İstanbul-New York arası 24 dakikaya iniyor!

Silikon Vadisi'nin çılgın işadamı olarak bilenen Elon Musk, yeni icatlara yatırım yapmaya devam ediyor.

İstanbul-New York arası 24 dakikaya iniyor!
İstanbul-New York arası 24 dakikaya iniyor!
GİRİŞ 29.09.2017 15:39 GÜNCELLEME 29.09.2017 17:40
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Uzay taşımacılığı üzerine teknolojiler geliştiren ve dünyanın inebilen ilk roketlerini geliştiren SpaceX ile yeni bir projeye imza atan Musk, bu kez dünyada şehirler arası yolculuk için harekete geçti.

Musk'ın bir video paylaşarak duyurduğu projede, yolcular su üzerinde yüzen bir platformdaki rokete binecek. Uzay taşımacılığı için kullanılan roketlerle aynı teknolojiye sahip olan bu araçlar, dünyanın başka bir yerinde yine su üzerindeki bir platforma iniş yapabilecek.

Paylaşılan bilgilere göre geliştirilmesi planlanan yeni nesil taşımacılıkta kullanılan roketler saatte 27 bin kilometre hıza kadar çıkabiliyor. Bu sayede ise dünyanın öbür ucuna ulaşmak 1 saatten kısa bir süreye denk geliyor Örneğin; New York-Şangay arası bir yolculuğun 39 dakikaya düşeceği ifade ediliyor. Basit bir hesaplamayla New York-İstanbul arası bir seyahat ise 24 dakikaya kadar düşmüş olacak.

YORUMLAR 19
  • Selim 6 yıl önce Şikayet Et
    nukler baslık da takabilecek mi?
    Cevapla
  • cavus 6 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanin sonu geliyo kutuplarda buzlar eriyo günde güne .
    Cevapla
  • Mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Işık hızına yakın bir hızda gidebilen bir araç gayet mantıklı bazı arkadaşlar uzay mekiklerinin ne kadar hız yapabildiğini bilmiyor boş boş yorum yapıyor sanırım fizik kanunlarına aykırı falan deil
    Cevapla
  • Ertuğrul 6 yıl önce Şikayet Et
    Işık hızı mı? Sen bilmiyorsun ışık hızının ne anlama geldiğini, sorun değil söyleyeyim: saniyede 299.792.458 metre yani saatte 1 milyar 79 milyon 252 bin 850 kilometre. Işık hızına yakın gidebilen bir araç demişin ama ışık hızının yanına bile yaklaşamaz hiçbir araç. Tamam? Aklınızda olsun orta iki terk fizik bilginizle seda sayan biyolojisiyle yorum yapmayın olur olmadık şeylere!
    Cevapla
  • Yakub 6 yıl önce Şikayet Et
    Hızlı gitsek ne yazıyor ki! Namaz yok oruç yok hac zekat yok. Geriye ne kaldı. Munafiklarda inanıyoruz diyorlar.
    Cevapla
  • Pala 6 yıl önce Şikayet Et
    Biz uzun menzilli füzeleri yeni konuşurken adamlar km lerce hızdan bahsediyor. Güler misin ağlar mısın ? Yokmu acaba bizde bu füzeleri rampaları yapacak beyin yada imkan?
    Cevapla
  • cahil 6 yıl önce Şikayet Et
    Peki bu sayin Eleon Musk cok akili biri Doganin dengesi bozulmus hata kendisin ülkesinde sürekli doga afetleri hortumlar okadar akiliysa bunada bir care bulsun bir cihaz bulsun engelesin görelim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ergin Ataman'dan Siyonist tehdide cevap: Türk vatandaşıyım bana hiçbir şey yapamazsınız!
36 bin sağlık personeli alınacak!