Yaşlı kadını kandırıp 1 milyon 400 bin TL değerindeki altınları alıp kaçtılar

Kendilerini polis-savcı olarak tanıtan dolandırıcılar, yaşlı bir kadını kandırıp 1 milyon 400 bin TL değerindeki altınları alıp Şanlıurfa'ya kaçarken Bursa polisi tarafından yakalandı.

Yaşlı kadını kandırıp 1 milyon 400 bin TL değerindeki altınları alıp kaçtılar
Yaşlı kadını kandırıp 1 milyon 400 bin TL değerindeki altınları alıp kaçtılar
GİRİŞ 17.02.2020 16:20 GÜNCELLEME 17.02.2020 17:16
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Dolandırıcıların yaşlı kadını FETÖ terör örgütü ile irtibatlı olduğunu ve adına sahte kimlik ve banka kartı çıkarılarak altın alındığını ve bu nedenle evlerinde arama yapılacağını söyledikleri öğrenildi. Altınları alan kişinin Tarık G. olduğu tespit edildi ve onunla birlikte 2 kişi daha gözaltına alındı. Bu olaydan 10 gün önce de Bursa'da 900 bin TL'lik bir dolandırıcılık hadisesi meydana geldiği öğrenildi. Altın dolu çantayla kaçan zanlının o anları ise güvenlik kameralarına yansıdı.

 

 

Olay, geçtiğimiz perşembe günü Bursa'nın merkez Nilüfer İlçesi'nde meydana geldi.

L.G.K. isimli kadını arayan dolandırıcılar, kendilerini savcı-polis olarak tanıtarak; kadına kullandığı telefon numaralarından terör örgütü FETÖ/PDY ile irtibatlı kişilerle görüşmelerinin olduğunu, adına sahte kimlik ile 18 adet çeşitli bankalardan kredi kartı çıkartılarak altın alındığını söyledi.

 

 

KADINI GÖRÜNTÜLÜ ARARKEN AYNI ZAMANDA EŞİ İLE DE KONUŞUP ONU MEŞGUL ETMİŞLER

Şüpheliler L.G.K.'ya, evinde bulunan ziynet eşyalarını ve paraları poşete koymasını ve belirledikleri adrese bırakmasını söyledi. Görüntülü arama yaparak altınları gören dolandırıcılar aynı anda L.G.K.'nın eşi S.K.'yı da arayarak ona da telefon numarasının terör örgütü FETÖ/PDY üyesi şahıslarla irtibat halinde olduğunu söyleyerek oyalayıp, S.K.'nin eşine ulaşmasını engellediler.

ALTIN DOLU ÇANTA İLE KAYIPLARA KARIŞTI

Sahte savcı-polislerin verdiği talimatları yapmaya başlayan kadın, piyasa değeri yaklaşık 1 milyon 400 bin lira olan altını çantaya koyup evinin yakınlarında bulunan bir ağacın altına bıraktı. Kadın ile görüntülü konuşan dolandırıcılar, altın dolu çantanın bırakıldığını gördükten sonra kadının bölgeden uzaklaşmasını bekledi. Yaşlı kadın çantadan uzaklaştığı sırada Tarık G.(20) giderek altın dolu çantayı alıp kayıplara karıştı.

Özel ekip kurarak Tarık G.'nin peşine düşen Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, şüpheliyi Şanlıurfa otobüs terminalinde yakalayarak gözaltına aldı.

Tarık G.'nin sırt çantasını arayan ekipler, 1 dobra altın, 16 adet 100 gramlık külçe altın, 20 adet 50 gramlık külçe altın, 21 adet 20 gramlık külçe altın, 18 adet 10 gramlık külçe altın, 9 adet 5 gramlık altın, 76 adet Ata altın, 25 adet çeyrek altın, 14 adet yarım altın, 2 adet Reşat altın, 1 adet gram altın, 2 adet burma bilezik, 1 adet kalın bilezik, 1 adet zincir, 2 adet altın künye, 5 adet çift küpe, 8 adet yüzük, 2 adet beyaz renkli yüzük, 1 adet büyük damla altın, 1 adet küçük damla altın, A harfli altın kolyelik, 2 adet yonca kolyelik, 43 bin 905 lira, bin 60 ABD doları ve bin 50 euroyu ele geçirerek, Tarık G.'yi emniyete getirdi.

OLAYLA İLGİLİ 2 KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI

Tarık G.'yi sorgulamak için emniyete getiren ekipler, Tarık G.'nin M.Ç. (31) ve İ.H.G.(24) ile irtibatta olduğunu ve onlar tarafından yönlendirildiğini belirledi.

2 şüpheliyi de yakalamak için harekete geçen ekipler, M.Ç. ve İ.H.G.'yi Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde yakalayarak gözaltına aldı.

OLAYDAN 10 GÜN ÖNCE DE BURSA'DA 900 BİN LİRA DOLANDIRMIŞLAR

Emniyette şüphelileri sorgulayan Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, şüphelilerin 10 gün önce de Bursa'da N.Ü. isimli şahsı aynı yolla 900 bin liralık dolandırılması ve İstanbul Kadıköy'de gerçekleştirilen 30 bin dolar ve 50 bin liralık 2 farklı olayın şüphelileri olduğunu belirledi.

YORUMLAR 5
  • vatansever 4 yıl önce Şikayet Et
    bu dolandırıcıların bir ayağıda tekirdağ çerkezköyde ev ev dolaşıp emniyetin haberi var diyerek hane halkının yaşlarını öğreniyor..emniyete sorduk bilgimiz yok dedi..duyurulur...
    Cevapla
  • Osman 4 yıl önce Şikayet Et
    Bütün mal varlıklarına el koyulmalı nasılsa hepsini dolandırıcılıktan elde etmişlerdir infaz memurlarında bunların analarında emdiği sütü burunlarında getirmeli ki bir değil dolandırıcılık telefonla konuşmaya cesaret edemesinler
    Cevapla
  • Osman 4 yıl önce Şikayet Et
    Hadi idam edemiyorsunuz kanun yapıcılara sesleniyorum bunlara ömür boyu ağırlaştırılmış hapis kanunu çıkartın yazık değilmi milletin ömür boyu çalışıp biriktirdiği parayı bir tlf la gasbeden bu soysuzlara fırsat vermeyin ki size olan güvenimiz sarsılmasın bunu sadece hükümete değil böyle bir yasanın çıkmasını hangi parti sağlarsa söz yaşadığım sürece oyum onlaradır
    Cevapla
  • caner 4 yıl önce Şikayet Et
    bu dolandırma işini yapanlara ömür boyu hapis çıkmalı af olmamak üzere bir ömür biriktirdiğini bir telefonla almak ne demek
    Cevapla
  • Nail 4 yıl önce Şikayet Et
    Malesef ülkemizde dolandırıcılığın caydırıcı cezası yok birkaç yatıp çıkar tekrar devam ederler
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi