Lokman Çağrıcı: Bağcılar'da rekor kıracağız

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı 30 Mart seçimlerine oldukça iddialı işlerle hazırlanırken aynı zamanda rekor kıracaklarını söyledi.

Lokman Çağrıcı: Bağcılar'da rekor kıracağız
Lokman Çağrıcı: Bağcılar'da rekor kıracağız
GİRİŞ 26.03.2014 08:44 GÜNCELLEME 26.03.2014 10:24
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Hayata geçirdiği birbirinden önemli projeleri ile birçok ilke imza atan ve belediyeciliğe farklı bir anlayış getiren Bağcılar Belediyesi, kentsel dönüşümde de yine bir ilki gerçekleştirdi. Belediyeler arasında ilk Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü kuran belediye oldu. Başkan Çağırıcı; "Kentsel Dönüşümde yerinde dönüşüm olmazsa olmaz şartımız. Bağcılar'ın cefasını çekenler sefasını da sürecek. Yeni gelecek Bağcılar. 2 sene sonra İstanbul'un en büyük meydanı Bağcılar Meydanı olacak" dedi.

İstanbul'un en kalabalık ilçesi olan Bağcılar, son yıllarda gerçekleştirilen alt ve üst yapı projeleri, eğitim yatırımları ve kentsel dönüşüm hamlesi ile İstanbul'un gelecek vaat eden önemli bir ilçesi.

Lokman Çağırıcı, Bağcılar Belediye Başkanlığının yanı sıra Marmara Belediyeler Birliği Başkan Vekili, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkan Yardımcısı, Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Akademisi (WALD) Yönetim Kurulu Üyesi, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Ortadoğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG- MEWA) Saymanlığı görevlerini yürütüyor.

Belediyesi'nde 7 yılı geride bırakan Başkan Lokman Çağırıcı Haber7.com Yayın Kordinatörü Osman Ateşli ve Haber7 editörü Serkan Üstüner'in sorularını yanıtladı.

İşte o röportaj:

Bağcılar da başkanlığa hazırlanıyorsunuz. Geçtiğimiz bir buçuk dönemde yaptığınız çalışmalarla ilgili bize bilgi verebilir misiniz? Neler yaptınız? Bağcılar'ın hangi sorunlarını çözdünüz?

1992 de Bağcılar ilçe olduğunda  teşkilatlarda göreve başlayarak Bağcılar da süreci yaşadık. Kadir Topbaş Başkanımız Bağcılar da ilçe başkanı iken , ben onun gençlik kolu başkanı, Başbakanımız da il başkanı idi. Teşkilatın ta dibinden, tabanından geliyorum. 37 yıldır Bağcılar'dayım, halkın da tabanından geliyorum. 8 yıl başkan yardımcılığı, 7 yıl belediye başkanlığı yaptım. Belediyenin de tabanından geliyorum. Bağcılar'ın ruhundan gelen birisi olarak geliyorum derken bir ukalalık yapmıyorum. Bu benim için büyük bir onur ve gurur. Feyzullah Ağabey den sonra kendi avantajlarımı ortaya koyarak yürümek istedim. Bunlar benim için bir artı avantajdı. Bağcılar'ı birebir tanıyor olmam her şeyden önce bir avantaj. Bugün Bağcılar da diğer siyasi partilerde görev yapan arkadaşlarda benim aynı derecede o partinin gençlik kollarında iken arkadaşlarımdı.37 yıl Bağcılar da hep dostluğu paylaştım. Hiçbir kavgam olmadı, hiç kimseyle bir gün bile küs kalmadım.49 yaşındayım. Allah'a hamd olsun. Böyle bir süreçten Bağcılar ı Feyzullah Bey den 7 yıl önce devraldığımda, 15 yıl gibi uzun bir süre alt yapısıyla mücadele ettik. Kanallarıyla, yollarıyla vs. Ondan sonraki süreçte de Bağcılar'da arkadaşlarıma şunları söyledim; Eserler yapacağız, çok lüks eserlere başlayacağız, çok güzel çevreler oluşturacağız. Bunları yaparken de beraberinde çok güzel bir toplum oluşturamazsak ,yaptıklarımızın hiçbir anlamı olmaz. Eserler içerisini dolduran kişilerle anlam kazanır. Eserleri koruyacak, çevreyi koruyacak  sosyal ve kültürel toplumu oluşturmadığımızda Bağcılar hiçbir anlam ifade etmez. Her ay 200 e yakın bilgi evlerimizde, kültür merkezlerimizde Bağcılar da 15 farklı noktada kültür çalışmalarını yürütüyoruz. Konferanslar, paneller, açık oturumlar vs. Farklı bir vizyon getirelim Bağcılar'a dedim. İlk belediye başkanı olduğumda yaptığım ilk iş, tüm Bağcılar'daki okulların sınıflarına 7 yıl önce bilgisayar ve projeksiyon almak oldu. 7 yıl önce 5 trilyon para verdik. Bugün herhalde 10 trilyon para ediyor. Tüm sınıflara bilgisayar ve projeksiyon almayla başladık. Toplamda yaklaşık 3000 tane sınıf vardı. Bağcılar da eğitim, sağlık merkezleri yapmaya devam ediyoruz. Camiler, okullar, cem evleri  belediyenin emanetinde. Tüm hizmetlerini belediye olarak biz yapıyoruz. Bir cami inşaatı düne kadar 10-15 yıl sürüyordu. Bağcılar da şuan da 8 tane camide kentsel dönüşüme girdik. Camileri de kentsel dönüşüm kapsamına alan ilk belediyeyiz.

