Bangladeş'den flaş 'Arakan' açıklaması

Bangladeş Dışişleri Bakanı Hasan Mahmud Ali, Myanmar'ın Arakan eyaletinde en az 3 bin Arakanlı Müslüman'ın öldürüldüğünü belirtti.

GİRİŞ 10.09.2017 20:15 GÜNCELLEME 11.09.2017 09:33
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Yerel basına göre, Bakan Mahmud Ali, başkent Dakka'daki yabancı ülke  diplomatlarıyla bir araya geldi. Görüşmede, Arakanlı Müslümanlara yardım edilmesi için gösterilen çabalar ele alındı.
 
Bakan Mahmud Ali, görüşmede, Arakanlı Müslümanların haklarına  kavuşması için uluslararası toplumdan daha fazla çaba sarf etmesi çağrısında  bulundu, Arakan'da 25 Ağustos'tan bu yana devam eden şiddet olaylarında en az 3  bin Arakanlı Müslüman'ın öldürüldüğünü kaydetti.
 

Myanmar ordusunun silahlı militanlarla mücadele gerekçesiyle Arakan  eyaletinde devam eden saldırılarında 25 Ağustos'tan bu yana çok sayıda Arakanlı  Müslüman hayatını kaybetti. Saldırılarda hedef alınan 100'den fazla köyün  onlarcası yakılırken, on binlerce Arakanlı Müslüman da can güvenliği nedeniyle  bölgeden kaçmaya çalışıyor.
 
Siviller kara ve deniz yoluyla Myanmar'dan Bangladeş'e geçmeye gayret  ediyor. BM, şu ana kadar Bangladeş'e geçen Arakanlı Müslümanların sayısının 270  bine ulaştığını açıkladı. Bu arada, on binlerce Arakanlı Müslüman'ın sınır  bölgesindeki bekleyişi de sürüyor.
 
Myanmar hükümetinin uluslararası kuruluşlara bölgeye giriş izni  vermemesi nedeniyle ölü sayısı saptanamıyor. Arakanlı sivil toplum kuruluşları,  hayatını kaybeden sivillerin sayısının bini aştığını bildirirken bazıları da bu  sayının binlerce olduğunu iddia ediyor.
 
YORUMLAR 23
  • emre 6 yıl önce Şikayet Et
    Petrol piyasasını elinde bulunduran suudi arabistan hükümeti tek sözüyle bu işi bitirir ama suudi ailesinin derdi müslümanlar değil para
    Cevapla
  • sezgin 6 yıl önce Şikayet Et
    oralardaki mücahitlerin durumu nedir?Mücahitlere Yeterli silah desteği sağlanıyor mu?Bunların cevabını verebilecek baba yiğit bulunuyor mu?
    Cevapla
  • ihsan 6 yıl önce Şikayet Et
    allah kahretsiğn Myanmar idarecilerini
    Cevapla
  • Ramo 6 yıl önce Şikayet Et
    Allahım bizim ellerimizle mazlumların intikamını al. Amin.
    Cevapla
  • Hamidiye süvarisi 6 yıl önce Şikayet Et
    Biz Müslümanlar uyursak bizi daha çok öldürecekler.Lütfen uyanalım.Ya kafire ölüm,yoksa bitmez bu zulüm.Allahu Ekber.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu ulaşım kararı!
İmamoğlu her şeyi paylaştı bir tek Eda'yı paylaşmadı