Pakistan'da çifte intihar saldırısı: 23 ölü

Pakistan'ın güneybatısındaki Ketta kentinde düzenlenen iki intihar saldırısında 23 kişi öldü, 60 kişi yaralandı.

Pakistan'da çifte intihar saldırısı: 23 ölü
Pakistan'da çifte intihar saldırısı: 23 ölü
GİRİŞ 07.09.2011 13:24 GÜNCELLEME 07.09.2011 13:24

Polis yetkilileri, Belucistan'daki sınır birliklerinin komutan yardımcısı Faruk Şehzad'ın evinde düzenlenen saldırıda ölenler arasında Şehzad'ın eşi ile 8 askerin bulunduğunu belirtti.

Polisin daha önce yaptığı açıklamada, iki intihar bombacısının düzenlediği saldırılardan birinin Şehzad'ın otomobilinin yakınında, diğerinin ise evinin içinde düzenlediği ve olayda 15 kişinin öldüğü bildirilmişti.

Konu hakkında açıklamada bulunan Hamid Şekil adlı polis, saldırıyı düzenleyenlerden birinin Ali Gul isimli 21 yaşındaki bir Afgan mülteci olduğunun, parçalanmış cesedinin üstünden çıkan göçmen kartından öğrenildiğini söyledi.

Saldırıların, terör örgütü El Kaide mensubu olduğu sanılan üç şüphelinin, Amerikan Merkezi İstihbarat Örgütü CIA'nin de katıldığı bir operasyon sonucu Pakistan makamlarınca tutuklandığının önceki gün açıklanmasının ardından düzenlendiğine dikkati çeken Şekil, saldırıların bu tutuklamalara misillemede bulunmak amacıyla düzenlenmiş olması ihtimali üzerinde durulduğunu kaydetti.

Amerikan yetkililerince önceki gün yapılan açıklamada, yakalanan üç şüpheli arasında bulunan, Yunus El Moritani isimli üst düzey El Kaide militanının ele geçirilmesi önemli bir gelişme olarak nitelenmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
NATO'dan Rusya'yı çıldırtacak Ukrayna duyurusu! Üyeliği resmen ilan ettiler!
Eda Nur'un cemevindeki cenazesine CHP'den katılım olmadı! İBB kan parası mı teklif etti?