MUTLU YUVA MUTLU BAĞCILAR

Bu büyük işleri belediye olarak mı yapıyorsunuz?

Tabi tabi. Hayırseverler ile birlikte. Tamamını belediye üstlenince halk uzaklaşıyor yardımlardan. En azından cami derneğine müşteri ekleyelim. İşçiliğini ödesinler. Ama betonunu, demirini her şeyini ben veriyorum. Bağcılar da artık 1-1 buçuk yılda cami bitiriyoruz. Kentsel dönüşümde hem de yeni cami yapımında. Bağcılar da özellikle kadınlar ve engellilerle alakalı arkadaşlara dedik ki pozitif ayrıma gidelim, farkı kapatalım. Bu toplumda yıllardır engelliler  ya mafya rolünde engelli oynatılmış ya da dilenci rolünde. Kadınlar ise ya reklam filmlerinde ya da filmlerde istismara uğramış kadın rolünde yer alıyor. Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi ile, Bilgi Evleri ile çocuklarımıza, kültür merkezi ile gençlerimize vizyonel bir belediyecilik sergiliyoruz. Şu sloganla yola çıktık ama hiçbir sloganımız slogan olarak kalmadı. Tamamını teker teker hayata geçirdik. Dedik ki "Bağcılar da mutlu yuva, huzurlu toplum. "öyle yola çıktık. Eğer huzurlu bir toplumu oluşturmak istiyorsanız mutlu bir yuvayı kurmak zorundasınız. Mutlu bir yuva oluşturmak istiyorsanız; bireyleri mutlu etmek zorundasınız. Çocuğunu sevinçli, gencini umutlu, kadının ve erkeğinde mutlu olduğu Bağcılar oluşturmadığınızda hiçbir anlam ifade etmez. Her kesime kendi kategorisinde hizmet üretmeye gayret ettik. Bugün hayaller ötesi, dünya çapında bir çılgın proje üretiliyor. 10 yıl önce Bağcılar da halka hayaller ötesinde bir şey, hiç olmayacak bir şey iste desem herhalde metro istiyoruz derdi.

