Bursa'da 2 yaşlı kadının öldüğü asansör kazasında yeni gelişme

Gemlik'te, bir binanın dışında bulunan ve halatı kopan seyyar asansörün 10 metre yükseklikten düşmesi sonucu Fatma Çelik ve Safura Kader'in hayatını kaybettiği olayla ilgili soruşturma sürerken, asansör firmasının sahibi gözaltına alındı.

Bursa'da 2 yaşlı kadının öldüğü asansör kazasında yeni gelişme
Bursa'da 2 yaşlı kadının öldüğü asansör kazasında yeni gelişme
GİRİŞ 23.06.2023 18:42 GÜNCELLEME 23.06.2023 18:42
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Olay, 21 Haziran'da saat 12.00 sıralarında Gemlik ilçesi Eşref Dinçer Mahallesi’nde meydana geldi. Fatma Çelik (73), Safura Kader, Müjgan Çelik (71) ve Kerime Çelik (74), kanser tedavisi gördüğü sırada hayatını kaybeden yakınlarının tazeye ziyareti için, Yenibahar Sokaktaki evine gitti. Binanın dışına yapılan seyyar asansör ile 3’üncü katta bulunan eve çıkmak isteyen 4 kadın, asansör halatının 3’üncü katta kopması sonucu 10 metre yükseklikten zemine düştü.

İhbarla olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Yaralılar olay yerindeki ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla Gemlik Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada yapılan müdahalenin ardından Fatma Çelik, Kerime Çelik ile Safura Kader Bursa Şehir Hastanesi’ne, Müjgan Çelik ise özel bir hastaneye sevk edildi.

TÜM MÜDAHALELERE RAĞMEN YAŞAMINI YİTİRDİLER

Vücutlarında çok sayıda kırık olduğu belirlenen yaralılardan Safura Kader ve Fatma Çelik yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Tedavisi devam eden Müjgan Çelik ile Kerime Çelik’in sağlık durumun ise ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

SAVCI SORGUSUNDA

Asansörün düşme nedeninin belirlenmesi için inceleme başlatılırken, asansör firmasının sahibi G.A., Bursa’da gözaltına alınarak Gemlik Adliyesi’ne sevk edildi. G.A.’nın, savcılık sorgusunun devam ettiği öğrenildi.

KAYNAK: DHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • Yozgatlı Fatih 10 ay önce Şikayet Et
    Herkesin hastası yaşlısı olabilir ama o asansörü oraya yaptırmak için harcanan parayla belki başka bir eve geçilebilir giriş katta yada normal asansörü olan. Böylesi daha kolay olmazmıydı. Diğer katlarda oturanlar buna nasıl müsade ediyor onuda anlamadım
    Cevapla
  • Ali 10 ay önce Şikayet Et
    Ne maksatla yapıldı bilmem ama saçma güvenliksiz emniyetsiz hani belki 1 veya 2 kişi binmeli hasta için yapıldıysa sadece o hasta binmeli firmanın ne sucu var adama yap demisler yapmış ceza alacaginida sanmam
    Cevapla
  • M~et~iN 10 ay önce Şikayet Et
    Engin Bey o asansöre hepsi binmiş Adam ne yapsın diyorsun oğlu oraya yapar koyarsan tek de binerler üç kişi de biter nerede uyarı nerede tekbir sen onu oraya yap koy benim suçum yok de
    Cevapla
  • misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Böyle birşeyi ilk defa görüyorum çok saçmalık.Ülkem vay ülkem insanlar neden böyle oldu, neden bozulduk
    Cevapla
  • Zeki 10 ay önce Şikayet Et
    Bir haberede yorum yapmasan çatlarsın.haberi okuyunca hemen bakıyorum sen yorum yapmışmışım diye paranoyak oldum sayende farklı nik veya isimler kullan sayfadan sogudum aynı o saçma asansorgibisin heryerdesin
    Cevapla
  • Eski fbli 10 ay önce Şikayet Et
    Böyle bir asansör dünyanın neresinde var !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması