Samsun'da göçmen kaçakçısı 2 kişi tutuklandı

Samsun'da denetimde durdurulan hafif ticari araçta göçmen kaçakçısı olduğu tespit edilip, gözaltına alınan Ömer Gül ve Abdullah Gür tutuklandı, T.Ç. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Samsun'da göçmen kaçakçısı 2 kişi tutuklandı
Samsun'da göçmen kaçakçısı 2 kişi tutuklandı
GİRİŞ 26.10.2023 15:50 GÜNCELLEME 26.10.2023 15:50

İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, dron denetimi sırasında bir hafif ticari aracı şüphe üzerine durdurdu. Yapılan kontrollerde 3’ü çocuk, 5 Afganistan uyruklu göçmen yakalandı. Ömer Gül ile T.G. organizatör şüphelisi olarak gözaltına alındı.

Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü’ne götürülen 3 çocuk, anne ve babaları yanlarında olmadığı için işlemlerinin ardından Çocuk Esirgeme Kurumu’na teslim edildi. 2 yetişkin ise sınır dışı edilmek üzere Erzurum’a gönderildi. Olayla bağlantısı olduğu gerekçesiyle Abdullah Gür de yakalanıp, gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede mahkemeye çıkarılan 3 şüpheliden Ömer Gül ve Abdullah Gür tutuklandı, T.Ç. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

KAYNAK: DHA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Taksim'de gösteri olmayacak! İşte 1 Mayıs'ta kapanan yol ve güzergahlar...
İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu ulaşım kararı!