30 Mart seçimlerinden beklentiniz nedir?

30 Mart'ta İstanbul'da görülmemiş oy oranını yakalayacağız. Daha önce kırılmamış bir rekora imza atacağız.

ENGELLİLER SARAYININ DÜNYADA BİR EŞİ DAHA YOK

Biz bütün hizmetlerimizi ücretsiz olarak sunuyoruz. Uzman psikologlarımız var 3 tane, ailelere psikolojik danışmanlık yapıyor. Özellikle Engelliler Sarayı dünyada ilk olan bir projemizdir. Tüm internet sitelerinden araştırdım, tarattırdım. Bizzat Japonya , İngiltere ve Almanya başta olmak üzere toplam 6 ülkeyi gezdim. Engellilere hizmet noktasında rehabilitasyon, hidroterapi (suda tedavi) ve meslek atölyeleri olmak üzere ileri teknolojide uygulanan engellilerle alakalı hizmetleri bir araya getirerek, ilaveler yaparak bir merkezde topladık. Böyle bir merkez yok Dünya da. Orada pek çok projeler yaptık. Size iki tane örnek vereyim; tekerlekli sandalye ile basketbol ikinci ligde mücadele ediyoruz.9 maçtan 9 unu aldık. Bu sene birinci lige çıkıyor. Adam yerine de koymuyorlar rakibi. Bir önceki maç için İzmir e gittiler. 115-12 bitirmişler. Saha aynı büyüklükte ,sağlam adamlarla aynı koşullarda mücadele ederek 115 sayı atmışlar. Hani diyoruz ya Allah bir taraftan alıyor bir taraftan veriyor diye. Engellilerin de zekası öyle. Ne verirsen alıyor.

7 BUÇUK AYDA 650 KEKEME TEDAVİ OLDU

En son projemizi de söyleyeyim; 7 buçuk ayda  650 kekeme tedavi oldu. Biz kekemeliği hastalık olarak biliyoruz toplumda. Ama biz bunun uzmanlarını bulduk. Engelliler Sarayı'nda kekeme olup da bizde tedavi olan var mı diye sordum. Bir çocuk el kaldırdı, yanıma çağırdım. Benden düzgün konuşuyor

Projemiz hala devam ediyor ve İstanbul dışından çok fazla talep var. Ama ben Bağcılar'a hizmet etmek istiyorum. İstanbul dışından nadir durumlarda, eğer durumu ileri derecedeyse belki alabiliyoruz. Eğer durumu ileri derecedeyse. Ben şimdi İstanbul dışından oraya engellileri aldığım zaman Bağcılar'daki engellilere hizmet edemeyeceğim. Semtin huzuru kaçacak. Bir de ben Bağcılar Belediyesi'ne hizmet ediyorum. Ben devlet değilim. Diğer belediyelerin de bunları yapması lazım. Birçok projemiz örnek oldu diğer belediyelere.

2023'TE KONGRE VE TİCARET ŞEHRİ BAĞCILAR

Bağcılar'ın 2023 hedefi nedir?

Avrupa otobanı ve havaalanı aksı üzerindeki ilçemizde, kentsel dönüşüm ile otopark meselesi çözülmüş olacak,  yeşil alanlarımız da Avrupa standartlarına ulaşmış olacak.  İSTOÇ, MASSİT, OTOCENTER, AUTOMALL ile Bağcılar, İstanbul'da çok önemli bir yerde bulunuyor. Kentsel dönüşümün ardından ulaşım meselesini de çözecek olan ilçemizin 2023 Vizyon hedefi, "Kongre ve Ticaret Şehri Bağcılar". O yüzden diyoruz ki; Yeni Gelecek Bağcılar.

BAĞCILAR'DA KENTSEL DÖNÜŞÜM DAVUL VE ZURNAYLA

Bağcılar'da kentsel dönüşüm çalışmalarınız nasıl gidiyor?

Kentsel Dönüşüm Projesi planlı ve programlı olarak devam ediyor. İyi bir analiz sürecinin ardından kentsel dönüşüm alanları ilan edildi. İstanbul'da ilk kez Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü'nü biz kurduk. 6306 Sayılı Kanun'un da çıkmasıyla kentsel dönüşüm projesi hız kazandı. Riskli alanlarda yeniden planlama çalışması yapıp, şehircilik ilkelerine uygun ada bazlı alt yapı da düşünülerek yeni projeler üretiyoruz.

