Diriliş Ertuğrul dizisi nerede çekiliyor? 4.sezon çekim yeri...

TRT1 ekranlarının sevilen dizisi Diriliş Ertuğrul 4. sezona devam ederken izleyiciler tarafından en çok merak edilen, Diriliş Ertuğrul çekimleri nerede yapılıyor? sorusu oldu. Dizide kullanılan kostümler ve mekanlar büyük beğeni topluyor. İşte dizinin perde arkası…

Diriliş Ertuğrul dizisi nerede çekiliyor? 4.sezon çekim yeri...
Diriliş Ertuğrul dizisi nerede çekiliyor? 4.sezon çekim yeri...
GİRİŞ 17.01.2018 12:19 GÜNCELLEME 17.01.2018 12:19
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Diriliş Ertuğrul 4. sezon devam ederken dizi severler Diriliş Ertuğrul'un çekildiği yeri ısrarla merak ediyor. Diriliş Ertuğrul dizisinde 4. sezon çekiliyor. Başrolünde Engin Altın Düzyatan’ın rol aldığı 13. yüzyılda yaşayan bir şehrin tasvir edildiği Diriliş Ertuğrul dizisinde izleyiciler her bölümde dizinin çekim yerini merak ediyor.

Dizide doğa görünümünde mekanlar ve kullandıkları malzemelerle izleyicilerin ilgisini çekiyor. Peki Diriliş Ertuğrul çekimleri nerede yapılıyor? İşte detaylar.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL NEREDE ÇEKİLİYOR?

Diriliş Ertuğrul'un  çekimleri  İstanbul'un Beykoz ilçesine bağlı Riva ve Beykoz Kundura Fabrikası kullanılıyor.  Bu bölgeye kurulan plato, oldukça geniş bir alan. Gerçeğine uygun şekilde hazırlanan 600 metrekarelik Süleyman Şah Otağı ile birlikte daha pek çok geniş alan bulunuyor. Halep Sarayı, konuk odaları, arz odası, Tapınakçılar salonu ve odaları, Selçuklu Kasrı ve Karatoygar mekanı gibi dizide yer alan birçok yer buradaki platolarda yer alıyor. Riva’daki plato, asıllarına uygun şekilde yapılan 600 metrekarelik Süleyman Şah otağı ve 35 adet çadırla birlikte toplam 40.000 m2 alanda kuruldu. Diriliş Ertuğrul dizisinin set alanında ayrıca 12 adet değişik ebatlarda oba dükkanları, 1 adet kilimhane, otağ meydanı ve talimhane yer alıyor.

Dizideki Halep Çarşısı'ndan çadırlar, zindan ve ibadethanenin de yer aldığı bu alan, dizide sıklıkla kullanılan mekanlara ev sahipliği yapıyor. Dizinin çekimleri için yaklaşık 250 kişilik set ekibi yer alıyor.

YORUMLAR 1
  • ŞEREF BOSTANCI 5 yıl önce Şikayet Et
    Sezon nezaman baslıyo
    Cevapla
DİĞER HABERLER
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak
CHP'nin depremzedeler üzerinden çirkin algı operasyonuna 13 maddede cevap