ABD'den önce askeri sonra diplomatik ziyaret

ABD ile hem askeri hem diplomatik temaslar arttı.

ABD'den önce askeri sonra diplomatik ziyaret
ABD'den önce askeri sonra diplomatik ziyaret
GİRİŞ 05.01.2016 11:32 GÜNCELLEME 05.01.2016 11:32

Suriye'deki krize çözüm bulunması amacıyla ocak ayı sonunda rejim ile muhalifleri bir araya getirecek müzakereler ve ateşkes öncesi, ABD ile hem askeri hem diplomatik temaslar arttı. ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın 23 Ocak'ta İstanbul'a yapacağı ziyaret öncesi bir kritik ziyaret de yarın gerçekleşecek.

SURİYE VE DAEŞ ANA MADDE

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph F. Dunford yarın Ankara'ya gelecek. Dunfold'un, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve diğer askeri yetkililer ile ikili görüşmeler yapması bekleniyor. Görüşmede, Türkiye ve ABD'nin DAEŞ ile mücadele kapsamında işbirliği, Suriye ve Irak'taki gelişmeler, Rusya'nın Suriye'deki operasyonları ve DAEŞ'e karşı oluşturulan koalisyonun bölgedeki operasyonlarına yansımaları gibi konular masaya yatırılacak.

KIRMIZI ÇİZGİ FIRAT'IN BATISI

YPG'nin Türkiye'nin "kırmızı çizgisi" olarak belirtilen Fırat'ın batısına geçme çabaları da ele alınacak. Başika kampına ilişkin Irak ile yürütülen sürecin de gündeme gelmesi bekleniyor. 23 Ocak'ta İstanbul'a gelecek olan Biden, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu tarafından kabul edilecek. Biden'ın çantasında da, Suriye ve Irak dosyaları bulunuyor.

Ebru Şengül - Sabah

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Nijerya'dan ABD'ye tehdit gibi çağrı! Milyonlarcası kaçırılmış: Hepsini iade edin
Kurbanlık pazarlığı başladı! İşte büyükbaş küçükbaş hisse fiyatları...