Bağcılar'da toplam 43 bin 340 parsel bulunuyor. Bunların yaklaşık 40 bini 500 metrekarenin altında. Yani bina yapılması durumunda otoparksız binalar olacak. Biz böyle olmasını istemiyoruz. Parsellerin birleşmesi durumunda imar artışı vererek otoparklı bina yapımını teşvik ediyoruz.  Göztepe, Kemalpaşa, Demirkapı, Evren, İnönü, Merkez, Sancaktepe ve Çınar mahallelerinin bir kısmı Kentsel Dönüşüm Alanı olarak ilan edildi. Yaklaşık olarak 8 bin bina 24 bin de bağımsız birim (bir binadaki daire sayısı) yenilenecek.

Bizim kentsel dönüşümlerimiz davulla zurnayla oluyor. Başka bir yerde böyle bir şey yok.

OTOPARKLI VE ASANSÖRLÜ BİNALAR

Herkesin bulunduğu yerde kalmasını amaçlıyoruz. Yani yerinde dönüşüm. Bağcılar'ın cefasını çekenler, sefasını da sürecekler. Parsel birleşimleriyle inşa edilecek yeni yaşam alanlarıyla özellikle sokak arası yollara da ihtiyaç kalmayacak. Bağcılar'da yeni binalar asansörlü ve otoparklı yapılıyor. Bu şekilde İstanbul'un trafik problemi de çözülecek.

2023 YILINDA BAĞCILAR METRO AĞLARIYLA ÖRÜLECEK

Bağcılar'a özellikle ulaşım konusunda son durum nedir?

Bağcılar halkının daha hızlı ve daha konforlu ulaşım imkanına kavuşması için yatırımlarımıza devam ediyoruz. İnanması çok güç ama Cumhuriyetin 100. Yılını kutlayacağımız 2023 yılında Bağcılar 1 tramvay hattı ve 6 metro hattı ile ulaşım meselesini tamamen çözmüş olacak.

Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 2006 yılında Bağcılar - Zeytinburnu Cadde Tramvayı'nı, 2013 Temmuz ayında da Olimpiyatköy - Başakşehir - Bağcılar Kirazlı - Otogar Metro Hattı'nı hizmete aldık.

18 km'lik Mecidiyeköy - Kağıthane - Alibeyköy - Mahmutbey Metro Hattı'nın sözleşmesi Aralık ayında imzalanarak inşaatına başlandı. 2017 yılında hizmete alınması hedefleniyor.

YENİ METRO PROJELERİ

Büyükşehir Belediyemizin 2014 hedef projeleri arasında 9 km'lik Bakırköy İDO - Bağcılar Kirazlı Metro Hattı yer alıyor ve bu hattın da 2017 yılında hizmete alınması hedefleniyor.

Bağcılar halkının da kullanabileceği ve 2023'e kadar hayata geçirilmesi hedeflenen diğer metro hatları da şunlar:

Birincisi; 12,5 km'lik Mahmutbey - Halkalı - Bahçeşehir Metro Hattı. 2019 yılında hizmete alınması hedefleniyor.

İkincisi; 9,4 km'lik Bağcılar (Kirazlı) - Küçükçekmece (Halkalı) Metro Hattı. 2019 yılında hizmete alınması hedefleniyor.

Üçüncüsü; 13 km'lik Ataköy - Basın Ekspres - İkitelli Metro Hattı. 2020 yılında hizmete alınması planlanıyor.

2026 yılında hizmete alınması hedeflenen 7.8 km'lik Şirinevler - Mahmutbey (Tavukçu Deresi) Tramvay Hattı'nı ise 2023 hedefinden ayrı tutuyoruz.

Bağcılar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin raylı sistem yatırımlarından en çok istifade eden ilçelerinden biri olacak.

