Medyum Memiş: Tütsü olan eve cin gelir

Medyum Memiş tütsü yakılan mekanlara cinlerin geldiğini iddia ederek, ' İnsanlar iyi niyetle evlerindeki kötü kokuların gitmesini veya nazarın gitmesini amaçlayarak tütsü yakıyorlar. Ancak yanlış yapıyorlar' dedi.

Medyum Memiş: Tütsü olan eve cin gelir
Medyum Memiş: Tütsü olan eve cin gelir
GİRİŞ 30.12.2005 08:04 GÜNCELLEME 30.12.2005 08:04

Bugün gazetesinin haberi:


Medyum Memiş Hoca'nın ünü Türkiye sınırlarını aştı. Amerika Birleşik Devletleri'nden tutun da Japonya'ya kadar herkes onu tanıyor.
Çünkü yaşamı ve ilmi, 8 ayrı ülke televizyonunda belgesel oldu. İnsanlar onu emin kişi olarak tanıyor ve biliyor. Bundan dolayı binlerce insanın problemlerini çözmüş, sıkıntılarını gidermiş, yol göstermiş biri olarak kendi alanının profesörü olarak adlandırılan Memiş Hoca ile bilinmeyenler ve mistik konular üzerine söyleştik.

- Hocam, sık sık yurt dışına gidip geliyorsunuz. Öyle sanıyorum ki, bu seyahatleriniz arasında çok özel davetler de var. Acaba yurt dışından bir ünlü isim sizden yardım istedi mi?

Benim, insanların ünlü veya ünsüz, makam veya mevki sahibi olduğunu söylemem ahlâkî olmaz. İlmî açıdan da doğru olmaz. Netice itibarı ile o insanlar bana güvenmişler, benim ilmime inanmışlar, saygı duymuşlar, çok özel sırlarını paylaşmışlar. Ondan dolayıdır ki bu güveni ve saygıyı korumak bana düşer. Bu yüzden bana 'kim' diye soru sormayın. Bunun cevabını asla veremem.

- Son zamanlarda bir takım insanlar internet ortamında veya telefonla büyü yapıp bozduklarını söylüyorlar. Böyle bir şey var mı?

Bilirsiniz ki, dünyada en çok istismara uğrayan konulardan bir tanesi manevî olaylardır. Maalesef birtakım ucube kişiler, müspet veya menfî, hiçbir ilme sahip olmadan insanların duygularını istismar ediyorlar. Zaten dinimizce büyü yapmak haramdır, caiz değildir, üstelik vebali de ağırdır. İnsanların bu yoldan uzak kalmalarını tavsiye ediyorum. Ancak, maalesef insanların birçoğu ya manevî boşluktan ya da şehveti arzular ile kıskançlıklarından dolayı sevmediği kişilere büyü yaptırmaktadır. Bazıları da kişileri kendine bağlamak için bunu yaptırır. Amaç o kişilerin işlerinin ters gitmesi ve yaşamlarının alt üst olmasıdır. Bu ahlâkî değildir. Tabiî ki böyle bir şer olayı var ama, bunun da kurtuluşu vardır. Yani insanlara yapılan büyüler ehliyetli kimseler tarafından bozulabilir. Kesinlikle internet gibi, telefon gibi iletişim araçları ile böyle bir olay olması mümkün değildir. Bu sahtekârlıktır. Hangi maksatla sihir yapılmış ise ona göre çalışma yapmak gerekir. Gelişigüzel işlem yapmak doğru değildir.

- Cinler konusunda siz son derece uzman birisiniz. Cinler insanlara musallat olabiliyor... Bu tür bir olay karşısında ne yapmak gerekiyor?

Maalesef, bu tür olaylar oluyor. Bilhassa manevî boşlukta, sıkıntıda olan insanlara şeytanî dediğimiz cinler musallat olurlar. Onlara vesvese verirler, sıkıntı verirler, kimi zaman da korku verirler. Kalbine ve beynine hükmetmeye çalışırlar. Bununla beraber genellikle suyla çok meşgul olurlar. Yakınlarına ve kendilerine zarar gelebilecekmiş endişesi yaşarlar. Tabiî ki bunlardan kurtulmak mümkündür. Ancak bunun sırrını burada açıklamam doğru olmaz. Çünkü piyasada çok sahtekâr ve art niyetli insanlar var. Bu yüzden bu konuda açıklayıcı bilgiler vermek istemiyorum. Zaten insanlara ben doğru olan bilgileri, hurafeden ve kötülüklerden uzak kalarak yol gösteriyorum.

- Peki bu tür rahatsızlıklar çok mu yaygın? Bir de tütsü yakılan evlere cinler musallat oluyormuş. Doğru mu?

Doğrudur. Ben yıllardır insanları bu konuda uyarıyorum. İnsanlar iyi niyetle evlerindeki kötü kokuların gitmesini veya nazarın gitmesini amaçlayarak tütsü yakıyorlar. Ancak yanlış yapıyorlar. Tütsü bizim kültürümüzde kesinlikle olmadığı gibi, bu yapılan işlem de batıl bir inançtır. Tütsü son 10-15 yıldır bizim ülkemizde yaygınlaştı. Uzakdoğu kültüründe var olan bir inanıştır. Yani bilhassa Budizm inancına has bir olaydır. Budistler kendi evlerinde ve ibadethanelerinde tütsü yakarak, budanın ruhu bizim içimize girsin ve biz de onun gibi olalım düşüncesi taşıyorlar. Bu inanış bir tür reenkarnasyon inanışıdır ki, reenkarnasyon kesinlikle caiz değildir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı son yolculuğuna uğurlanıyor
Özgür Özel'in 23 Nisan çocuğuna koltuk tembihi!