Obama onay verdi: Vurdular!

ABD ordusu, Yemen'de Husilerin kontrolündeki bölgede bulunan üç radar mevzisini vurdu.

Obama onay verdi: Vurdular!
Obama onay verdi: Vurdular!
GİRİŞ 13.10.2016 08:23 GÜNCELLEME 13.10.2016 08:28
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Peter Cook, yaptığı yazılı  açıklamada, ABD askeri güçlerinin bugün sabah saatlerinde Yemen’in Kızıldeniz  kıyılarında yer alan üç radar mevzisini vurduğunu bildirdi.

 İlk belirlemelerin, hedeflerin imha edildiğini gösterdiğini belirten  Cook, saldırının Savunma Bakanı Ashton Carter ile Genelkurmay Başkanı Joseph  Dunford’ın tavsiyesi üzerine Başkan Barack Obama'nın onayıyla gerçekleştirildiği  bilgisini verdi.
 
Cook, saldırıda Kızıldeniz'de uluslararası sularda seyreden USS Mason  ve diğer gemilere yönelik füze atılmasında kullanılan radar mevzilerinin hedef  alındığını kaydetti.
 
Savunma amaçlı bu saldırının ABD personelini, gemilerini ve önemli  deniz koridorundaki seyrüsefer serbestliklerini korumaya dair  gerçekleştirildiğini aktaran Cook, "ABD, gemilerimize ve ticari trafiğimize  yönelik herhangi bir tehdide uygun bir şekilde karşılık verecektir.  Kızıldeniz'de, Babu'l Mendeb Boğazı'nda ve dünyanın diğer yerlerinde seyrüsefer  serbestliğimizi korumaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.
 
 Pentagon, Kızıldeniz'de seyreden USS Mason adlı Amerikan  destroyerinin, Husilerin kontrolü altındaki Hudayda bölgesinden fırlatılan füze  ile dün ve birkaç gün önce hedef alındığını açıklamıştı.

YORUMLAR 17
  • a41 7 yıl önce Şikayet Et
    dunyanin basbelasi amerika her hainliklerin icinde. elbet seninde sonun gelir birgun insaallah en kisa zamanda
    Cevapla
  • Sabit Kal 7 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanların anlaması gereken en önemli şey, hangi mezhep, ırk veya ülkeden olursak olalım, Siyonizm ve Batı bizi birbirimize karşı tahrik edip, aramıza sürekli ve planlı olarak fitne sokmasa, birbirimize tahammül eder, gül gibi geçinir giderdik. Hatta aramızdaki ticaret, bilim, turizm, kültür, endüstri vs. gibi şeyler çok güçlenir, birbirimiz hakkında kötü bir şey düşünmeye bile vakit bulamazdık. Ama aramızdaki fitnelerin ve savaşların ana unsurları gayri müslim devletler sağolsun.
    Cevapla
  • Hakli 7 yıl önce Şikayet Et
    Orayı da karıştırır.Dünyanın sonu demedi demeyin.Elinde silah olan güvenlik gucleri dışındaki herkesin kellesi alınacak.
    Cevapla
  • haka 7 yıl önce Şikayet Et
    abd yemeni zorla karıştırdı.
    Cevapla
  • Kilic 7 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim Ebabillerini gönder Yarab
    Cevapla
  • omer 7 yıl önce Şikayet Et
    yer yüzünde 1,5 milyar müslüman var sen ebabillerden mi medet umuyorsun? ebabiller olacaksa sen niye varsın..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'e yükselen 2. takım belli oldu!
Hamas'tan İsrail'i karıştıracak bir açıklama daha! "İsrail, halkına yalan söylüyor"