Ulaşım hizmetleri başta olmak üzere, Bölge Parkımız, Gençlik Merkezimiz için de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Topbaş'a çok teşekkür ediyorum.

Bağcılar'da AB projeleri, Kalkınma Ajansı projeleri başta olmak üzere yüzlerce sosyal projeyi hayata geçirdiniz. Engelliler Sarayı ile Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi bu projeler arasında dikkat çekenler arasında yer alıyor. Bu konudaki düşüncenizi öğrenebilir miyiz?

İstanbul'un fatihi Fatih Sultan Mehmet Han'ın "Hüner bir şehri yaşanılır kılmaktır, o da yetmez, orada yaşayanları mutlu kılmaktır" sözünü bir düstur olarak kabul ettiğimiz için bizim yönetim anlayışımızda bireyin mutluluğu çok önemlidir.  Bireyin mutluluğu ailenin mutluluğuna, ailenin mutluluğu da toplumun huzuruna vesile olur.

ÖNCELİK KADIN VE ENGELLİLERE

Biz biliyoruz ki; Çocuğu gülmeyen, kadını güvende olmayan, gencinin umutlu olmadığı bir yerde toplumun huzurundan bahsedilemez. Engellisi mutlu olmayan bir yerde huzurdan bahsedilemez.

Belediye olarak kadın ve engellilere pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı'nda açtığımız kurslarla yüzlerce engelli kardeşimize meslek öğretiyoruz. Engel gruplarına göre yapabilecekleri meslekleri öğrettiğimiz engelli kardeşlerimiz yeni meslekler öğreniyor. Bununla da yetinmiyorlar iş sahibi oluyorlar. Geçtiğimiz Nisan ayından itibaren "kekeme ve konuşma bozukluğu" olan kişilere de kurs imkanı sağlamaya başladık. Merkezde konuşma bozukluğu, kekemelik, hızlı konuşma, tutukluluk ve artikülasyon problemi olan herkese eğitim veriyoruz.

Bağcılar Meydanı'nda inşa ettiğimiz Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi'nde İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa meslek edindirme kursları düzenliyoruz. Kursta kadınlara, 2.5 aylık periyotlarla; hasta ve yaşlı bakımı, aşçılık, çağrı merkezi operatörlüğü, dikiş nakış kursu, çocuk bakımı gibi yaklaşık 60 farklı branşta eğitimler veriliyor. Kadınlara yönelik psikolojik danışmanlık hizmeti veriyoruz."

"BAĞCILAR EĞİTİM MERKEZİ OLACAK"

Eğitim yatırımları ve okullaşma oranında Bağcılar'ın durumu nedir?

Kurucu Belediye Başkanımız ve İstanbul Milletvekilimiz Sayın Feyzullah Kıyıklık 1992 yılında göreve başladığında 16 devlet okulu vardı. Şimdi 96'sı devlet okulu olmak üzere 116 okulumuzda 180 bin civarında öğrencimiz eğitim görüyor.

Ayrıca Kemerburgaz Üniversitesi'nden sonra Medipol Üniversitesi Hastanesi de hizmete açıldı. Üçüncü bir üniversitenin yüksekokul proje çalışmaları devam ediyor.

22 yıl önce hiç kütüphanesi olmayan Bağcılar'da bugün 30 tane kütüphane bulunuyor.

Öğrencilerimiz için 13 tane Bilgi Evi inşa ettik ve hedefimiz 22 mahallenin tamamına yapabilmek. Şu an da Bilgi Evlerimizden yaklaşık 30 bin öğrencimiz faydalanıyor. Yetenekli çocuklarımız için Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi'ni hizmete açtık ve 200 civarında öğrencimiz burada özel eğitim alıyor.

Kültürel etkinlikler, toplantı ve konferanslar için Halk Sarayı, Bağcılar Kültür Merkezi, Mehmet Akif Kültür Sanat Merkezi'ni inşa ettik.

