cevapla
  • isimail serin 9 yıl önce Şikayet Et
    Cigeri kediye emanet etmeyin demek istiyorlar ederseniz ne kedi kalir nede ciger demek istiyorlar yani bunu cözemeyecek bir durum yok.
    Cevapla
  • Türkiye Sevdalısı 9 yıl önce Şikayet Et
    Biz alkışlarımızı seçim sonrasına bırakıyoruz.
    Cevapla
  • dinarlı 9 yıl önce Şikayet Et
    Chpnin yaziyla olan filme baktım, o filimde hipnoz etkisi var. İnsan beyninin algıladığı gizli bir kare var. Demedi demeyin. Bunlar amerikalı reklam firması ile boşuna anlaşmamış. Galiba bunun için anlaşmış. Çünkü obamanın reklamlarida aynı düşünce ve yapıda idi.
    Cevapla
  • murat 9 yıl önce Şikayet Et
    Alkışlamıyor gülüyorum:)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü
Yazar Dursun Ali Taşçı son yolculuğuna uğurlanıyor