Mersin'de tefeci operasyonu: 7 gözaltı

Mersin'de maddi durumu iyi olmayan, bankadan kredi çekebilme imkanı bulunmayan vatandaşlara yüksek faiz karşılığı para verdikleri, paranın ödenmemesi durumunda ise, mağdurları tehdit ve darbettikleri tespit edilen 7 kişi yakalandı.

Mersin'de tefeci operasyonu: 7 gözaltı
Mersin'de tefeci operasyonu: 7 gözaltı
GİRİŞ 18.10.2023 11:04 GÜNCELLEME 18.10.2023 11:04

Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmasında,  Tarsus ve Mersin genelinde şüphelilerin, maddi durumu iyi olmayan veya bankadan kredi çekebilme imkanı bulunmayanlara, yüksek oranlarda faiz karşılığı para verdikleri belirlendi. Verilen para için uygulanan aylık faizin ödenmemesi durumunda şüphelilerin, mağdurlara tehdit ettikleri, hakarette bulundukları ve darbederek paranın tahsilini sağladıkları tespit edildi.   

Teknik ve fiziki takibin ardından şüphelilerin 48 ayrı olayda 54 müştekiye faiz karşılığı para verdikleri, banka hesapları üzerinden 448 bin 235 lira almak suretiyle haksız kazanç elde ettikleri belirlendi. Çalışma kapsamında kimliği tespit edilen 12 şüphelinin yakalanmasına yönelik özel harekat destekli 180 polisin katılımıyla eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda 7 şüpheli gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda 2 ruhsatsız tabanca, 1 kurusıkı tabanca, 45 kurusıkı tabanca fişeği, 1 ruhsatsız av tüfeği, 10 9,19 çapında fişek, 1 çek ve senet ile çok sayıda doküman ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler işlemleri için emniyete götürüldü. Firari şüphelilerin yakalanmalarına yönelik çalışma devam ediyor.

KAYNAK: DHA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de devir teslim töreni gerçekleşti
Hiçbirinin haberi yok! Gençlere 'önden kredi'