Enver Yılmaz'dan Ordu'ya ilk sağlık tesisi

AK Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Enver Yılmaz'ın talebi üzerine Ordu'ya gelen Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas,

Enver Yılmaz'dan Ordu'ya ilk sağlık tesisi
Enver Yılmaz'dan Ordu'ya ilk sağlık tesisi
GİRİŞ 03.02.2014 16:00 GÜNCELLEME 03.02.2014 16:48

AK Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Enver Yılmaz'ın talebi üzerine Ordu'ya gelen Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, "Enver beyin Ordu'daki sağlık kuruluşlarıyla ilgili talebi üzerine buradayız. Enver bey isteyince ilk işimiz bu oldu" dedi.

Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, AK Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Enver Yılmaz'ın isteği üzerine Ordu'ya geldi. Dün akşam saatlerinde Ordu'ya gelen Kafkas, Ordu Merkezdeki hastaneleri ziyaret ederek sorunları dinledi.

Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Sağlık Bakanlığı tarafından ODÜ'ye kazandırılacak olan Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi arsasında incelemelerde bulundu.

Kafkas'a Ordu Valisi Kenan Çiftçi, Ak Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Enver Yılmaz, ODÜ Rektörü Prof. Dr Tarık Yarılgaç, Vali Yardımcısı Niyazi Erten, Ordu İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Hasan Öztürk, AK Parti Ordu İl Başkanı Hüseyin Akyol, ODÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr Saim Zeki Bostan, Nuri Yılmaz, Ahmet Ali Bayhan ve Genel Sekreter Metin Karakuş'ta eşlik etti.

KAFKAS: ENVER YILMAZ'IN TALEBİYLE GELDİK

ODÜ yerleşkesinde bir basın açıklaması yapan Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, "Dün akşamdan beri buradayız. Biz sayın Enver Yılmaz'ın talebi ile geldik. Merkezdeki bütün hastaneleri gezdik. Arazi ve imkanlarına baktık. Sağlığın MR'ını çektik. Bir şeye sevindik. Sağlık yöneticilerimiz olaylara çok hakimler ve büyük bir duyarlılıkla Türkiye ortalamasının üzerinde çok güzel hizmetler üretmişler. Anne, bebek ölümlerinde burada sağlık hizmeti sunumunda halkın memnuniyetinde Türkiye ortalamasının beş katı hastaya ulaşmada başarılı olunmuş" dedi.

ORDU'DAKİ YEREL YÖNETİM ARSA ÜRETEMEDİ

Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, "Karadeniz'de temel problem arsa üretmektir. Coğrafi koşullar arsa üretmeyi zorlaştırıyor. Yerel yönetimlerin birinci önceliğinin halkın sağlığına kavuşması olması lazım. Halkın sağlığına kavuşması içinde hastane yerinde bütün yerel yönetimler bize hastane yeri ürettiler. Üretenlere de biz hizmeti ayaklarına götürdük. Ama maalesef Ordu'da yer üretme konusunda biraz zayıf kaldığı için bu güne kadar yatırımlarımızdan istediğimiz oranda maalesef çok büyük ölçüde pay alamamışız. Bu hastanenin çevre yolunun kenarında olması da önemli. Biz kamu özel ortaklığı yöntemiyle Ordu Büyükşehir'imiz bir şehir hastanesine kavuşacaktır. Tümüyle çok ciddi anlamda yatırımlar yapıyoruz. Birinci önceliğimiz Ordu'nun merkezinde sağlık hizmetlerinin daha sağlıklı halkımızın eşit şekilde ve süratle ulaşmasının alt yapısını oluşturmak durumundayız. Birinci aşamada sayın rektörümüzün ürettiği bu arsanın bir an önce bize devrini gerçekleştirdiğimiz zaman hastanenin kampusunun içeriği ve kapsamı ile ilgili sayın bakanımızın inisiyatifine bırakmak istiyorum" diye konuştu.

ENVER YILMAZ'IN TALEBİYLE AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ AÇACAĞIZ

Ordu'ya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi açılacağının müjdesini veren Kafkas, "Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Enver Yılmaz'ın bizden bir talebi oldu. Ordu Merkez'de iki tane ağız ve diş sağlığı merkezi açacağız. Mahalleler arasında halkımızın hemen ulaşabileceği yerler oluşturacağız. Yer bulunursa hemen hayata geçirmek için arkadaşlarımıza talimat verdik çalışmalara başladı" diyerek sözlerini tamamladı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak
Yazar Dursun Ali Taşçı son yolculuğuna uğurlanıyor