Dondurma çubuğu çetesi yakalandı

İstanbul polisi yaptığı operasyonla dondurma firmalarının "bedava" yazan çubuklarının sahtesini yaparak piyasaya süren kişiler yakalandı.

GİRİŞ 27.06.2015 13:35 GÜNCELLEME 27.06.2015 13:54
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Bir dondurma firmasının ürünlere koyduğundan daha fazla "Bedava" yazan çubuğun geri gelmesi üzerine yaptığı şikayetle başlayan operasyonda binlerce sahte dondurma çubuğu ile bunları yapan makineler ele geçirildi. Şüphelilerin bu işi 3 yıldır yaptıkları öğrenildi.

FİRMA "ÜRETTİĞİMİZDEN DAHA FAZLASI GERİ GELİYOR"

İstanbul’da polise başvuran bir hazır dondurma firması yetkilileri ürünlere promasyon amacıyla koydukları "Bedava" yazan çubuklardan daha fazlasının kendilerine geri geldiğini söyleyerek şikayetçi oldu. Firma yetkilileri şikayet dilekçelerinde "Bizim kullanıcılar için hazırladığımız çubukların çok daha fazlası geri geliyor. Bazılarının sahte olduğundan şüpheleniyoruz" dediler.

SAHTE DONDURMA ÜRETEN ATÖLYEYE BASKIN

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada polis ipuçlarını değerlendirerek sahte "Bedava" yazan dondurma çubuklarının Sultangazi, Cebeci mahallesinde bulunan bir işhanında yapıldığını tespit etti. Polis önceki gün bu işhanına yaptığı baskında Ahmet A.(35) ile Cem S.(27) adlı şüphelileri gözaltına aldı. İşyerinde yapılan aramada binlerce üzerinde "Bedava" yazan dondurma çubuğu ile bu çubukların yapımında kullanılan makineler ele geçirildi.

MARKETLERDEN DONDURMA TOPLUYORLARMIŞ

Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğine getirilen şüphelilerin bu işi 3 yıldır yaptıkları tespit edildi. Şüphelilerin bedava yazan çubukları anlaştıkları bazı marketlerden toplu olarak değiştirdikleri aldıkları dondurmaları ise yarı fiyatına başka marketlere sattıkları öğrenildi.

Poliste işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildiler.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 21
  • kalpazanlar çetesi. 8 yıl önce Şikayet Et
    50 kuruşluk dondurma (max)... marketten bedava çubukları ile aldıklarını 35 kr'a sattıklarını var sayarsak (ki iyi ihtimal, ürünün kendi toptancısı bile o fiyata veremez) 35x1.000=350 tl. bunun kirası sevkiyatı yemesi içmise, sigortası :) (genel olarak dağıtım ve işletme giderleri) 100 tl,si gitse... 250 tl. en iyi ihtalalde kalır. iki kişiler, bunu bölünce ikiye 125 kalır. bence riskine değmez. onlarda anlamışlardır zaten. Eğitim şart... çünkü eğitimde sosyal bilgilerden nasibini almamış olsa bile matematikten aldığı dersle bu işin olmayacağına anlarlardı. Catch Me if You Can
    Cevapla
  • admin 8 yıl önce Şikayet Et
    ben yıllar önce düşündüm ama yapmadım türk milletinin kafası böyle şeylere çalışır...
    Cevapla
  • Yeni 8 yıl önce Şikayet Et
    Dondurma niyetine bi sürü Zararlı katkı maddesi yediriyorlar ..almıyoruz yemiyoruz !araştırın ne hastalıklar yatıyo içinde...
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    onlar o bedava verdikleri cubukların parasını esnaftan pesin alıp gunler sonra iadeleri alırken dolandırıcı olmuyorlar degil mi.
    Cevapla
  • sarıaslan 8 yıl önce Şikayet Et
    Vay anam vay yaşaki neler göreceğiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu ulaşım kararı!
Borsa İstanbul'dan tarihi kapanış rekoru!