Ocak ayında bu yana sadece ot yiyorlar

Güney Sudan’ın Yukarı Nil eyaletinde yaşayan binlerce insan aylardır sadece yabani otları pişirip yiyerek hayatta kalmaya çalışıyor.

Ocak ayında bu yana sadece ot yiyorlar
Ocak ayında bu yana sadece ot yiyorlar
GİRİŞ 27.08.2014 13:56 GÜNCELLEME 27.08.2014 13:56
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Beş kişilik ailesine bakan Nyabel Wal, yakın zamanda yiyecek bulmak için 6 gün boyunca yürüyerek bir kasabaya gitmiş fakat fazla bir şey bulamamış. Döndüğünde bebeği süt emmek istememiş ve verilen yiyecekleri de tükürerek hasta olmuş. İçinde bulundukları durumdan 12 yaşındaki yeğeni Ruon Gatluak da şikayetçi. “Artık ot yemekten bıktım.” diyen genç, gerçek yemek istediğini söylüyor.

Birleşmiş Milletler yetkilileri, Güney Sudan’daki çatışmalar sebebiyle tıbbî destek ve gıda yardımlarının ücra bölgelere güçlükle ulaştırıldığını ifade ediyor.

YORUMLAR 1
  • demir ersoy 9 yıl önce Şikayet Et
    güneysudan . Güney sudanı sudan hukümeti katliyam yapıyordiye kopardılar sözde bağımsızlığı sudanda tanıdı fakat bağımsızolması için destekveren ab ve abd şimdi hiçilgilenmiyor onlar sadece bölgenin zengin petrolleriyle ilgilenyorlar kabilelerde birbirini kesmekle meşguller sudandan kopunca öyle sandılarki ihyaolacaklar şimdi eski günlerini çokarıyorlar .
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Eda Nur'un cemevindeki cenazesine CHP'den katılım olmadı! İBB kan parası mı teklif etti?
Ürünlerinde dışkı çıkan Nestle’nin bebek mamasında yeni skandal!