Yalova'da ağaçlar sökülmedi taşındı

Yalova Çiftlikköy ilçesinde, sahildeki 147 ağaç, özel araçlarla sökülerek alınıyor.

Yalova'da ağaçlar sökülmedi taşındı
Yalova'da ağaçlar sökülmedi taşındı
GİRİŞ 23.01.2015 13:36 GÜNCELLEME 23.01.2015 13:36
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Çiftlikköy ilçesinde, sahildeki 147 ağaç, çevre düzenlemesi kapsamında bir bölümü aynı alana yeniden dikilmesi, bazıları da Antalya'ya gönderilmesi amacıyla özel araçlarla sökülerek alınıyor.

İlçede, belediye tarafından Sahil Düzenleme Projesi kapsamında çalışmalara başlanması dolayısıyla tören yapıldı.

BELEDİYE BAŞKANINA TEŞEKKÜR

Törende konuşan AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, ağaçların kesilmeden sökülüp taşınabileceğini söyledi.

Çevre hassasiyetinden dolayı Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar'a teşekkür eden Coşkun, şöyle konuştu:

YALOVA BELEDİYESİ AĞAÇLARI KESMİŞTİ

"Başkanımız, Yalovamıza, Türkiye'ye güzel bir örnek sergiliyor. Bir zamanlar Türkiye gündemine oturan ağaç kesme olayının ne kadar yanlış yapıldığını görmekteyiz. Ağaç, yeri geldiği zaman kesilir. Ağaç, tabu değildir. Birçok şeyi ağaç ürünlerinden yaparız ve kullanırız ancak böyle bir palmiyenin kesimiyle neyi elde edeceksiniz? Çürümemiş, sağlıklı olan bir ağacı da sökmemek lazım."

Silpagar ise projeyle sahili daha güzel bir hale getireceklerini anlattı.

Sökülen çınarların, gelecek yıl yapılacak EXPO etkinlikleri için Antalya'ya gönderileceğini, palmiyelerin ise Yalova'daki süs bitkisi üreticisi firmalar tarafından kurulan Garden AŞ'ye emanet edileceğini dile getiren Silpagar, bunların çevre düzenlemesi tamamlanınca yeniden sahile dikileceğini bildirdi.

Sahilde bulunan 77 çınar ve 70 palmiyenin özel araçlarla sökülüp taşınması için çalışmalara başlanmasıyla sona eren törene, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, Garden AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Okul ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR 2
  • zafer 9 yıl önce Şikayet Et
    iyide,sökülen ağaç,başka yere ekilince tutar mı kolay kolay,fidan değil ki bu,kaç yaşında ağaç,eski yerine alışmış,başka yere ekilse bile kurur yerini beğenmesse. göstermelik taşınıyor yani,bak kestiler demesinler diye,milleti saf,ağaçtan ,tarımdan anlamıyor sanıyorlar.
    Cevapla
  • dadaş 9 yıl önce Şikayet Et
    chpde utanacak yüzmü var bunada bahane bulurlar dıkkat edin nöbetçi koyyun chpe yıkar agaçları ince efendi nerdesin acaba yüzün kızardımı yalovada fıdan dikmeye benzemiyor kılıcdaroğlu taksimde gezide agaç için herşey yaparız biz yanlış anladık meger chpli olarak agaçları keseriz demeye getirmiş utanzmlarki bunlar vesallam
    Cevapla
DİĞER HABERLER
23 Nisan kutlamasındaki Dilan Polat rezaletine soruşturma
DEM Parti Batman il binasında skandal görüntüler! Terör köşesi oluşturmuşlar