Bağcılar'da internet kullanıcı sayısını artırmak için "Ücretsiz Güvenli İnternet" projesini başlattık. İstanbul Kalkınma Ajansı'nın,  "2012 Yılı Kar Amacı Gütmeyen Kuruluşlara Yönelik Bilgi Odaklı Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı" kapsamında desteklediği projeyle ilçemiz sınırları içerisinde 64 noktada Wi-Fi ile güvenli ücretsiz internet hizmeti sunuyoruz.

GENÇLİĞE YATIRIM GELECEĞE YATIRIMDIR

Gençliğe yönelik çalışmalarınız devam ediyor. Neler yapıyorsunuz gençler için?

Gençlerle öğrencilerin ücretsiz yararlanması için aynı anda 7 tane kapalı yüzme havuzu inşa ediyoruz. Öğrenci kardeşlerimiz, gençlerimiz buralarda yaz-kış ücretsiz olarak yüzebilecekler.

Bağcılar Meydanı yanında yapımına başlanan ve inşaatı tamamlanan '8D Sinema Salonu ve Planetaryum yakında hizmete girecek.

Dünyanın önemli turizm merkezleri olan Paris, Londra, Oslo, Zürih, Amsterdam ve Barselona'da bulunan 8D Sinema ve Planetaryum teknolojisi, Bağcılar'da da hizmete girecek.

Planetaryum'da öğrencilerimiz evrenin gizemini keşfedecek. Öğrencileri kardeşlerimiz Gözlem Evinde adeta ücretsiz uzaya yolculuk yapacak. 8-D sinemamızın üst katına inşa ettiğimiz planetaryumda amacımız çocuklara gökyüzünü, uzayı tanıtmak, merak uyandırmak ve araştırma yapmayı teşvik etmek.  Ayrıca, Halk Sarayı'nın yakınına "Bilim Müzesi" yapacağız.

Yine, Yıldıztepe Mahallemizde İstanbul Büyükşehir Belediyemiz tarafından inşa edilen Gençlik Merkezi'nin açılışını yakında gerçekleştireceğiz. Toplam 8 bin 185 metrekarelik alana sahip olan Merkezimiz de önemli bir kültür ve spor alanı haline gelecek.

Merkezin bodrum katında bowling salonu, seminer salonu, iki adet sinema salonu, jimnastik salonu olacak. Zemin katta çok amaçlı bir salon ile kafeterya, masa tenisi salonunun olacağı Merkezimizin birinci katında, el becerilerini geliştirme atölyeleri, internet odası ve kütüphane; ikinci katta dershaneler ve üçüncü katında da yemek salonu ve yine kafeteryalar yer alacak.

Bağcılar Belediyesi olarak, gençlere yönelik olarak geleneksel hale getirdiğimiz izci kamplarımız, Yaz Kampları ve Yaz Spor Okullarımıza binlerce öğrenci katılıyor.

AKILLI BELEDİYECİLİK SİSTEMİ

İlçe sakinlerine "Akıllı Belediyecilik Uygulaması" olan Elektronik Belge Yönetim Sistemi Projesi (EBYS) ile de ulaşabiliyorsunuz. Bu uygulamalarınızın belediye hizmetlerinize ne gibi katkısı oldu?

Akıllı belediyecilik uygulaması olarak Elektronik Belge Yönetim Sistemi Projesi (EBYS),  Kayıtlı Elektronik Posta Sistemi (KEP) uygulamasına geçtik. Bağcılar Belediyesi olarak, Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS),  Sanal Operatör uygulaması, Kayıtlı Elektronik Posta Sistemi (KEP) ve İnteraktif Meclis uygulamaları ile "Akıllı Belediyecilik" uygulamalarını en etkin şekilde kullanan belediyelerden biriyiz. Tabi buna sosyal medyayı da eklememiz gerekiyor. EBYS sistemi, evrakı ortadan kaldıran, hızlı ve şeffaf bir uygulama. Belediyede her hangi bir işi olan, herhangi biri başvurusunun aşamalarını internet üzerinden takip edebiliyor.

Ben, belediye hizmetlerini cep telefonumdan takip edebiliyorum. İmzalanması gereken evraklar varsa, nerede olursam olayım onu elektronik imza ile imzalayabiliyorum. Yani artık bize her yer belediye...

Yine Sanal Operatör ve KEP uygulamalarımızla da daha kaliteli ve daha hızlı hizmet vermeyi amaçlıyoruz.

Önümüzdeki yeni dönem için hazırladığınız projeler neler?

Öncelikle öğrencilerimizin ücretsiz yüzebileceği 7 tane kapalı yüzme havuzu inşaatlarını tamamlayacağız.  Üzüm Bağı, Kiraz, Kayısı ve Kestane Bahçesinden sonra Fındık Bahçemizi hemşehrilerimizin istifadesine sunduk. Bağcılar halkı buralarda nostaljiyi yaşayıp komşuluk ilişkilerini geliştiriyor. Şimdi de Bitlisli hemşehrilerimizin talebi üzerine Ceviz Bahçesi projesini başlattık.

Ulusal medyanın büyük bir kısmı Bağcılar'da bulunuyor. Bunun için de Yüzyıl Mahallemizde Medya Parkı inşa edeceğiz. İçerisinde oturma alanları, çok özel bir restoranın da yer alacağı Medya Parkı'nda radyo ve televizyoncuların canlı yayın yapabilecekleri stüdyo da yer alacak. Burası basın mensuplarının buluşma adresi olacak. Burada ayrıca bir Basın Müzesi de düşünüyoruz.

"Bilim Müzesi"nin yanı sıra 1.500 kişilik, açılır kapanır tavanlı muhteşem bir amfitiyatro projemiz var.

Mahmutbey'de 26 bin metrekarelik alana Uluslararası düzeyde bir Kongre Merkezi projesi üzerinde çalışıyoruz.

İlçemiz havalimanına ve karayollarına yakın olması sebebiyle de büyük bir cazibe merkezi olma yolunda ilerliyor. Mahmutbey Köprüsü ile Basın Ekspres Yolu arasında kalan bölümde, Merkezi İş Alanı (MİA) bölgesi haline getirdik. MİA Alanında 3 tane beş yıldızlı otel hizmete açıldı. 13 tane 5 yıldızlı otel de yolda. MİA bölgemizi kongre vadisine dönüştüreceğiz. Bu arada ifade etmek isterim; 2 sene sonra İstanbul'un en büyük meydanı Bağcılar Meydanı olacak.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 6
  • ferhatekici 10 yıl önce Şikayet Et
    Bağcılar meydanı genişleyecekmiş . Başkan bir açıklamasında öyle dedi, o kadar ki Taksim meydanın geçecek büyüklükde.. . her mahallesinin parklara ihtiyacı varken, yetmezken !! , . gerek yok bu kadar masrafa.....
    Cevapla
  • Kemal CANITEZ 10 yıl önce Şikayet Et
    aşağıdaki yazılara. bağcılar sokaklarında 5000 sokak çocuğu hergün hırsızlık kapkaç akşam 8 den sonra tek başına sokağa çıkan bayan varmı? belediye deki rüşvet, imar yolsuzluğunu duymayan varmı? belediyenin 2012 de faize ödediği rakam biliyorusunuz 04- Faiz Giderleri………………………… 340.904,42-TL(340milyon tl) buna rağmen akp diyorsanız buyurun bu vebale ortak olun.
    Cevapla
  • Nermin İnce 10 yıl önce Şikayet Et
    .... metro olayı süper oldu.
    Cevapla
  • Burak Atlas 10 yıl önce Şikayet Et
    Durmak yok yola devam. Lokman Bey çalışkan bir başkan. Herkesi kucaklayan ve samimi bir şekilde dinleyen bir başkan.
    Cevapla
  • Toygar Cenk 10 yıl önce Şikayet Et
    Başlık. Lokman çağrıcıdan memnunuz bağcılar ak partinin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'nin Saadet'e gönderdiği vekil dönüyor! Saadet Partisi grubu düşebilir
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!