IQ testinde Einstein ve Hawking'i geride bıraktı

İngiltere’de 11 yaşındaki Aum Amin, IQ testinde ünlü fizikçiler Albert Einstein ve Stephen Hawking’ten daha fazla puan almayı başardı.

IQ testinde Einstein ve Hawking'i geride bıraktı
IQ testinde Einstein ve Hawking'i geride bıraktı
GİRİŞ 13.04.2016 15:45 GÜNCELLEME 13.04.2016 15:45
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İngiltere'de 11 yaşındaki ilkokul öğrencisi Aum Amin'in zeka kat sayısı testinden (IQ) aldığı sonuç günün en çok konuşulan konularından biri oldu.

Üstün zekalılar kulübünden davet aldı

Dünyanın en prestijli IQ testlerinden olan Mensa sınavına giren Aum Amin'in IQ'su 162 çıktı. Amin'in zeka katsayısı dünyaca ünlü fizikçiler Albert Einstein ve Stephen Hawking'in IQ seviyelerinden 2 puan daha fazla.

Zeki çocuk Mensa Kulübü'nden davet aldı. Kulüp dünya üzerinde üstün zekalı kişilerin oluşturduğu özel bir grup.

Uzmanlar bu değerin 18 yaşından küçük birinin alabileceği en yüksek skor olduğunu belirtiyor. Kendisi de bir Albert Einstein ve Stephen Hawking hayranı olan Amin, "Böyle güzel bir sonuç aldığım için çok güzel hissediyorum. Şimdiye kadar yapmak istediğim her şeye başarıya ulaştım." dedi.

KAYNAK: NTV
YORUMLAR 5
  • ALİ 8 yıl önce Şikayet Et
    İnsanın ne kadar zeki olduğu önemli değil. İnsanlara ne kadar faydalı olduğu önemli. Benim gözümde ne kadar faydalıysa o kadar zekidir. Eğer o kadar zeki ise İslamı kabulder müslüman olur. Bir çok ilim adamları ilmiyle müslüman okmuştur. Çok zekiler değil çok deney yapanlar başarılı olur.
    Cevapla
  • Bilal61 8 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar özel insan değiller.Bir kişi vardır zeka seviyesi inanılmaz derecede yüksektir ama sadece okuyup bir yerlere gelmiştir. Bir kişi vardır hayatı boyunca zorluk görerek yaşamış zeka seviyesi belki o kişi kadar yüksek değildir amaö öyle bir projesi vardırki öyle bir şey yapmıştır ki insanların yaşamlarında kolaylik sağlayacak bir cihaz uretmistir.Şimdi size sorarım han kişi olmak isterdiniz ??? Üretkenlik çokta zekaya olmuyor var olan Zekanla ne yaptığın önemli :)
    Cevapla
  • Adem 8 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah! Allah yolunu açık etsin.
    Cevapla
  • mahzen 8 yıl önce Şikayet Et
    Eniştenin beynini mi yedin ne yaptın ebe çocuk...
    Cevapla
  • Adem 8 yıl önce Şikayet Et
    Rus polisi: İslâm parça parça olmuş? Bedîüzzaman: -Tahsile gitmişler. İşte Hindistan, İslâm'ın müstaid bir veledidir; İngiliz mekteb-i idadîsinde çalışıyor. Mısır, İslâm'ın zeki bir mahdumudur; İngiliz mekteb-i mülkiyesinden ders alıyor. Kafkas ve Türkistan, İslâm'ın iki bahadır oğullarıdır; Rus mekteb-i harbiyesinde talim ediyorlar. İlâ âhir... Yahu, şu asilzade evlâd, şehadetnamelerini aldıktan sonra, herbiri bir kıt'a başına geçecek, muhteşem âdil pederleri olan İslâmiyet'in bayrağını âfâk-ı kemalâtta temevvüc ettirmekle, kader-i ezelînin nazarında feleğin inadına, nev'-i beşerdeki hikmet-i ezeliyenin sırrını ilân edecektir. Tarihçe-i Hayat - 79
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul'daki 1 Mayıs gösterilerinde polise saldıran 52 şüpheliye tutuklama talebi
Kredi notu kararı sonrası çarpıcı yorum: Türkiye tehlikeyi atlattı