2020 PTT çalışma saatleri: PTT şubeleri saat kaçta açılıp kaçta kapanıyor?

PTT, tebligat,vergi, ceza ödemeleri, telgraf işlemlerini halledebileceğiniz günlük hayatta yaşamınızı kolaylaştıran resmi evrak teslimi yapabileceğiniz, kargo gönderimi sağlayabileceğiniz resmi bir kurumdur. PTT koronavirüs tedbirleri sebebiyle yoğunluk yaşanan bazı şubeleri kapatma kararı aldı. Peki vatandaşlar tarafından oldukça fazla araştırılan PTT’nin çalışma saatleri: ne zaman açılıyor ne zaman kapanıyor?

2020 PTT çalışma saatleri: PTT şubeleri saat kaçta açılıp kaçta kapanıyor?
2020 PTT çalışma saatleri: PTT şubeleri saat kaçta açılıp kaçta kapanıyor?
GİRİŞ 27.04.2020 12:59 GÜNCELLEME 27.04.2020 12:59

Posta ve Telgraf Teşkilatı kurumunun baş harflerinin kısaltmasıyla oluşan PTT ile bir çok işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Türkiye'nin ilk iletişim ağı olma özelliği taşıyan PTT sayesinde yurt içine ve yurt dışına posta gönderimi yapabilirsiniz. Resmi yani devlet kurumlarına olan ceza ödeme işlemlerini PTT merkezlerinden veya mobil olarak gerçekleştirebilirsiniz. Ülke sınırları içine yayılmış geniş hizmet alanı ile yapmak istediğiniz işlemi çok kısa bir süre içinde PTT ile gerçekleştirebilirsiniz. İşte 2020 yılında PTT merkezlerinden, dairelerinden işlem yapacak vatandaşlar için PTT 2020 çalışma saatleri:

 

SOSYAL MESAFE KARARI!

PTT sosyal mesafe kuralının uygulanmadığı yoğunluk yaşanan iş yerlerini ikinci bir açıklamaya kadar kapatma kararı aldı. İşte PTT’den yapılan o açıklama;2020 PTT ÇALIŞMA SAATLERİ DEĞİŞTİ Mİ? 

2020 yılında PTT şubelerinden işlem yapmak isteyen vatandaşlar sabah  saat 08.30- 12.30 arasında işlemlerini gerçekleştirebilir. PTT şubeleri resmi kurumlarda olduğu gibi öğle tatili süresi 1 saattir. Öğle tatili sonrası 13.30’da açılan şubeler saat 17.00'a kadar hizmet vermeye devam etmektedir. Bu çalışma saatleri ülkemizde ki bütün PTT kurum ve şubeleri için geçerlidir bölgeye göre değişiklik göstermez. 

PTT HAFTA SONU AÇIK MI?

PTT belirli merkez şubelerinin dışında hafta sonu hizmet vermiyor. Eğer yapmak istediğiniz işlemi hafta sonu gerçekleştirmek istiyorsanız yaşadığınız bölgeye en yakın şubeyi ve çalışma saatlerini Cumartesi günü açık olup olmadığını PTT Genel Müdürlüğü internet sitesinden sorgulayabilirsiniz. 

 

PTT RESMİ TATİLLERDE ÇALIŞIYOR MU?

PTT devlet kurumu olduğu için diğer resmi kurumlarda olduğu gibi milli ve dini bayramlarda vatandaşlara hizmet vermemektedir. İşte PTT'nin kapalı olduğu resmi tatil tarihleri:

1 Ocak Yılbaşı Tatili 
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü 
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı
23 Mayıs Ramazan Bayramı
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü
30 Temmuz Kurban Bayramı
30 Ağustos Zafer Bayramı
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

PTT HANGİ İŞLEMLER YAPILABİLİR

Tebligat İşlemleri
Telgraf, Havale İşlemleri
Hesap İşlemleri
Yurt içi veya Yurt dışı Kargo Gönderimi
Vergi Ödemeleri
Resmi Kurumlara Ceza Ödemeleri
HGS, OGS Ödemeleri
Fatura Ödemeleri
Havale İşlemleri
Efektif İşlemler
Mektup, Posta Gönderimi

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Konya Büyükşehir ve Karatay Belediyesi’nden tarihi proje
Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar